Una Europa que fa aigües

"No és una casualitat que la mosca que molesta als buròcrates inflexibles europeus hagi sortit d’un port català i es digui 'Braços Oberts'"

Instagram ens ofereix -sobretot aquests dies- un Mediterrani de somni; però aquest mar nostre és també una tomba i una ferida per a una Europa que necessita urgentment actuar davant de les desgràcies que passen en les seves pròpies aigües. L’acord que uneix a Alemanya, Espanya, França, Luxemburg, Romania i Portugal és una mostra de voluntats compartides en què el Govern català també hi té una veu. La Generalitat ha tornat a fer saber la seva voluntat d’acollir refugiats, un clam al que s’hi suma de manera contundent l’alcaldessa Ada Colau, defensora de l’Open Arms i simpatitzant amb la tenacitat d’Òscar Camps.

Però no n'hi ha prou amb aquest acord i Europa està fent aigües en aquesta crisi. Si bé, Itàlia ha passat aquest dissabte de ser un port tancat i insegur, i un bastió racista i insolidari, a fer el petit pas d’obrir l’accés a vaixells humanitaris; el primer ministre italià ha acceptat que els menors de l’Open Arms hagin pogut desembarcar a Lampedusa, però ho ha fet "contra la seva voluntat". Precisament va ser en aquesta illa italiana on el Papa Francesc va cridar ja fa sis anys aquell “Vergonya!” que va tacar les consciències de les polítiques europees incapaces de gestionar una situació que ha convertit el Mediterrani en un cementiri.

 

Amb la crisi humanitària europea el que ha de canviar és la retòrica populista que crea enemics i trenca amb la tradició de terra d’acollida. Catalunya és un gresol de cultures i no és una casualitat que la mosca que molesta als buròcrates inflexibles europeus, i fortament ideologitzats -en el sentit més negatiu del terme-, hagi sortit d’un port català i es digui “Braços Oberts”.

 

Comentaris (8)
Open Arms. Una fantasmada més Fa 6 mesos
Arriben més migrants a Espanya en patera que tot el que pot fer el vaixell Open Fantasmada (i altres per l'estil). En 2019, entrades irregulars via marítima: gener, 4.104; febrer, 936; març, 588; abril 995; maig 1.433; juny, 2.419; juliol, 2.851; fins al 13 de agisto, 1265. Grècia i Espanya concentren el 84% de les entrades.
Pepet de Vallmanya Fa 6 mesos
La farsants, fariseus i hipòcrites de la PPuta UROPPa i la porca gUSAnera no fan altra cosa que empobrir països , desestabilitzar països, destrossar països i amb ells, regions del planeta. Hi ho fan amb total impunitat ! Iraq,Líbia, Síria, Irán, Cuba, Veneçuela, Nicaragua, Hondures, Costa d'Ibori, i un llarg , etc . Aquesta és la conseqüència !
S’ha d’acabar el traffic de persones i les mafies que mercadeixen amb la necesitat. Son ells els que promou en l’inmigracio. Fa 6 mesos
La gent ha de resoldre els problemes al seu pais, no podem els demés ser la válvula d’escap de la corrupció de tots els paisos. El tercer món exporta la seva la seva miseria, no la soluciona. Casi sempre unes elits exploten el eu país sense cap consideració als seus propis ciutadans.
LSO Fa 6 mesos
Hombre!!! el Papa de Roma, hace tiempo que está desaparecido, le han prohibido que hable o se lo ha prohibido él mismo, cuanta gente tonta creyéndose a este falso humanitario. El muy falso no ha dicho ni pio sobre el barco, otra cosa muy diferente sería que eso estuviera pasando en la costa Venezolana, entonces Europa, y tutti quantti, todos echando fuego por la boca.
Montesquieu Fa 6 mesos
El miedo cierra los razonamientos y la humanidad. algún día lo pagaremos, y caro.
Un ciutadà més Fa 6 mesos
L'Unió Europea dels Estats tal com està estructurada actualment no té futur. Els Estats NO representen les persones, només uns interessos. Només la Unió de les NACIONS pot ser representativa dels ciutadans. Fins a llavors, cap ciutadà podrà veure que se li respecten els seus Drets i reclamacions a través de la seva pròpia Nació. Esperem que serà aviat una realitat.
Narcís ( comentari 2 i darrer ) Fa 6 mesos
.. roba, medicines, metges, estudis, articles personals, llum, calefacció . . . . . . . perquè a ca nostra tots nostres veïns/ conciutadans tenen ses necessitats bàsiques solucionades i no hi ha persones d'edat quina sigui passant penúries de cap mena .. ni explotació .. ni malalties .. ni . . . . deixats de la mà de Déu !
Narcís ( comentari 1) Fa 6 mesos
Totalment d'acord : vinguin tots els que pateixen desgràcies, sia per guerres/ conflictes i mateixes d'altres oblidades àdhuc conflictes menors que hi ha pertot el món, tot plegat, refugiats .. desplaçats .. necessitats .. ! PD : estem preparats per a pagar aixopluc, esmorzar, dinar, berenar, sopar, aigua i calenta,