Torra és més que una diputació

"El president Torra s'arrisca a un any i vuit mesos d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros entre la indiferència mal dissimulada dels partits que donen suport al Govern"

La degradació estratègica de l'independentisme queda palesa en el fet que JxCat i ERC estan lliurant una batalla a mort pel control de la Diputació de Barcelona mentre que un fiscal, amb tota la tranquil·litat del món, demana inhabilitar ni més ni menys que al president de la Generalitat. Les acusacions creuades de complicitat amb el PSC deixen poc espai a una petició fiscal que fins i tot en ple autonomisme hauria estat un escàndol de grans proporcions. El president de Catalunya pot ser expulsat del seu despatx a causa d'una pancarta que no va agradar a la Junta Electoral, un organisme menor que últimament s'utilitza com a eina de repressió de l'independentisme -i dels mitjans de comunicació- en els periodes electorals.

 

El president Torra s'arrisca a un any i vuit mesos d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros entre la indiferència mal dissimulada dels partits que donen suport al Govern, que des del primer moment van donar per descomptat aquest escenari. Això en un context en què el propi president és qui té la responsabilitat principal a l'hora de liderar una resposta -necessàriament transversal- a la sentència del Tribunal Suprem. En definitiva, tot indica que als partits els interessen més les eleccions anticipades que no pas les manifestacions unitàries que les hauran precedit.

 

 

L'independentisme no té guanyades les pròximes eleccions. I menys encara si les tàctiques dels partits desmobilitzen les bases socials que han sostingut el moviment polític. Alerta amb el cinisme de les elits, és incompatible amb el suport popular.

 

Comentaris (18)
TSSO Fa 7 mesos
Jo dels estrategs d'ERC m'ho faria mirar. Van de fiasco en fiasco. El 21-D el MHP Puigdemont els va pispar la presidència i els ha guanyat a les europees, al Tete (que va cantar victòria abans d'hora) l'alcaldia de Barcelona i ara els convergents els foten una coça al cul a la DIBA perquè ERC els ha pispat quatre alcaldies amb el PSC. Ah! I els comuns venuts al PSOE i per un plat de llenties s'han oblidat completament del dret a decidir i de Catalunya sencera. La CUP s'ho està pensant si co
Demiurgo Fa 7 mesos
La malavantaĝo de ne ir estas, ke la katalunaj elektoj estas la mezuro de sendependeco por la mondo.
Ona Fa 7 mesos
En dies així trobo a faltar Solidaritat Catalana. Vaig conèixe’l quan ja estava com “retirat”.
qvic Fa 7 mesos
Bravo per l'estratègia d "eixamplar la base". Els comuns a la seva i renunciant a l'autodeterminació i a moure un dit per Catalunya, ER i JxCat com gat i gos per 4 cadires autonomistes, la CUP missing, la gent més decebuda i desmotivada que mai, el PSC ressuscitant cofoi i la repressió més viva que mai. Tot un èxit, "il·luminats" estrategs d'ER.
qvic Fa 7 mesos
Bravo per l'estratègia d "eixamplar la base". Els comuns a la seva i renunciant a l'autodeterminació i a moure un dit per Catalunya, ER i JxCat com gat i gos per 4 cadires autonomistes, la CUP missing, la gent més decebuda i desmotivada que mai, el PSC ressuscitant cofoi i la repressió més viva que mai. Tot un èxit, "il·luminats" estrategs d'ER.
El pitjor encara està per venir. Fa 7 mesos
És evident que tant ERC com JuntsxCat ja han deixat enrera el tema de l'independentisme. Molts catalans no aniran a votar a les properes autonòmiques decepcionats amb l'actitud d' aquests dos partits i això farà que probablement el proper president de la Generalitat sigui l'Iceta. El PSOE governarà aquí en solitari o amb coalició pràcticament amb qui vulgui (Podemos, Ciudadanos, erc o JuntsxCat).
Uayi Fa 7 mesos
I bidrá cai utru patiuh, umu isin aci, iru siria nisariu ci si prisintara n tu lu sitiu. Lidía i la anc cumu paitiu siria uina tami. Iru tu itu ti ci si puninu n lu pugrama mu claru canu siba asi rifirinu.
Gir Fa 7 mesos
La degradació de les relacions entre els partits, d'una banda i també que estem normalitzant la repressió, com si fos normal. Com es va normalitzar durant el franquisme que a l'escola s'havia de fer tot en castellà i quan neixia un nen, el nom oficial no podia ser català i s'acabés poder-se dir "Pere" o "Agnès". Quantes coses eren il.legals i ens les vam empassar, de la mà d'una dictadura que va omplir cunetes amb cossos sense nom. Acabarem normalitzant la repressió ara? Ni oblit ni pe
akar eres Fa 7 mesos
lo que hem de fer es NO VOTAR-LOS MES, es l'ùnic que els hi fa por als partits. N'hi han d'altres que si mantenen les seves conviccions pels d'esquerrra hi ha la CUP o MES, pels de deretes hi ha DEMOCRATES (del Castellà) o REAGRUPAMENT.
Lisa Fa 7 mesos
Ja n'hi ha prou de les disputes de pati de col-legi dels partits independentistes, quan siguen lliures ja ens barallarem si cal per una cadira, però ara no toca. A veure si deixem de fer el préssec i anem per feina...
Què espera l'ANC per constituïr-se en partit? Fa 7 mesos
Si ERC i JxCat no estan a l'alçada del moment cal votar a uns altres (on és la CUP, per cert?, fa mesos que han desaparegut). Necessitem un partit independentista unitari com a Escòcia que no es distregui amb les misèries i les engrunes de l'autonomisme.
Uayi Fa 7 mesos
Pu igrasia itu i lu ci muh pasi a muxuh ci tan asinu cu tu mubimintu. Iru si ban a yiba la suprisa cu ir puihlu.
Uayi Fa 7 mesos
Tu asi cunu pinsi ci lu patiu inipnitita cin caigasi linipinitimo puci liincumua. La basi susia nu li impuita tantu cumu pusisiunasi intri iyuh pa canu binga timpuh miuri.
Marta Fa 7 mesos
ERc, JxC, sou indignes de Catalunya. La resta sou directament l'enemic a batre. ENEMIC,
No n'hi ha per tant Fa 7 mesos
Si inhabiliten Torra ningú li trobarà a faltar. Ni tan sols queda clar si és el president sense més o el president vicari de la Gene. Si alguns, fins i tot Cot, diuen President legítim a Puigdemont, ara que no vinguin a agafar-se-la amb paper de fumar.
Boris Fa 7 mesos
Efectivament, Torra té els dies comptats i després de la sentència hi haurà un altra majoria. Però tranquils emprenyats o no ningu deixa de ser independentista, encara que voti contra o s'abstingui per no saber a qui votar. Cal esperar que els partits autonomistes catalans s'autodestruexin en uns pocs anys víctimes del seu cinisme per recomençar la feina.
alguien Fa 7 mesos
Creo que llegó la hora. M.H.P. Puigdemont ha de dar un golpe en la mesa y contar lo ocurrido tras el 1-O , y no esperar , esa es su intención, al dictamen de la sentencia del juicio/farsa.
Intuyo que le han tomado el pelo pero bien, caballero. Fa 7 mesos
O a lo mejor es usted quien lleva unos cuantos años tomando el ‘pelo a sus lectores. O son los lectores quienes llevan años dejándose tomar el pelo por periodistas y políticos. O todo a la vez.