Vaga de país

"Aturar un país és una mesura extrema. Però és que a aquest país l'han col·locat en una situació extrema"

La vaga general d'aquest divendres és una convocatòria legítima, justificada i convenient. Aquests dies de foc i aldarulls encara ressalten més el caràcter no només pacífic, sinó pacifista de les mobilitzacions independentistes dels últims anys, incloses les protestes del 20 de setembre de 2017 i el referèndum de l'U d'Octubre. Amb la sentència del Tribunal Suprem, l'Estat ha revertit la seva violència per fer-la recaure sobre els presos polítics catalans i, d'aquesta manera, construir unes condemnes desproporcionades que serveixin com a advertència i escarment.

Catalunya torna a ser objecte d'interès informatiu internacional i la vaga de demà és una bona ocasió per mesurar l'abast de la indignació social que ha causat el Tribunal Suprem i, sobretot, per fer visible el caràcter massiu i transversal de la protesta. Aturar un país és una mesura extrema. Però és que a aquest país l'han col·locat en una situació extrema. Madrid ha comès la insensatesa de fer coincidir les condemnes amb la campanya del 10N, amb una subhasta catalanòfoba com a esquer electoral. I ara estem patint les conseqüències de tanta irresponsabilitat encadenada.

 

Aquest diari s'adhereix a la vaga general. No només expliquem aquest país, sobretot ens el creiem.

 

Comentaris (5)
Conxi Fa 24 dies
No puedo entender estos comentarios, como si solo tuvieran derecho a huelga, cierto tipo de ciudadanos,los catalanes por lo visto no estamos incluidos, pero vaya, visto lo visto, el resto de España sólo quiere Catalunya no a los catalanes.
@Contxi Fa 24 dies
En el resto de España no quieren adoquineros per la pau , contenedores quemados ni gilitorras Así de fachas son, Doña Contxi. No sé donde iremos a parar.
Ras Fa 24 dies
En el resto de Escanya,no sabeis que es trabajar.Sois parásitos.
"No només expliquem aquest país, sobretot ens el creiem." Fa 25 dies
Hacer huelga no cuesta nada si vives de las subvenciones que te pagan los que convocan la huelga. En mi caso, si no trabajo no cobro, y si trabajo me expongo a un adoquinazo de la gent de pau. A veces siento vacilar mi fe.
Carrasclet Fa 24 dies
Doncs quedet a casa menjante els mocs així no gastes de la nevera, si la teva vida penja del sou d'un dia fes-t'ho mirar
No os preocupéis Fa 25 dies
En el resto de España seguimos trabajando, V.A.G.O.S.
Pues para ser extremas, aqui se convocan con notable frecuencia Fa 25 dies
Espero que haya dado un día de permiso con sueldo a Quico. Es lo menos que se merece.