Treuen Franco i arriba Vox

"La unitat d'Espanya i l'ordre vertical formen part indestriable de la psicologia col·lectiva d'un país que mai no ha fet la revolució burgesa"

No cal que treguin el dictador del seu mausoleu, no és necessari perquè no enganyen a ningú. L'esquerra espanyola ha interioritzat, per a sempre més, la derrota de 1939 i les seves bases socials, sempre esquifides, han estat reeducades i adoctrinades durant vuit dècades per respondre als estímuls fundacionals del franquisme. La unitat d'Espanya i l'ordre vertical formen part indestriable de la psicologia col·lectiva d'un país que mai no ha fet la revolució burgesa. En essència -i adaptats als temps- els matinals de les televisions de Madrid no s'han mogut un pam del parte de RNE i el No-Do.

Totes les enquestes col·loquen Vox com a tercer partit al Congrés dels Diputats, algunes per sobre dels cinquanta diputats. Aquest és el termòmetre més clar de la societat espanyola, amb els toros, la Legió i el masclisme tavernari com a emblemes. I la catalanofòbia com a comú denominador d'una part substancial de l'opinió pública i publicada de Madrid. Odi visigòtic.

 

Amb aquests paràmetres, la societat d'aquest país lluita per la simple supervivència. Les elits de Madrid han estat incapaces de fer una sentència raonable, ni tan sols de tirar alguna mena de salvavides polític als sectors més pactistes de l'independentisme. Queden tres setmanes, eternes, per a les eleccions del 10N. Amb tots els indicadors assenyalant que l'endemà encara serà pitjor.

 

Comentaris