El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘3 días para matar’: El despertar del bon sicari
  • CA

Ell és un tio dur. Dels que dispara a matar sense moure una cella; com si posés un ou a la paella. Total, és la seva feina, que d’alguna manera s’han de pagar les factures i, com es sol dir, qualsevol treball és digne. O així és com s’expressa la nova pel·lícula de McG (abreviatura de microgram o, en aquest cas, del cineasta nord-americà Joseph McGinty Nichol, responsable de títols com “Terminator Salvation” o “Los Ángeles de Charlie“)

El personatge protagonista, un espia (o sicari) de la CIA, descobreix que està malalt i que li queda poc temps de vida. I de sobte les recorda: la seva dona i la seva filla. I se n’adona: elles són el més important de la seva vida, vol passar els seus darrers temps amb elles. Ja fa temps que, a voluntat, va deixar d’exercir de pare i de marit però, ja se sap: a les portes de la mort, fins i tot els tios més durs tenen la capacitat de recuperar la memòria.

I així comença la història del bon sicari legal que, entre tortures i assassinats (no pot deixar d’acceptar un últim cas molt i molt perillós) intenta convertir-se en el pare i marit més entregat de l’univers. Des d’aquesta perspectiva (i sense l’atreviment i la riquesa que suposaria acceptar “el cantó fosc” del personatge), moltes escenes de “3 días para matar” resulten inversemblants, sobretot pel que fa a les reaccions dels seus personatges; i també perquè les escenes més tendres es combinen sense astúcia amb les situacions de violència més brutal. Una combinació estranya i gens mesurada que només es veu compensada amb alguns tocs d’humor carregats d’ironia i el carisma d’un actor que creix en profunditat i maduresa interpretativa amb el pas dels anys: Kevin Costner.

3 días para matar

Títol original: 3 days to kill
USA-França, 2014.
Direcció: McG. Guió: Luc Besson i Adi Hasak. Interpretació: Kevin Costner, Hailee Steinfeld, Amber Heard, Connie Nielsen, Richard Sammel
Durada: 117 minuts
Web: http://www.tripictures.com/web/3-dias-para-matar/ 
Tràiler:



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa