Trencar el país abans que un 'tengo gana'

"L’atac del PSC a una de les línies de flotació del país hauria d'afegir dificultats greus a la negociació entre ERC i el PSOE per permetre una investidura"

Les aus carronyaires s’alimenten d’animals morts, són ràpides i astutes per aconseguir la presa. I en política, aquesta espècie és especialment depredadora. El PSC, amb Ciutadans encara en capella, s’ha abraonat sobre el seu espai electoral de forma matussera. Per un grapat de potencials vots de la dreta extrema, per als quals també competiran VOX i PP, esmena la seva història i ofereix abandonar el consens sobre la immersió lingüística, vigent a Catalunya -inclòs el PP- fins a la irrupció del partit taronja, nascut precisament per crear conflictes de convivència i lluitar contra els consensos socials i culturals del país.

El PSC ja va posar en pràctica la carronya desdint-se de la defensa del dret a decidir, i per comptes de rèdits electorals va obtenir baixes notables de militants i una fuga de vots substancial. I ara s’inventa una fórmula d’escola “plurilingüe” que divideixi Catalunya en dues meitats, la Catalunya catalana i la Catalunya castellana. Els socialistes debatran al seu congrés que, en territoris on hi visquin més castellanoparlants, hi hagi més català a les aules, i on hi hagi més catalanoparlants, el castellà guanyi presència. Millor segregar territoris per llengua i avariar l’ascensor social que escoltar nens a Vic dient ‘tengo gana’.

 

L’atac dels socialistes a una de les línies de flotació del país hauria d'afegir dificultats greus a la negociació entre ERC i el PSOE per permetre una investidura. Fa encara més difícil de justificar una abstenció dels republicans si, a més, no es concreta una taula de negociació on es pugui parlar d’autodeterminació, ara o durant la legislatura. Un globus sonda per tenir elements de renúncia en aquesta taula, o una voluntat ferma del PSC de fer el paper de Cs i trencar, ara sí, el gran consens del país? Sigui el que sigui, només evidencia la irresponsabilitat d’un partit que un dia va ser socialista i català.  

 

Comentaris (9)
cge Fa 2 mesos
El problema no es tan sols el PSC, el Conseller Bargalló, ja o va deixar anar al principi de la legisltura, es va tapar deseguida peró, la idea d'ER va per elmateix camí, sinó el comentari que va fer en Rufian de més Rosalia, menys maniferst Koine.
Gtffjjcdhkkcbk Fa 2 mesos
El PSCs ara hereva el discurs de CS amb et tema del catala a veure si esgarrapa algun vot dels fracassats del Primo de . L’iz es un venut
Les diferències... Fa 2 mesos
Cap equip té futur si la davantera centre es maric*na
Perota Fa 2 mesos
El problema no és que alguns (poquets) parlin malament el castellà, el problema és que, després de 40 anys d'immersió, el 80% dels catalans encara no saben, ni tan sols, com es diuen les hores en català. Tots els joves que conec (i molts adults) es fan un embolic entre "dos quarts de 5" o les "quatre i mitja". Conclusió: si saber les hores és una de les primeres lliçons d'un idioma i la població jove encara no ha superat la lliçó 1, és evident que calen mooooooltes més hores de cat
Angelblau Fa 2 mesos
Queda clar i catala que aquest del PPSOE son hereus del franquisme.
Les molles Fa 2 mesos
Com Espanya no pot oferir res a Catalunya, ja fa anys que venen prenent-nos trossets d'autonomia per a, quan els convé, cedir-nos una miqueta d'allò furtat mateix i a petites dosis, per a fer veure que ens donen alguna gràcia. Així no van enlloc.
Josep Sierra Roca Fa 2 mesos
És una proba més de la lluita constant del PSOE per aniquilar tot lo referent a Catalunya, en aquest cas, el català. Rés de nou en el comportament dels violents del 155. El que em de fer els catalans és seguir treballant, sense defallir i amb més força encara, en la defensa de la nostra Llibertat i la de tots els Drets Humans que ells, els violents del “reino de españa”, volen eliminar.
Pep Fa 2 mesos
Actualment, PSC i. PSOE no hi ha diferencies... Si hi hagues tant sols en Pasqual Maragall, seria tot molt diferent,... Hanrenunciat al catalanisme a canvi d'assegurar-se una paga mensual.
RMA Fa 2 mesos
Té tota la raó del món aquests cada vegada pitjor