El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
27-S: No votarem com voldríem
  • CA

Fa mesos que ho escric i ho piulo, però el temps em comença a donar la raó. El Tribunal Constitucional s’ha carregat la consulta del 9-N per unanimitat. Vaja, 12-0.

Fa setmanes que dic que el 27-S no podrem votar en clau plebiscitària perquè l’Estat té prou mecanismes per evitar-ho. I podent-ho evitar, algú encara creu que ens ho deixarà fer?. De debò creuen que 7 membres del TC votaran a favor de les nostres tesis? Es tan senzill com aplicar el títol preliminar de la Constitució. Res a fer.

I evitaran que votem perquè si ho fem, saben que l’opció del SI té totes les de guanyar, i per tant la DUI estaria servida, i la Comunitat Internacional no tindria més remei que acceptar un mandat democràtic. No, no ens ho serviran en safata, caldrà ser més intel·ligents, però una segona “costellada” tampoc és la solució, no ens enganyem, tot i que crec que ni això ens toleraran ara.

Però que passa si no ens permeten votar? Doncs que de cap manera hi haurà una majoria sortida de les urnes a favor de la independència i per tant si se’ns acut fer una DUI l’Estat té la possibilitat de fer molta força internacional per pressionar el no reconeixement. I saben que els catalans som gent de seny i que sense reconeixement assegurat no la farem la DUI, de fet fora un suïcidi segons el meu humil punt de vista. Els catalans hem demostrat sobradament que la inestabilitat no ens agrada i abans aplicarem allò de qui dia passa anys empeny.

Per tant que cal fer? Doncs avançar les plebiscitàries i fer-les a les eleccions municipals. Com? Doncs anant tots a una, vull dir CIU, ERC i CUP, la resta ja està perduda… Fer una aposta per la unitat total davant la més que previsible impossibilitat del 27-S. Si més no com a pla B preventiu. Anar a les municipals amb punts conjunts i sobretot escenificant unitat per exemple a les capitals de província i algun municipi gran més on sigui possible. Si això no és factible, jo ho tinc clar, hem de votar massivament a CIU que és l’únic partit que ha demanat la unitat des de les Europees, i tant ICV, com CUP com ERC han posat excuses en el camp social o en la corrupció per davant del país.

Pels que diuen que als municipis la política que convé és la local, els diré que mentre no siguem un Estat els municipis no tindran tampoc els recursos que calen perquè es puguin fer les veritables polítiques que calen. Tan per tant, utilitzem les municipals per assolir l’Estat i quan el tinguem, les tornem a convocar en uns mesos i aleshores ens barallem per les polítiques a fer, aleshores si amb recursos.

Hi ha qui diu que tot això no cal, que el 27-S votarem i que si no ens deixen la Comunitat internacional intervindrà i no ho permetrà. I jo pregunto: Perquè? La unió d’Estats anirà contra un Estat dels seus? No oblidin que a més Espanya pot enfonsar l’euro i té molta força negociadora. Europa i EEUU només faran un pas si l’Estat espanyol sobrepassa la línia vermella de la violència, però no si utilitza el marc Constitucional per empresonar diputats del Parlament o aplicar la llei de partits impedint que es presentin els de la DUI.

Mala peça al teler, però pitjor ho van tenir els nostres avantpassats i van lluitar fins al final. Ara cal esperit de lluita i sobretot d’unitat. Però cal fer-ho ja, no esperar al 27-S quan ja serà tard.

La societat civil hauria de pressionar ja, no hi ha temps per perdre. Assemblea, Omnium on sou?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa