Xxxxt, que ha marxat

"Quim Torra ha protagonitzat el minut d'or d'aquesta legislatura en acomiadar Inés Arrimadas, fins ara cap de la més deslleial oposició d'Europa"

(...) sent aquest silenci, senyora Arrimadas? (...) doncs aquest silenci és el que queda del seu pas pel Parlament. El no-res". Quim Torra ha protagonitzat el minut d'or d'aquesta legislatura en acomiadar Inés Arrimadas, fins ara cap de la més deslleial oposició d'Europa. Ciutadans i els seus dirigents han utilitzat la societat catalana com a decorat de fons per teatralitzar un discurs de suposat heroisme nacionalista, ple de banderes i cutters nocturns, que els proporcionés un bon lloc a la gran repartidora madrilenya. I ara se'n va, seguint els passos d'Albert Rivera. Els dividends de l'Ibex s'aconsegueixen com calgui, però es cobren a Madrid.

 

El cas és que ara el tàndem Rivera/Arrimadas assetja un objectiu més suculent, que és el lideratge de la dreta espanyola. Poc a poc redirigiran el seu vandalisme polític contra les velles -i podrides- estructures del PP, mentre procuren defensar-se de la fúria visigòtica de Vox. Quim Torra i tot plegats ens mirarem, a distància, la polseguera llunyana de les trifulques internes de la dreta-extrema-dreta, calcades de les bufetades entre falangistes, requetés, monàrquics i cedistes dels anys quaranta.

 

 

En el mateix AVE, els capitostos ciutadans coincidiran amb Miquel Iceta, el protagonista del pròxim -i pobríssim, perquè passa pel Senat- intent de tercera via. Però ara faran veure que no es coneixen. A Madrid comença una altra funció.

 

Comentaris