Allà hi ha Vox, però aquí hi ha un Tsunami

"Ni JxCat, ni ERC, ni la CUP no poden acceptar obrir unes converses orientades a la simple desmobilització de l'independentisme"

Segons el seu decàleg fundacional, el nou govern de coalició PSOE-Podemos es proposa "garantir la convivència" a Catalunya i fer-ho "sempre dins de la Constitució". Dues afirmacions que operen estrictament dins del marc conceptual de l'unionisme, que considera que són els independentistes els que han trencat la convivència ciutadana pel fet de plantejar els seus objectius polítics i, en la mateixa línia, que la Constitució del 78 -la seva referència per configurar una autonomia graciable- és un marc jurídic i polític que, com s'ha comprovat, serveix per convertir en delinqüents els polítics que intenten superar-la.

Ni JxCat, ni ERC, ni la CUP no poden acceptar obrir unes converses orientades a la simple desmobilització de l'independentisme i, de fet, ni tan sols tenen la capacitat de retornar les demandes polítiques de les seves bases socials a l'interior de la Constitució espanyola. La base del conflicte és, precisament, que en la interpretació que fan tant les institucions espanyoles com els partits dinàstics de l'engranatge legal no hi cap res que pugui anar un mil·límetre més enllà de la sentència del Tribunal Constitucional contra aquell Estatut dissortat.

 

Davant d'això, no costa gaire de preveure que aviat s'activarà el "si tu no hi vas, ells tornen", del PSC més clàssic. A ERC se li demanarà, un cop més, suport gratuït substentat en la simple existència de Vox, una maniobra repetida una i mil vegades. Però aquesta vegada la gran capacitat mobilització social i la distorsió que generen les noves estratègies són un actiu de pes en qualsevol mesa de negociació. Allà amenaçaran amb Vox, però és que aquí hi ha un Tsunami.

 

Comentaris (4)
Al autor Fa 2 mesos
Perdón, pero "ahí" también hay vox (2 diputados si no recuerdo mal). Gracias a Dios que en toda España no hay chunami(menos en catalonia). Os lo van a dejar todo hecho un Cristo, un terruño, un descampao, como sigan los chunamis así.... ah, los vascos dicen que mejor no vayáis por allí...
Fat Boy Fa 2 mesos
Vaja, que semblarem Espanya.
A fat boy Fa 2 mesos
Deja el contenedor y sal de tu pueblo hombre. No hace falta ningún 155. Te estoy diciendo que os lo vais a cargar todo vosotros solitos...Para cambiar de aires y no ver tanta miseria y destrucción, vente por la Costa del Sol, que está todo limpio, nuevo y cuidado, porque nos lo curramos.
Fat Boy Fa 2 mesos
Mentre no hi hagi gobierno no es pot constituir el Senat, per tant no es pot activar el mecanisme de instauracio del 155. Nomes faltaria que erc li regales al psoe el ganivet per tornar-nos a apunyalar per l'esquena.
enterrador Fa 2 mesos
posible nuevo escenario : ERC acepta sin ambages la investidura de Sanchez a cambio de nada, además ordena la desmovilización y a esperar que bajen los ángeles del cielo. todo por sentarse en la Generalitat , pacto PSOE/UP/ERC.....
Flama Fa 2 mesos
Tot es posible pero si ERC fa el dius ja es pot despedir de la presidencia de la generalitat, es el que ha passat sempre el vot independentista canvia de partit cada cop que s ensuma una traicio per part d un dels dos partits.
Portuguez Fa 2 mesos
À República Catalã Interessa aliás mostrar ao Mundo quem é a Hespanha verdadeira. Quem é a Hespanha (Oriental) sempre rota e sempre totalitariamente castelhana, como Pariz lhe ensinou a mostrar-se desde Luiz XIV. Quanto mais se revele o franquismo mal tapado com po d'arroz, melhor para Castella, para os não castelhanos violados, para a Europa que cobre a pouca vergonha nacional-imperialista do eixo Pariz/Madri.