Vint-i-un endollats, només?

"Jacques Chirac va ser jutjat i condemnat, efectivament, a dos anys de presó per "desviament de fons públics, abús de confiança i interessos il·legals""

L'any 2000, quan em vaig instal·lar com a corresponsal de TVC a París, la gran incògnita política era el judici obert pels anomenats emplois fictifs de l'Ajuntament de París. L'afer em venia de nou i me'l vaig estudiar amb atenció. El fet és que en el cas ni s'havien desviat diners ni s'havien fet contractacions a empreses amigues. Tampoc no s'havien cobrat comissions, ni hi havia diners a Suïssa o les Illes Caiman. El cas es limitava a 21 treballadors contractats per l'Ajuntament de París que, segons es va acabar demostrant, havien dedicat més temps al partit que a la institució.

Davant la meva perplexitat, ni més ni menys que el cap de l'Estat podia acabar amb una pena de presó per una pràctica absolutament comú a les institucions catalanes o espanyoles. Vint-i-un endollats? Només? A Catalunya no hi ha ajuntament, diputació o conselleria on no hi hagi un bon grapat de militants (o familiars) que estan allà treballant pel partit, sense que la institució els necessiti per a res ni -encara menys- hagin superat una oposició pública i oberta.

 

En fi, el cas és que l'any 2011, després d'una discutidíssima immunitat presidencial, Jacques Chirac va ser jutjat i condemnat, efectivament, a dos anys de presó per "desviament de fons públics, abús de confiança i interessos il·legals". La sentència, duríssima moralment, deia que: "Jacques Chirac ha faltat a l’obligació d'integritat que recau en els responsables polítics, en detriment de l'interès públic dels parisencs". Més perplexitat, a França el sistema és capaç de condemnar un excap de l'estat... Chirac ha mort, visca la República.

 

Comentaris (8)
Narcís ( verament tots els articles d'en Cot fan diana ! ) Fa 4 mesos
Només Déu sap el munt de col·locats sobrers/ innecessaris d'allò més àdhuc amb la figura de càrrec que hi ha a país veí ( ça com lla, només cal veure el percentatge d'empleats públics que hi ha defora per cada 1.000 h. ) ! PD : si tinguessin que pagar-los amb el seu propi PIB .. ni de bon tros viurien com viuen si no fos per l'espoli dels rendiments catalans !
@ Mlle Guillotine Fa 4 mesos
La secuela es aún mejor, "Telefono amarillo, volamos hacia Bruselas". Las escenas entre el President Simbolic y el Dr Torralove son simplemente maravillosas.
Cavall Fort Fa 4 mesos
"La traïció dels líders". Xirinacs.
Cavall Fort Fa 4 mesos
Partits = inmenses agéncies de col·locació en connivència amb el R78. Per fundar una República com cal s'hauran de desmantellar moltes coses.
Fat Boy Fa 4 mesos
Es que a França hi havia un remei que produia una sensacio de suau frescor al clatell que curava moltes malalties.
SMART Fa 4 mesos
UN CATALAN RECONOCIENDO QUE LOS CATALANES SON GENTE CORRUPTA...REALMENTE ORIGINAL
Això no canviarà mai. Fa 4 mesos
Però per desgràcia vivim a Espanya el regne de la picaresca . A ERC i Convergència ja els hi està bé aquest sistema. Aquests pacten amb qualsevol per seguir vivint del xollo.
SMART Fa 4 mesos
UN CATALAN RECONOCIENDO QUE LOS CATALANES SON GENTE CORROMPIDA...REALMENTE ORIGINAL
TSSO Fa 4 mesos
Una demostració més que la transició va ser una enganyifa i el règim del 78 un frau de dret per a perpetuar el franquisme amb la connivència de l'esquena
Muy interesante Fa 4 mesos
Pasando a otro tema ¿qué película nos recomienda para este fin de semana, Sr Cot? Hay una sobre fertilizantes que tiene muy buenas críticas.
Mlle. Guillotine. Fa 4 mesos
A usted le recomiendo *La puta vida de un dictador bajito*. No se pierda el capitulo del huevo... es la mar de divertido.