El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els 10.000 russos i la Tercera Guerra Mundial
  • CA

Segons els creatius prosistes de la Guàrdia Civil, rics en imaginació i experts en guions de pel·lícules d’acció, Putin hauria ofert al govern de Catalunya el suport de deu milers de soldats russos i el pagament del deute mentre durés l’enrenou posterior a una declaració seriosa d’independència, fins que les aigües es calmessin i la nova realitat es consolidés.

És llaminer fer servir els russos, acostumats com estem a un cinema americà que rere qualsevol conspiració malèfica hi ha posat un tirà i un grup d’esbirros amb una dicció macarrònica que marca ben fort les erres. Espanya, a més, té al darrere tota una tradició franquista, ben aposentada en l’imaginari col·lectiu, d’odi a Rússia. Allò de l’or de Moscou, el “Rússia és culpable” i la División Azul enviada al front de l’est de la Segona Guerra Mundial quan encara es pensaven que Hitler podia guanyar i convertir al feixisme el globus sencer.

D’aquí que la darrera envestida policial contra l’independentisme s’hagi anomenat “operació Volhov”, emmirallant-se en aquella batalla que els espanyols van fer la guitza als russos… per facilitar l’arribada a Leningrad dels nazis. Hi ha qui s’ha escandalitzat pels referents històrics d’aquesta patuleia, però així és la història recent espanyola, la d’una democràcia construïda a continuació de les institucions de l’anterior règim: una dictadura que va passar de les aliances feixistes a obtenir la tolerància del món occidental en un context de Guerra Freda justament per la seva oposició al comunisme dels soviètics.

El caràcter fantasiós d’aquesta maquinació contra l’independentisme queda al descobert en l’article 5 del Tractat de l’Atlàntic Nord, que disposa que els països membres de l’OTAN “convenen que un atac armat contra un o contra diversos d’ells esdevingut a Europa o a Amèrica del Nord, es considerarà com un atac dirigit contra tots ells”. No és que no li agradi a Putin marcar paquet a Occident, amb les seves despistades incursions aèries sobre una Europa de l’Est tan escarmentada que té una bandera blava de l’OTAN a cada palau presidencial. Altra cosa seria l’agressió oberta de desplegar 10.000 soldats russos a Catalunya, que podria suposar, segons l’article que abans citàvem, el desencadenament de la Tercera Guerra Mundial, que no pas poca cosa. Seria de molt flipats pensar que Rússia s’hi prestaria, ficant el nas en un tema que no li va ni li ve, només per tocar el botet i desestabilitzar Occident.

Vistos els precedents que abans posàvem en rastellera, podríem pensar que Espanya i Rússia encara ara no es poden veure i que representen valors antagònics. Fins i tot lligaríem caps veient els resultats d’aquell referèndum de 1986 sobre la permanència espanyola a l’OTAN, on el vot negatiu només va triomfar al conjunt d’Euskal Herria i a Catalunya: Espanya compromesa amb el món lliure, mentre catalans i bascos s’entregaven al despotisme oriental.

La realitat és que aquest compromís d’Espanya amb Occident no és tal i es difumina quan es tracta de passar de les paraules als fets. L’any 2016 l’OTAN va haver de tocar la cresta l’estat espanyol per permetre que vaixells russos fessin escala a Ceuta de camí cap a Síria, una pràctica que venia essent habitual des de 2011. La reprimenda no va impedir que el 2018 tornessin a donar avituallament a una embarcació militar russa des de la ciutat colonial africana. El juny de l’any passat encara hi van tornar, sembla ser que empesos per una rebequeria per la presència de submarins anglesos a Gibraltar, territori sota sobirania britànica votada favorablement en referèndum per un 98% dels seus ciutadans: ja sabem que això de l’autodeterminació, segons a on, costa d’entendre.

