Treuen Franco i arriba Vox

"La unitat d'Espanya i l'ordre vertical formen part indestriable de la psicologia col·lectiva d'un país que mai no ha fet la revolució burgesa"

No cal que treguin el dictador del seu mausoleu, no és necessari perquè no enganyen a ningú. L'esquerra espanyola ha interioritzat, per a sempre més, la derrota de 1939 i les seves bases socials, sempre esquifides, han estat reeducades i adoctrinades durant vuit dècades per respondre als estímuls fundacionals del franquisme. La unitat d'Espanya i l'ordre vertical formen part indestriable de la psicologia col·lectiva d'un país que mai no ha fet la revolució burgesa. En essència -i adaptats als temps- els matinals de les televisions de Madrid no s'han mogut un pam del parte de RNE i el No-Do.

Totes les enquestes col·loquen Vox com a tercer partit al Congrés dels Diputats, algunes per sobre dels cinquanta diputats. Aquest és el termòmetre més clar de la societat espanyola, amb els toros, la Legió i el masclisme tavernari com a emblemes. I la catalanofòbia com a comú denominador d'una part substancial de l'opinió pública i publicada de Madrid. Odi visigòtic.

 

Amb aquests paràmetres, la societat d'aquest país lluita per la simple supervivència. Les elits de Madrid han estat incapaces de fer una sentència raonable, ni tan sols de tirar alguna mena de salvavides polític als sectors més pactistes de l'independentisme. Queden tres setmanes, eternes, per a les eleccions del 10N. Amb tots els indicadors assenyalant que l'endemà encara serà pitjor.

 

Comentaris (7)
El exiliado Fa 3 mesos
¡Déjenos vivir en nuestra mierda, llevamos ochenta años la mar de bien enmierdados! , Sólo nos recome la envidia a los catalanes.
Ganxet Fa 3 mesos
La gran oportunitat de fer un canvi a Espanya la va dilapidar el duet González-Guerra quan, amb una majoria aclaparadora que els recolçava, es van acomodar i no van voler atacar a fons els grans problemes estructurals de l'estat. No van aprofitar per fer uns bons fonaments i van optar per fer política d'aparador i aixecar un gran castell de cartes que va continuar el PP d'Aznar. Així estem ara.
caracteritzant al nacionalisme espanyol Fa 3 mesos
Les quatre principals característiques del nacionalisme espanyol són la manca absoluta de lleialtat, la manca d'honor, l'afany desmesurat d'enriquiment, i l'autobombo rampant. Hom ho pot copsar històricament, però també amb els exemples d'avui en dia.
No sé, no sé Fa 3 mesos
Sembla que parlis de nacionalisme ktalanet pur i dur (no coneixes un altre). El nacionalisme espanyol mai ha estat, ni és, com tu dius.
Joaquim Fa 3 mesos
Espanya és irreformable i s'agraden així. Marxem i ja s'ho faran!
Avui t'ha faltat l'"A por ellos" Fa 3 mesos
Serà perquè els pacífics piròmans secessionistes també ho canten quan ataquen la policia.
Elena Fa 3 mesos
Es justo al contrario de lo que usted dice, a las tierras catalanas va todo el mundo y lo catalanes tienen que limpiar toda la mierda que dejan.
Querida Elena Fa 3 mesos
Si Vd. habla de turistas (la inmensa mayoría de ese "todo el mundo" que cita), la mierda que dejan en forma de dinero la recogen los catalanes y la otra una legión de panchitos.
Catalanofobia, odio a los catalanes Fa 4 mesos
Ese es el mantra que hay que repetir desde que nacen. Se ve que a este hombre, cuando va a Madrid lo inflan a palos. Que se lo digan al Rufián. ¿Podéis dejar de mentir? ¿No hicísteis una manifestación en Madrid?¿pasó algo?. A Barcelona ni puede ir el Rey o el presidente sin que vayan unas cuantas hienas a recibirlos. Son tan tan intolerantes...Gent de pau....Los c.o.j.o...s. ..
Elena Fa 3 mesos
Es justo lo contrario a su argumento, a las tierras catalanas va todo el mundo y la mierda que dejan, la limpian los catalanes.
JoanH Fa 3 mesos
Per descomptat que va passar "algo" a Madrid...que li preguntin al pare de la nena de 16 anys i 40 quilos de pes a la qual va obrir el cap la policia espanyola