Europa ja veu l'Espanya real

“Cada vegada sembla més clar que la solució al conflicte polític vindrà de Brussel·les i no pas dels despatxos madrilenys”

Molts s’escandalitzen per l’ascens de VOX a les institucions espanyoles i al cor d’Europa i hi veuen un problema de primera magnitud a Brussel·les i a Espanya. Però VOX actua a cara destapada i emparada per una llei que permet fer apologia del feixisme i cobrar diners públics per representar aquesta ideologia. No enganya ningú. Però hi ha també una altra Espanya que els darrers anys ha sabut vendre molt bé una imatge d’europeisme, modernitat i cosmopolitisme atractiva per a Europa, tot i que en realitat és intolerant, autoritària, mesquina i també extremista quan es tracta d’agitar la bandera. El nacionalisme hard del PP i el nacionalisme soft del PSOE han aconseguit enganyar tant dins com fora de les fronteres espanyoles durant anys. I encara ara se’n surten.

Però les tornes comencen a canviar. A Europa ja són pocs els que s’empassen encara aquesta construcció d’Espanya democràtica que demana auxili perquè està assetjada per un populisme radical i violent que busca trencar un Estat a cop de rebel·lió. La majoria estan tips de pressions, amenaces i situacions ridícules d’espionatge, infiltrats i altres episodis de còmic de sèrie B protagonitzats per la diplomàcia de García Margallo i Borrell a compte del procés català. Espanya gosa qüestionar la independència dels tribunals de justícia de la UE i les justícies dels països socis, intenta manipular el sistema d’euro-ordres i empantanega els governs exigint-los que trepitgin seus sistemes judicials perquè els entreguin Puigdemont i la resta d’exiliats.

 

I ara el Parlament europeu es veurà obligat, molt probablement, a afrontar un debat profund sobre la immunitat dels seus electes i la vulneració de drets fonamentals perquè Espanya ha decidit judicialitzar també les urnes europees. Si la insolvència de l’economia espanyola i la seva indisciplina financera ja són una xacra per a la UE, traslladar el conflicte polític a Europa de forma tan matussera pot ser la gota que acabi de fer vessar el got. Jugada mestra, com diria un advocat. 

Potser passaran anys, però cada vegada sembla més evident que la solució al conflicte polític vindrà de fora i no pas dels despatxos madrilenys, per molt d’esquerres que siguin aquests despatxos.  

 

Comentaris (8)
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CULER I CATALÀ EMPRENYAT ,, SI CULER EMPRENYAT PER QUE FA MOLTS ANYS QUE NO TENIN UNA CHAMPIONS QUE NO LA SABEN GUANYAR Fa 2 mesos
Gemma la pregunta seria ¿SEGUR QUE LA UNIÓ EUROPEA VEU L´ESPANYA REAL ? O LA UE Mira para otro lado Ja es diu NO HAY MAS CIEGO QUEL QUE NO QUIERE VER .. LA UE Que mai a fet res bo per Catalunya ni a favor del Català .NO Confiu res en LA UNIO EUROPEA --
democràcia Fa 2 mesos
Finalment la solució arribarà des de Europa. Cap dubte, això obligarà a fer un referèndum o ha la separació com un divorci acordat i amb mediació internacional. ll*ll
Aureli 1 Fa 2 mesos
Ni n’hi ha prou amb que ho vegi , a eJpaña se la de jutjar i excloure com a membre de la UE , és uns pura dictadura , ara ja ni encoberta.
sempre rebel Fa 2 mesos
Doncs jo ho sento però soc pesimista, perque Europa sap perfectament que Ecspañistán no és viable econòmicament sense el 25% del PIB que xucla de Catalunya, i ara que amb el Brexit no tindràn els diners d'Anglaterra, no es poden permetre rescatar una Ñ arruinada completament....no us enganyeu, la UE ara mateix és de dretes i mentidera. Com a mostra el que han fet amb els refugiats.....ahí lo dejo.
Josep Pagès i Canaleta d e CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT ..EUROPA VEU QUE TAN ESPANYA CON CATALUNYA FAN LES COSES MOLT MAL FETES Fa 2 mesos
"AL LORO " ..GEMMA AGUILERA ..a lo millor tindras raó que La UNIO EUROPEA ja VEU L´ESPANYA REAL y FRANQUISTA .Pero AL LORO , a lo millor EUROPA Tambe VEU LO QUES FA A CATALUNYA .El nostra Govern Català i a lo millor tampoc els acaba de agradar LO DE SUTNAMI DEMOCRATIC ja pasa de taca de oli y QUIM TORRA els va animar a fer Violencia protestes PER EL SEGUIR AL PODER .La Portaveu de JXCAT Corrupta no cal dir res he EUROPA VEU A ESPANYA
Josep Sierra Roca Fa 2 mesos
Menteix i difama, que algo queda.
Josep Sierra Roca Fa 2 mesos
A veure, doncs, si a Brusel.les es posen les piles d'una vegada, si no volen més brexit's personals i ben fonamentats.
TOT MOLT BONIC, ERC! Fa 2 mesos
NO. Perquè els d'ERC emblanquinaran la brutícia, la fortor i la negror d'España. Ara tot just començaran a deixant-los governar a ells, els agressors. Quan tot està per fer, els ERC reculen i esferaïts per l'aterridora llibertat que van estar a punt de gaudir, s'arrosseguen pel fang del servilisme, dels pantalons abaixats i de la humiliació. Porca misèria, butiflers!!!
Joan Grau Mateu Fa 2 mesos
La solució jo se si vindrà de fora però el més comú dels nostres problemes ve de dins