L’últim titular de la claveguera mediàtica que treballa de la mà de la Guàrdia Civil del tinent Baena: Tsunami planeaba una película con Viggo Mortensen para hundir la imagen de España“. No tinc ni idea de si això té alguna base o és un altre invent de la caverna tricòrnica però, i fins on jo sé , encara no és delicte fer pel·lícules per enfonsar la imatge de ningú. De fet, es podria dir que gran part de les pel·lícules de Hollywood serveixen per enfonsar (o enaltir) la imatge d’algun país, col·lectiu o idea. A Espanya, sense anar més lluny, aquests dies assistim a l’estrena por todo lo alto d’una sèrie d’Amazon sobre ETA basada en el llibre d’un Guàrdia Civil acusat de tortures, cosa que denunciava Jonathan Martínez al seu Twitter. Sí, com ho llegeixen. Si algú ha navegat per les xarxes aquests dies, de ben segur haurà vist l’anunci per tot arreu. Així doncs, en el cas que fos veritat això de fer un pel·li amb en Viggo Mortensen per enfonsar la imatge d’Espanya, crec que és una boníssima idea: l’actor és molt bo i l’objectiu és honorable.

Cal tornar-ho a fer. Perquè ja ho vam fer un cop això d’enfonsar la imatge d’Espanya ( sense pel·li d’en Viggo Mortensen): la rebregada brutal que li vam donar entre tots i totes a la imatge d’Espanya l’octubre del 2017 va ser descomunal, efectiva i demolidora. Algú podria pensar que una afirmació com aquesta només podria venir d’un alt càrrec de comunicació de la Generalitat o d’algun irredempt processista que es vol guarir les ferides inventant-se victòries que només existeixen a la seva imaginació. Però no: el cop descomunal infligit a la imatge internacional de l’Estat espanyol és cosa acceptada pels més fervents constitucionalistes. Amb Rajoy al capdavant.

Hi ha un llibret titulat La Telaraña que descriu el malestar de molts constitucionalistes amb la gestió comunicativa del govern de Mariano Rajoy davant el “desafío separatista“. Nosaltres, des de l’altre costat de la barrera, ens enfadem molt amb l’Estat, amb les mentides d’El País i la resta de clavegueres de l’Estat. Però les coses sembla que no els estan sortint bé. El pròleg d’aquest llibre està escrit per Juan Ignacio Torreblanca, que era cap d’opinió d’El País l’octubre de 2017. I diu:

“Presidente –dije dirigiéndome a Mariano Rajoy. El tema catalán (…) tendrà que reconocer que la batalla de la opinión pública internacional y de los medios de comunicación la hemos perdido por completo. (…) Rajoy, que parecía relajado tras la comida despachó el tema con un sorprendente ‘no te digo yo que no'”.

Segons explica Torreblanca, aquesta conversa amb Rajoy va tenir lloc el febrer del 2018 a la mateixa seu del diari El País. I encara estan amb això: les ingerències russes, els soldats, els bots… Encara no s’han recuperat del cop i tenen molta por que ho tornem a fer. L’autor del llibre, Juan Pablo Cardenal, ho reconeix:

“Alguns constitucionalistes canten victòria [després del 155]: ‘Han perdut’. El meu diagnòstic va ser sempre molt menys optimista: ‘El Golpe continua”. Després van arribar els aldarulls a Barcelona i la certesa que no sabem quan, però que tornarà a passar. No ho dubtin. I, el pitjor de tot, no estic segur que haguem aprés la lliçó”.