Algú es va posar davant l’ordinador a escriure sobre els 10.000 soldats russos pensant que la narració podia resultar creïble. Potser és perquè, tal com diu el refrany, “pensa el lladre que tothom roba”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 29, 2020 | 19:59
    Gonzalo octubre 29, 2020 | 19:59
    Primero: el flipado es el Victor terradellas. Otro bocazas como el ex-juez Santi Vidal. Y segundo: ceuta no es una ciudad colonial. Aunque en vuestra abducida mente lo creáis, no. No lo es. En cambio, a la colònia de Gibraltar le llama "territorio bajo soberania británica". Pues según la ONU, Gibraltar si es una colonia.
  2. Icona del comentari de: Fat Boy a octubre 29, 2020 | 21:16
    Fat Boy octubre 29, 2020 | 21:16
    Ui, doncs ja veura quan sapiguen que, a canvi, el Puigdemont els hauria ofert una base per als seus submarins atomics al port de Barcelona i una pista especial al Prat pels seus bombarders estrategics.
  3. Icona del comentari de: Narcís ( diuen que el millor coixí per anar a dormir n'és tenir la consciència tranquil•la .. no tenen consciència o és reduïda pels ingressos ..? ) a octubre 29, 2020 | 21:22
    Narcís ( diuen que el millor coixí per anar a dormir n'és tenir la consciència tranquil•la .. no tenen consciència o és reduïda pels ingressos ..? ) octubre 29, 2020 | 21:22
    Ras i curt : amb aquests éssers no hi ha res a fer .. necessiten odiar-nos per a sentir-se alguna cosa, per a sentir-se vius, un ' leit motiv ' que els hi doni vida .. perquè sa nació, sa nacionalitat, no els omple gens ni mica ! PD : tan sols cerquen estem pendents d' ells, ser a llur rebuf .. i nosaltres només volem desapareguin políticament de nostres vides !
  4. Icona del comentari de: vendetta a octubre 30, 2020 | 08:48
    vendetta octubre 30, 2020 | 08:48
    pues una bona idea millor 100000 mercenaris de kualsevol raco del mon nomes axi podren tindra el control del territori fen perfomances segur ke no
  5. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 30, 2020 | 11:02
    Gonzalo octubre 30, 2020 | 11:02
    Nivel laZi: donde no llegan los argumentos, la defensa es el insulto. Así os va.
  6. Icona del comentari de: Rambla de los Hijos de Puta, 74 BCN a octubre 30, 2020 | 11:21
    Rambla de los Hijos de Puta, 74 BCN octubre 30, 2020 | 11:21
    ¡Me la suda Egspanya y sus egspanyordos! Me la suda si se le pone el sol o si tiene colònias o perfumes. Y me la suda la gran cantidad de subnormales, que no la mayoria, que blandan bandera rojigualda sin importarles una mierda su “queridapatria” No oblidem ni perdonem! A per ells!
  7. Icona del comentari de: EL AVI DE CARDEDEU ... OTRO PAIS TURQUIA TIENE MANIA A FRANCIA Y LI FA BOICOT a octubre 30, 2020 | 12:58
    EL AVI DE CARDEDEU ... OTRO PAIS TURQUIA TIENE MANIA A FRANCIA Y LI FA BOICOT octubre 30, 2020 | 12:58
    NOS INVADEN LOS RUSOS .. Segun la Justicia Española ja ja que me .. PIXU CLAR QUE CONTRA CATALUNYA Se inventaran cualquier cosa je je .
  8. Icona del comentari de: Ferran a octubre 30, 2020 | 13:23
    Ferran octubre 30, 2020 | 13:23
    Lo único que pido a ese millón (molón) de sovieticos, es que se hayan hecho las pruebas de PCR y no tengan ni un solo contagio....
  9. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 30, 2020 | 13:40
    Gonzalo octubre 30, 2020 | 13:40
    Gavanense, yo no os insulto solo os describo. Lerdos. Que sois unos lerdos. A MAMARLA, LaZis!!!!!
  10. Icona del comentari de: ciutada del mon a novembre 04, 2020 | 12:15
    ciutada del mon novembre 04, 2020 | 12:15
    el que diu lo del pais vei en te un problema mental nomes s'ha de mirar 1 el seu DNI 2 un atlas i 3 un globus terraqueo, i veure on es catalunya es aixi de senzill que miri un atlas, un atlas normal que igual els atles indepres fan un mon imaginari jajajajaja amb altres fronteres i altres mons paralels jajajajajaja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa