Twistèrics i sobreofesos

"Aquesta Diada és una bona ocasió per -tal i com proposa l'ANC- pressionar per la unitat des de baix, com s'ha fet sempre"

Els dubtes hi són cada any, però aquesta vegada les xifres, de moment, semblen confirmar que -per primer cop- hi podria haver una davallada significativa en la participació popular de la Diada. Fins i tot hi ha una fracció de l'independentisme que diu alegrar-se d'aquesta hipotètica punxada, definint-la com una mena de càstig moral contra un "processisme" que, segons diuen, ha enganyat a tothom encara que sigui a costa de la pròpia llibertat i d'un exili indefinit. Curiosament, sembla que per a aquest sector d'opinió -que omple Twitter d'histerisme- el fet que l'independentisme perdés el seu principal actiu, que és la capacitat de mobilització ciutadana, ens acostaria més a l'objectiu republicà. Twistèrics estètics, en definitiva.

Un segon sector que patrocina la desmobilització son alguns veterans d'ERC, encapçalats per Josep Huguet, que no queda clar si actuen a títol individual o són enviats de la direcció per explorar la via, ja explícita, d'un independentisme simbòlic que retornés la Generalitat al peix al cove i la gent al sofà. Personatges als quals no queda més vida política que sobreofendre's per intentar allargar l'existència pròpia.

 

En definitiva, aquesta Diada és una bona ocasió per -tal i com proposa l'ANC- pressionar per la unitat des de baix, com s'ha fet sempre. I per demostrar que el principal actor polític i social de Catalunya és l'independentisme i que la República Catalana és el gran projecte d'aquest país, l'única proposta sobre la taula i el gran adversari del règim podrit, depredador i autoritari que encapçala la família Borbó.

 

Comentaris