Unitat millor que eleccions

"Ja n’hi ha prou que el propi independentisme sigui el seu pitjor enemic. Que la resposta estigui a l’alçada de l'excepcionalitat del moment"

Fa setmanes que el president Quim Torra s’està reunint amb partits i entitats sobiranistes per consensuar una resposta unitària a una més que probable sentència condemnatòria als presos polítics. No sembla que l’Estat tingui cap intenció de revocar-los la presó preventiva -ni fins i tot encara que ho demani el Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l’ONU-, ni tampoc hi ha cap indici -ni esperança- que la sentència que emeti el Tribunal Suprem hagi de ser absolutòria. Si les prediccions es compleixen, l’independentisme -acompanyat del sobiranisme, si es que existeix- ha de pensar una resposta contundent i multitudinària. Segurament la més contundent i la més multitudinària.

Així com l’Estat no tindrà cap mirament en aplicar penes dures i injustes contra líders polítics i civils demòcrates i pacífics; l’independentisme no ha d’escatimar en esforços per tal que la resposta sigui inequívoca. Caldrà unitat sense fissures entre partits i entitats sobiranistes. I, sobretot, no perdre de vista quin és l’objectiu. I, per primera vegada, els ciutadans no acceptaran cap altra opció. De fet, "unitat" és un dels crits que més es va escoltar dimarts a Estrasburg, durant la manifestació en senyal de protesta pel fet que Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras hagin estat vetats com a eurodiputats.

 

Aquest país no pot fer el ridícul davant d’una situació tan excepcional com que part del seu Govern i dos dels seus líders civils més destacats acabin a la presó per haver posat unes urnes que van avalar més de 2,2 milions de persones, o per haver-se manifestat per expressar el seu rebuig a la repressió de l’Estat. A Catalunya ho sabem fer prou bé, això de matar-nos entre nosaltres. Però ja n’hi ha prou que el propi independentisme sigui el seu pitjor enemic. I siguem clars: unes noves eleccions no solucionaran res. Que la resposta estigui a l’alçada de l'excepcionalitat del moment.

 

Comentaris