De Vox al PSOE, una sola Espanya

"L'opinió pública espanyola ha acabat creient-se que la repressió contra Catalunya no només els afecta, sinó que els beneficia"

"Ahora España", "España en marcha", "¿Izquierda o derecha? España!", "Siempre España"... Aquests són els lemes de campanya que, de moment, han exhibit els quatre partits del sistema espanyol. Són intercanviables perquè, en realitat, Vox, PSOE, PP i Ciutadans van a les eleccions amb un únic reclam: Espanya. Als quarters generals de Madrid s'ha imposat el relat ultranacionalista com a esquer per a una opinió pública impulsada emocionalment per la catalanofòbia.

 

En aquest sentit, l'oferta només difereix en l'eina utilitzada per destruir l'autogovern de Catalunya. Pedro Sánchez ofereix la Llei de Seguretat Nacional i un 155 aplicat des d'un govern i un Senat en funcions. Molt a prop, els tres partits de la dreta/extrema dreta parlen obertament no només de liquidar les institucions catalanes, sinó també d'il·legalitzar els partits independentistes. Tots quatre partits pensen que guanyaran simpaties a través de la repressió contra Catalunya, especialment després de la sentència del Suprem.

 

 

L'opinió pública espanyola ha acabat creient-se que la repressió contra Catalunya no només els afecta, sinó que els beneficia, tant en el repartiment de diners públics com pel que fa la diàspora d'empreses catalanes. És a dir, la major part de la societat espanyola considera que les represàlies contra Catalunya són un molt bon negoci per als seus territoris. La catalanofòbia és emocional, evidentment, però també és interès material. És "a por ellos", certament, però també és "a por lo suyo".

 

Comentaris