El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘9 meses… de condena!’: Humor absurd i poc subversiu
  • CA

La nit de cap d’any, i després d’unes quantes copes de més, una jutgessa addicta a la feina i soltera per convicció, acaba sense recordar el final de la nit. La incògnita la resoldrà mesos més tard quan, veient com escapa de les seves mans el control al que havia sotmès la seva vida, descobreix que està embarassada. Però el que acabarà realment de trastocar la seva existència serà saber que el pare de la criatura és ni més ni menys que un delinqüent de llarga trajectòria.

L’actor i cineasta francès Albert Dupontel (Bernie) dirigeix i co-protagonitza aquesta comèdia negra que, assentada des de la primera imatge en un humor grotesc, surrealista però carregat d’ingenuïtat, entreté amb un ritme intens basat en els excessos, fins que es perd en la repetició del simple esquema dels seus gags. Mancada de qualsevol toc satíric, 9 meses… de condena! busca la nostra atenció exclusivament a través de rocambolesques situacions, de les extremes reaccions dels seus personatges i d’un apartat visual realment cuidat. Però en el transcurs de tant impacte per la vista, l’absència d’ironia desmunta les possibilitats del que acaba convertint-se en un gran castell d’artificis pel que fa a l’humor, mentre se’ns condueix poc a poc a un tram final encara més convencional.

Guardonada amb dos premis César (al Millor Guió i a la Millor Actriu), 9 meses… de condena! troba en la interpretació de Sandrine Kiberlain (À vendre)- i en la seva construcció d’un estat permanent de controlat nerviosisme- el seu únic punt fort.

9 meses… de condena!
Títol original: 9 mois ferme
França, 2013
Direcció: Albert Dupontel
Guió: Albert Dupontel, amb la col·laboració d’Héctor Caballero Reyes i Olivier Demangel
Intèrprets: Albert Dupontel, Sandrine Kiberlain, Nicolas Marié, Philippe Uchan, Philippe Ducquesne
Durada: 82 minuts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa