Twistèrics i sobreofesos

"Aquesta Diada és una bona ocasió per -tal i com proposa l'ANC- pressionar per la unitat des de baix, com s'ha fet sempre"

Els dubtes hi són cada any, però aquesta vegada les xifres, de moment, semblen confirmar que -per primer cop- hi podria haver una davallada significativa en la participació popular de la Diada. Fins i tot hi ha una fracció de l'independentisme que diu alegrar-se d'aquesta hipotètica punxada, definint-la com una mena de càstig moral contra un "processisme" que, segons diuen, ha enganyat a tothom encara que sigui a costa de la pròpia llibertat i d'un exili indefinit. Curiosament, sembla que per a aquest sector d'opinió -que omple Twitter d'histerisme- el fet que l'independentisme perdés el seu principal actiu, que és la capacitat de mobilització ciutadana, ens acostaria més a l'objectiu republicà. Twistèrics estètics, en definitiva.

Un segon sector que patrocina la desmobilització son alguns veterans d'ERC, encapçalats per Josep Huguet, que no queda clar si actuen a títol individual o són enviats de la direcció per explorar la via, ja explícita, d'un independentisme simbòlic que retornés la Generalitat al peix al cove i la gent al sofà. Personatges als quals no queda més vida política que sobreofendre's per intentar allargar l'existència pròpia.

 

En definitiva, aquesta Diada és una bona ocasió per -tal i com proposa l'ANC- pressionar per la unitat des de baix, com s'ha fet sempre. I per demostrar que el principal actor polític i social de Catalunya és l'independentisme i que la República Catalana és el gran projecte d'aquest país, l'única proposta sobre la taula i el gran adversari del règim podrit, depredador i autoritari que encapçala la família Borbó.

 

Comentaris (13)
Celoni Monk Fa 5 mesos
No sé si us adoneu que avui no hi ha cap comentari dels habituals trolls espanyolistes. O m'erro, i tots aquests que s'exclamen ("traïció, traïció!", criden) tenen només l'objectiu de desmobilitzar? És possible forjar la unitat a base d'insults? O més aviat intenten sembrar la desconfiança? Si algú creu que l'ex conseller Huguet té raó, pot optar perfectament per anar a perdre el temps fent-hi un cafè. Els altres, on hem estat sempre: al carrer!
Un lema per l'11-S Fa 5 mesos
Ni fermesa, ni dignitat, ni coratge. Polítics catalans, dimissió tots.
Fins que la gent no protesti... Fa 5 mesos
No n'hi ha prou d'anar com un ramat guiat pels partits. Ens han mentit, traït i portat a vendre. Ara cal exigir responsabilitats i demanar dimissions o que els partits es dissolguin. ERC i JxCat són enemics de Catalunya i partits del règim.
Cal anar a la Diada Fa 5 mesos
Perque els partits el que de veritat desitgen és que l'independentisme es desinfli per poder tornar a la menjadora autonòmica. Cal anar a la Diada, i denunciar obertament als partits com a traïdors i exigir dimissions i responsabilitats. Cal la renovació de les direccions. Ha de dimitir molta gent.
Mobilitzacions contra els partits Fa 5 mesos
Calen mobilitzacions, però fer el paripé el 11-S no serveix per a res. Hi hauria d'haver mobilitzacions massives contra Junts pel Sou i Esquerra d'Espanya. Que sentissin la pressió del carrer. S'ha de fer rectificar els partits que ens van trair o obligar-los a dissoldre. Hi ha responsables amb noms i cognoms de la traïció. Molts estan a la presó i la majoria encara manen els seus partits. Han de plegar tots.
Narcís ( és obvi que no fumem res dins - dessota - aquest estat, només ser blanc de diana, plat de tir i cap de turc de misèria moral i material aliena ! ) Fa 5 mesos
Si un individu és empresonat i desposseït d'allò que li pertany arbitràriament i despòtica així col·lectiu/ comunitat a ca pròpia ( nació ) .. quina eixida hi té que no sigui sortir disparat d'aquest botxí, d'aquest estat ? PD : a la Diada tothom hi ha de ser, per nostres estimats avantpassats, per nosaltres mateixos i, sobretot, per nostres estimats !
Irreformable Fa 5 mesos
Com es pot afirmar q l’estat español es irreformable i fer pressident al Sanchez??? Incoherents, irresponsables, vividors, mentiders o traïdors?
Angelblau Fa 5 mesos
Clar que si .. tothom a la Diada de Catalunya
plaga bíblica Fa 5 mesos
Junqueras, Tardá Rufian , Durán i Lleida , ....señor señor ... !!!Que tropa !!!.
Un apunt sobre "a costa de la pròpia llibertat i d'un exili indefinit" Fa 5 mesos
Les families mafioses saben ke de tant en tant han de permetre ke un membre sigui engarjolat. Si mai no ho fossin, seria evident la connivència màfia-policia-justícia. Els engarjolats saben ke fan akest paper, el fan gustosos i en sortir són recompensats. Després del seu ABSOLUT fracàs a l'Oct 17, (per traïdoria manifesta o inutilitat / covardia supremes), els presos i exiliats saben ke han d'estar empresonats per mantenir vius els seus partits masovers. Si fossin lliures, fa temps ke nin
per la NÒMINA Fa 5 mesos
JUNTS...!!
ara si. Fa 5 mesos
els advocats passen a cobrar la minuta. sigui al congrés espanyol... com diputats, sigui clamant l'eslògan de Pdcat, JXCat.. Crida del Puigdemont i fans associats
molt be, si senyor Fa 5 mesos
Aupa la Republica de Catalunya, tothom a la Diada