'300: el origen de un imperio': Molt soroll per no res

"Manté la recepta de consum ràpid 'sang, testosterona i més sang' de la seva predecessora, perdent però la virtut d'aquella: la sorpresa que oferia el seu impactant estil estètic"

L'univers gràfic del nord-americà Frank Miller torna a la gran pantalla amb la nova entrega del gran èxit de taquilla "300", un producte cinematogràfic (i dic producte, i no pel·lícula, deliberadament) que manté la recepta de consum ràpid "sang, testosterona i més sang" de la seva predecessora, perdent però la virtut d'aquella: la sorpresa que oferia el seu impactant estil estètic. Des d'una òptica continuista i molt impersonal que allunya qualsevol possibilitat de sorprendre, el cineasta israelià Noam Murro ("Gente inteligente") substitueix en la direcció a l' estatunidenc Zack Snyder ("Watchmen") en el que sembla un procés de copiar la recepta amb molta obediència però poca passió.

Esgotadorament fosca a nivell visual i narrativament confosa, "300: El origen de un imperio" també pateix de la pèrdua de carisma del Leónidas de Gerard Butler. En aquesta ocasió, l'actor australià Sullivan Stapleton ("Animal Kingdom"), a través d'una interpretació àtona i descafeïnada, es posa a la pell del general grec Temístocles qui, intentant mantenir a Grècia unida, s'enfronta amb les enormes i invasives forces militars perses liderades per Xerxes i la seva comandant Artemisa. Ella, Artemisa, és l'únic punt fort de la pel·lícula. Excel·lentment interpretada per l'actriu francesa Eva Green ("Soñadores"), aquesta vilana de cap a peus constitueix l'únic salvavides d'un producte audiovisual estrident que acaba proporcionant una sanguinària sobredosis visual d'artificis, músculs i escenes d'acció. Molt soroll per no res.

300: el origen de un imperio

Títol original: "300: Rise of an empire"
EUA, 2014
Direcció: Noam Murro
Guió: Zack Snyder i Kurt Johnstad (basat en la novel·la gràfica de Frank Miller "Xerxes")
Intèrprets: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Rodrigo Santoro, Andrew Pleavin
Durada: 102 minuts

 
 

Comentaris