De Vox al PSOE, una sola Espanya

"L'opinió pública espanyola ha acabat creient-se que la repressió contra Catalunya no només els afecta, sinó que els beneficia"

"Ahora España", "España en marcha", "¿Izquierda o derecha? España!", "Siempre España"... Aquests són els lemes de campanya que, de moment, han exhibit els quatre partits del sistema espanyol. Són intercanviables perquè, en realitat, Vox, PSOE, PP i Ciutadans van a les eleccions amb un únic reclam: Espanya. Als quarters generals de Madrid s'ha imposat el relat ultranacionalista com a esquer per a una opinió pública impulsada emocionalment per la catalanofòbia.

 

En aquest sentit, l'oferta només difereix en l'eina utilitzada per destruir l'autogovern de Catalunya. Pedro Sánchez ofereix la Llei de Seguretat Nacional i un 155 aplicat des d'un govern i un Senat en funcions. Molt a prop, els tres partits de la dreta/extrema dreta parlen obertament no només de liquidar les institucions catalanes, sinó també d'il·legalitzar els partits independentistes. Tots quatre partits pensen que guanyaran simpaties a través de la repressió contra Catalunya, especialment després de la sentència del Suprem.

 

 

L'opinió pública espanyola ha acabat creient-se que la repressió contra Catalunya no només els afecta, sinó que els beneficia, tant en el repartiment de diners públics com pel que fa la diàspora d'empreses catalanes. És a dir, la major part de la societat espanyola considera que les represàlies contra Catalunya són un molt bon negoci per als seus territoris. La catalanofòbia és emocional, evidentment, però també és interès material. És "a por ellos", certament, però també és "a por lo suyo".

 

Comentaris (5)
Duna Fa 4 mesos
Jo ja he desconectat de Espanya, amb tot el que he pogut, això sí, només em queda el DNI, que sempre fan servir d'excusa per recordar-me que sóc espanyola... però per mi és un tros de paperot, que tard o dora, podré llençar als fems...
Francesc Fa 4 mesos
Escanya ja és des de fa molt de temps un altre país, com ho pot ser Guinea o el Paraguai. No tinc absolutament res en comú amb aquesta gent escanyola. A més, potser aniré a fer turisme al Paraguai o Guinea, però MAI a Escanya. Allà nomes hi ha repressió, inquisició, autoritarisme, maxisme, violència. Ja s’arreglaran.
BondiaCatalunya Fa 4 mesos
PPSOE ? VOC'S ? Independència !!!
Mlle. Guillotine. Fa 4 mesos
Ni un euro a res que fagi olor o pudor a Ñ... I si venen a cercar feina... a fer com en Lambán....
Y de los CDR al Tres por Ciento, una sola Tabarnia Fa 4 mesos
Grande y libre. Guardiana de las esencias y reserva espiritual de Occidente y de Oriente. Que suerte tenemos, caramba.