Un milió a Waterloo, un milió a Soto

"Aquesta autarquia judicial espanyola té els seus límits perquè comença a incomodar els socis europeus"

Hi ha un milió de vots exiliats a Waterloo i un altre empresonat a Soto del Real. La primera i la tercera forces a les eleccions europees, que sumen un 49,71 per cent dels vots emesos a Catalunya, no poden enviar els seus representants a l'Europarlament perquè ho impedeix el sistema judicial espanyol. La resposta és no pel que fa als exiliats, als qui exigeixen acatar la Constitució a Madrid, i la resposta també és no per a l'eurodiputat empresonat, encara que estigui tancat en una presó de Madrid. No i no.

 

Aquesta autarquia judicial espanyola té els seus límits perquè comença a incomodar els socis europeus, que poden assegurar un suport polític permanent al govern de Madrid, sí, però no pas la invulnerabilitat davant del tribunals de més enllà dels Pirineus. Per això la feina de Puigdemont i el seu equip legal està orientada a convertir el suport electoral que els confereixen les urnes, una i altra vegada, en una cursa de desgast de les institucions espanyoles davant l'opinió pública internacional. És Madrid qui exporta els seus problemes.

 

 

La batalla serà llarga i l'Estat espanyol està decidit a tot per guanyar-la. Però en el camí està cronificant el conflicte català, convertint-lo en un epígraf recurrent en la complicadíssima agenda europea. Waterloo, per si sol, desmenteix la tesi del problema intern diplomàcia espanyola.

 

Comentaris (5)
@les eleccions eren europees i per tant circunscripcio unica no? Fa 8 mesos
Però es pot discriminar per zones. De totes maneres Junqueras no va rebre 1 milió de vots. Se'ls van repartir els tres electes de la seva coalició.
Josep Sierra Roca Fa 8 mesos
Quant Europa es doni conta de què és realment el "Reino de España", es molt possible que ja no hi sigui a temps i acabin tenint un membre menys.
Ya, ya Fa 8 mesos
La cosa és que Europa ja es va adonar de qui és el secessionisme català fa temps. Des de llavors no li fan ni cas i intenten evitar-ho sempre que poden. Però bé, hi ha grups i diputats flamencs, finlandesos i altres fatxes folklòrics que diuen que li donen suport, encara que no de gratis.
entranyable Fa 8 mesos
Bon article que resumeix i quantifica les succesives desfetes espanyoles davant els independentistes. Com diu en Boye els espanyols han elegit anar a les males i els triibunals europeus els posaran al seu lloc.
Si quieres que vuelva el President, vota al President, vota al President, vota al President. Fa 8 mesos
Si se pusieran en fila todas las trolas que nos quieren hacer tragar desde hace años, darían varias veces la vuelta al ecuador. Así no vamos a ninguna parte. Lo que imagino que a los seudopolíticos, seudoanalistas y demás gente que vive del bla, bla, bla les encanta. A los demás, no tanto.
De mica en mica, Cot, que t'emboliques Fa 8 mesos
De moment ja has assumit que a les europees no es va aconseguir majoria indepe a Catalunya, tot i que per poc. No fa gaire sostenies el contrari. Ara anem als vots. Junts, a Catalunya: 987 mil, la resta fins a poc més del milió a la resta d'Espanya. AR (= ERC+Bildu+BNG+CC+Astur+Puyalón), a Catalunya: 766 mil; el total de vots va ser de 1M 252 mil per a tres electes. Per tant d'1 milió de vots tancat a Soto, res de res.
les eleccions eren europees i per tant circunscripcio unica no? Fa 8 mesos
Circunscripcio unica no?