Vint-i-un endollats, només?

"Jacques Chirac va ser jutjat i condemnat, efectivament, a dos anys de presó per "desviament de fons públics, abús de confiança i interessos il·legals""

L'any 2000, quan em vaig instal·lar com a corresponsal de TVC a París, la gran incògnita política era el judici obert pels anomenats emplois fictifs de l'Ajuntament de París. L'afer em venia de nou i me'l vaig estudiar amb atenció. El fet és que en el cas ni s'havien desviat diners ni s'havien fet contractacions a empreses amigues. Tampoc no s'havien cobrat comissions, ni hi havia diners a Suïssa o les Illes Caiman. El cas es limitava a 21 treballadors contractats per l'Ajuntament de París que, segons es va acabar demostrant, havien dedicat més temps al partit que a la institució.

Davant la meva perplexitat, ni més ni menys que el cap de l'Estat podia acabar amb una pena de presó per una pràctica absolutament comú a les institucions catalanes o espanyoles. Vint-i-un endollats? Només? A Catalunya no hi ha ajuntament, diputació o conselleria on no hi hagi un bon grapat de militants (o familiars) que estan allà treballant pel partit, sense que la institució els necessiti per a res ni -encara menys- hagin superat una oposició pública i oberta.

 

En fi, el cas és que l'any 2011, després d'una discutidíssima immunitat presidencial, Jacques Chirac va ser jutjat i condemnat, efectivament, a dos anys de presó per "desviament de fons públics, abús de confiança i interessos il·legals". La sentència, duríssima moralment, deia que: "Jacques Chirac ha faltat a l’obligació d'integritat que recau en els responsables polítics, en detriment de l'interès públic dels parisencs". Més perplexitat, a França el sistema és capaç de condemnar un excap de l'estat... Chirac ha mort, visca la República.

 

Comentaris (8)
Narcís ( verament tots els articles d'en Cot fan diana ! ) Fa 23 dies
Només Déu sap el munt de col·locats sobrers/ innecessaris d'allò més àdhuc amb la figura de càrrec que hi ha a país veí ( ça com lla, només cal veure el percentatge d'empleats públics que hi ha defora per cada 1.000 h. ) ! PD : si tinguessin que pagar-los amb el seu propi PIB .. ni de bon tros viurien com viuen si no fos per l'espoli dels rendiments catalans !
@ Mlle Guillotine Fa 23 dies
La secuela es aún mejor, "Telefono amarillo, volamos hacia Bruselas". Las escenas entre el President Simbolic y el Dr Torralove son simplemente maravillosas.
Cavall Fort Fa 23 dies
"La traïció dels líders". Xirinacs.
Cavall Fort Fa 23 dies
Partits = inmenses agéncies de col·locació en connivència amb el R78. Per fundar una República com cal s'hauran de desmantellar moltes coses.
Fat Boy Fa 23 dies
Es que a França hi havia un remei que produia una sensacio de suau frescor al clatell que curava moltes malalties.
SMART Fa 23 dies
UN CATALAN RECONOCIENDO QUE LOS CATALANES SON GENTE CORRUPTA...REALMENTE ORIGINAL
Això no canviarà mai. Fa 24 dies
Però per desgràcia vivim a Espanya el regne de la picaresca . A ERC i Convergència ja els hi està bé aquest sistema. Aquests pacten amb qualsevol per seguir vivint del xollo.
SMART Fa 23 dies
UN CATALAN RECONOCIENDO QUE LOS CATALANES SON GENTE CORROMPIDA...REALMENTE ORIGINAL
TSSO Fa 24 dies
Una demostració més que la transició va ser una enganyifa i el règim del 78 un frau de dret per a perpetuar el franquisme amb la connivència de l'esquena
Muy interesante Fa 24 dies
Pasando a otro tema ¿qué película nos recomienda para este fin de semana, Sr Cot? Hay una sobre fertilizantes que tiene muy buenas críticas.
Mlle. Guillotine. Fa 24 dies
A usted le recomiendo *La puta vida de un dictador bajito*. No se pierda el capitulo del huevo... es la mar de divertido.