El virus que pot matar els autònoms

"Les empreses de menor dimensió viuen al dia i encara més els autònoms, que corren el risc de quedar-se sense ingressos"

Deixant a banda els aspectes estrictament mèdics, la crisi del coronavirus està tenint un gran impacte social i econòmic, especialment en les zones on la infecció està essent més ràpida i massiva. El virus amenaça el funcionament del teixit econòmic i, lògicament, posa en qüestió, de forma directa, la producció i distribució de bens i serveis durant un periode impossible de precisar. 

Aquesta ralentització de l'economia, si s'allarga durant un temps, impactarà duríssimament contra la línia de flotació de les petites i mitjanes empreses i els autònoms d'aquest país. Les grans firmes tenen capacitat de resistència i poden aplicar plans interns per encarar la situació, però les empreses de menor dimensió viuen al dia i encara més els autònoms, que corren el risc de quedar-se sense ingressos i abocats al desastre financer.

 

És per això que les institucions tenen l'obligació de garantir la supervivència d'aquests agents econòmics, que donen feina a la majoria dels treballadors d'aquest país. La patronal Anem x Feina ja ha donat el primer crit d'alerta, en oberta discrepància amb Foment, que s'ha limitat -lamentablement- a intentar aprofitar el context per abaixar els impostos i abaratir els acomiadaments

 

Comentaris