Tots a tot arreu

"És un encert simbòlic de les entitats el fet de retirar les direccions dels partits dels llocs de més visibilitat de la manifestació de la pròxima Diada"

El paper dels partits independentistes com a ariet polític en la consecució de la República Catalana es va acabar amb la declaració del 27 d'octubre de 2017. Una decisió que, en gran part, en aquell moment ja va ser una conseqüència poc planificada de la competència entre l'espai d'ERC i el de JxCat, a més de la pressió de la CUP. Han passat prop de dos anys i aquesta concurrència electoral es manté exactament en els mateixos paràmetres, amb l'afegit que les estratègies dels dos grans partits són cada cop més incomprensibles per a les bases socials de l'independentisme, que porten uns quants anys protagonitzant les manifestacions més espectaculars d'Europa.

 

Per això és un encert simbòlic de les entitats el fet de retirar les direccions dels partits dels llocs de més visibilitat de la manifestació de la pròxima Diada. L'objectiu de la independència ha estat clarament ajornat per les formacions que van protagonitzar l'octubre del 2017 i, el que és més important, no ha estat substituit per cap estratègia alternativa. Així que els pertoca a les entitats i la societat civil la feina d'arrossegar i mantenir mobilitzada la gran base social que té per objectiu l'emancipació d'aquesta societat.

 

 

Tot i així, seria un error catastròfic convertir l'Onze de Setembre en un clam contra els partits propis, com si no fossin ells els que han patit el gruix de les represàlies de l'Estat. És absurd regirar-se contra unes formacions de les que s'espera, en conjunt, una nova majoria absoluta al Parlament. A més, em sembla més que lleuger criticar una persona com l'Anna Simó, processada per desobediència l'1-O. Igual que Josep Huguet -de qui he discrepat molt i públicament- però que, les coses com són, no ha fallat mai a l'hora de comprometre's amb aquest país. En fi, que ens veiem, tots, a tot arreu.

 

Comentaris (5)
Homer Fa 6 mesos
Con todos mis respetos, el que algunos políticos estén sufriendo la represión no les da derecho alguno a olvidarse del mandato popular ni a manosearlo a su antojo. Hay un aspecto olvidado: la lealtad con sus votantes.
Fat Boy Fa 6 mesos
S'han cagat a les calces. Si el que volien fer es un Despotisme Il.lustrat, doncs moltes gracies, pero no.
joanr Fa 6 mesos
Quan la gent vota independència i els partits porten al seu programa "independència" s'ha de complir el mandat popular. ERC ha traït els vots que li van donar. La gent demana "unitat" i ERC no la vol. És així de senzill.
filisteo Fa 6 mesos
Sr. Cot , la dirección de ERC ha traicionado el 1-O, acto tras acto , por ejemplo el 30 de enero 2018, No a las listas conjuntas, etc , Junqueras, Rufian, Tarda, Torrent , entre otros, han saboteado el 1-O, las palabras "ensanchar la base" ¿con quien ?, con el PSOE/PSC o colau ?. ahora solo buscan nuevas elecciones, la responsabilidad es ahora de los votantes. si gana la actual ERC , adiós República Catalana y hola Autonomía de tercera.
https://blocs.mesvilaweb.cat/xavierdiez/?p=173025 Fa 6 mesos
Noi, avui m'has decebut. Llegeix i llegiu, si us plau, la peça de l'enllaç, fixant-vos en la data. Clarivident! Saps què passa? De la mateixa manera que a Cat fa temps que qui ha de donar explicacions són els que neguen la indy, i no pas qui la promou... fa temps que qui ha de donar explicacions sou els que encara confieu en els partits masovers, i no els que en desconfiem. Ho he escrit aquí mateix manta vegades: les màfies masoveres tenen com a única aspiració sobreviure dins el frankis