Vaga de país

"Aturar un país és una mesura extrema. Però és que a aquest país l'han col·locat en una situació extrema"

La vaga general d'aquest divendres és una convocatòria legítima, justificada i convenient. Aquests dies de foc i aldarulls encara ressalten més el caràcter no només pacífic, sinó pacifista de les mobilitzacions independentistes dels últims anys, incloses les protestes del 20 de setembre de 2017 i el referèndum de l'U d'Octubre. Amb la sentència del Tribunal Suprem, l'Estat ha revertit la seva violència per fer-la recaure sobre els presos polítics catalans i, d'aquesta manera, construir unes condemnes desproporcionades que serveixin com a advertència i escarment.

Catalunya torna a ser objecte d'interès informatiu internacional i la vaga de demà és una bona ocasió per mesurar l'abast de la indignació social que ha causat el Tribunal Suprem i, sobretot, per fer visible el caràcter massiu i transversal de la protesta. Aturar un país és una mesura extrema. Però és que a aquest país l'han col·locat en una situació extrema. Madrid ha comès la insensatesa de fer coincidir les condemnes amb la campanya del 10N, amb una subhasta catalanòfoba com a esquer electoral. I ara estem patint les conseqüències de tanta irresponsabilitat encadenada.

 

Aquest diari s'adhereix a la vaga general. No només expliquem aquest país, sobretot ens el creiem.

 

Comentaris (5)
Conxi Fa 3 mesos
No puedo entender estos comentarios, como si solo tuvieran derecho a huelga, cierto tipo de ciudadanos,los catalanes por lo visto no estamos incluidos, pero vaya, visto lo visto, el resto de España sólo quiere Catalunya no a los catalanes.
@Contxi Fa 3 mesos
En el resto de España no quieren adoquineros per la pau , contenedores quemados ni gilitorras Así de fachas son, Doña Contxi. No sé donde iremos a parar.
Ras Fa 4 mesos
En el resto de Escanya,no sabeis que es trabajar.Sois parásitos.
"No només expliquem aquest país, sobretot ens el creiem." Fa 4 mesos
Hacer huelga no cuesta nada si vives de las subvenciones que te pagan los que convocan la huelga. En mi caso, si no trabajo no cobro, y si trabajo me expongo a un adoquinazo de la gent de pau. A veces siento vacilar mi fe.
Carrasclet Fa 4 mesos
Doncs quedet a casa menjante els mocs així no gastes de la nevera, si la teva vida penja del sou d'un dia fes-t'ho mirar
No os preocupéis Fa 4 mesos
En el resto de España seguimos trabajando, V.A.G.O.S.
Pues para ser extremas, aqui se convocan con notable frecuencia Fa 4 mesos
Espero que haya dado un día de permiso con sueldo a Quico. Es lo menos que se merece.