Com va dir al FAQS l’Oriol Soler, un dels detinguts aques setmana, “aquesta operació no té res a veure amb el que va passar sinó amb el que volen que passi”. I el que volen que passi és que oblidem que els vam clavar una veritable pallissa comunicativa davant tot el món. Per això estan que s’enfilen per les parets. És veritat que la República Catalana avui no és una realitat material. Només cal veure els partits independentistes totalment incapaços de sortir mínimament de la lògica autonòmica. Però una pel·lícula amb en Viggo Mortensen, amb 10.000 Viggo Mortensen caracteritzats com a soldats russos, és el pitjor dels seus malsons. No només de batalles comunicatives viu una república. Però ells saben molt bé que la partida és important, és llarga, que no ha acabat i que el món els mira. I aquests dies se’n riu d’ells. Pensem-hi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Eulàlia a novembre 01, 2020 | 20:22
    Eulàlia novembre 01, 2020 | 20:22
    Els catalans no ens podem permetre el luxe de tenir polítics com vostè sr Fachin, Xavier Domènech, David Fernàndez i algú altre a casa Sisplau TORNIN !!!!! Els necessitem!!!
  2. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a novembre 01, 2020 | 21:42
    Luisnomeacuerdo novembre 01, 2020 | 21:42
    Vamos fachincilla cheee boludo, tienes que ser más fascista independentista que tus colegas grocñordos para que se olviden de tu origen y te admitan en la madriguera groc y además puedas escribir tus payasadas en el ultranacional.cat.
  3. Icona del comentari de: No me seas cortito Dante Fachilla a novembre 02, 2020 | 11:08
    No me seas cortito Dante Fachilla novembre 02, 2020 | 11:08
    Lo de los diez mil soldaditos rusos lo dice el tal Terradellas. Lo recogen los informes policiales y el juez lo investiga (ni afirma ni niega, ya se verá). Intentas ridiculizar el asunto, Fachilla, pero eres tú mismo el auto-ridiculizado.
  4. Icona del comentari de: Narcís ( com pot ser persones que haurien de ser d' allò més adultes i madures .. semblen simples individus de banda o quadrilla ? ) a novembre 02, 2020 | 12:16
    Narcís ( com pot ser persones que haurien de ser d' allò més adultes i madures .. semblen simples individus de banda o quadrilla ? ) novembre 02, 2020 | 12:16
    Ras i curt : gràcies pel teu sentit de dignitat, pel teu sentit de respecte a nostra nació ( la teva, també teva ) , pel teu sentit de democràcia i, sobretot, pel coratge humà que hi poses ! PD : sembla mentida siguem dessota un estat on llur màxim poder o justícia sigui el més llunyà a l' obligació o deure d' exercitar càrrec com cal!
  5. Icona del comentari de: Joansjosepsiases a novembre 02, 2020 | 12:42
    Joansjosepsiases novembre 02, 2020 | 12:42
    És bona la interpretació, el que fan té menys relació amb el que no volen que passi, que no pas, amb el que va passar, i així s'ha d'analitzar...
  6. Icona del comentari de: Els hem de passar pel damunt a novembre 02, 2020 | 14:44
    Els hem de passar pel damunt novembre 02, 2020 | 14:44
    Fa temps que guanyem, però premsa i partits, els independentistes també, no volen lavindependència i ho amaguen contínuament. Viuen molt bé a sou del Estado i per això fan devtap a la independència i axqualsevol canvi real.
  7. Icona del comentari de: Fachudo a novembre 02, 2020 | 15:24
    Fachudo novembre 02, 2020 | 15:24
    Eres un facha y de los más grandes, con razón te mandaron a paseo cuando estabas en podemos, eres ridículo no sé como te aguantan en tv3, bueno sí que lo sé, la presentadora indepe te ríe las gracias.
  8. Icona del comentari de: Eulàlia a novembre 02, 2020 | 16:58
    Eulàlia novembre 02, 2020 | 16:58
    Dr Strangelove TOTILA? No insulta qui vol, sinó qui pot!!! I quan s'insulta és q no es tenen arguments!!! El mal del nostre País és gent com vosaltres, no sabeu argumentar, xò SI insultar . Tinc tot el dret a pensar diferent q voste
  9. Icona del comentari de: el timo de la estampita. a novembre 02, 2020 | 17:56
    el timo de la estampita. novembre 02, 2020 | 17:56
    Tardarem en ser independents, mentre en Junqueras cregui que ara desprès de mes de 300 anys ara s'ha vindran a negocia. Estudia historia i dinar classes de la mateixa matèria per creure que Espanya tambè s'assegui, Compta no us fotin la cartera colla de aficionats.
  10. Icona del comentari de: Ya nos gustaría tener 10.000 Vigo Mortensens a novembre 02, 2020 | 20:28
    Ya nos gustaría tener 10.000 Vigo Mortensens novembre 02, 2020 | 20:28
    Pero tenemos que conformarnos con los 10.000 Fachines que han mandado los de AliExpress.
  11. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a novembre 02, 2020 | 20:31
    Doctor Strangelove novembre 02, 2020 | 20:31
    Perdoni Lali, només li he dit tòtila, si la volgués insultar ja li dic que tinc un repertori molt bast. Com li dic no era el cas, però noia pensar que gent sense titulacions superiors com els comunistots Fachin i D. "espardenya" Fernández són necessàries per la política, això si que és un insult a la intel·ligènica. Doc.
  12. Icona del comentari de: Eulàlia a novembre 03, 2020 | 00:32
    Eulàlia novembre 03, 2020 | 00:32
    Dr Strangelove Sisplau no amb canviï el nom Amb dic Eulàlia i no Lali, I no en tinc cap dubte, com diu vostè q deu tenir un bon repertori d'insults i francament no tinc cap ganes de polemitzar amb persones com vostè!
  13. Icona del comentari de: federalista a novembre 04, 2020 | 12:05
    federalista novembre 04, 2020 | 12:05
    jajajaj a veure xarnego hiperventilat, tu si ets sudaca perque odies tant a espanya, xarnego sudaca fachin,potser ets mestiss, de lunfarda bonarense i un espanyol que estava per alli i li va a ficar a ta mare la minga fachin aleshores ho entendria perque tu series un fill bastard de espanyol i sudaca fachin jajajajajaa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa