'Todo es rebelión'

"Jordi Cuixart té raó quan preveu un escenari equivalent al de la lluita antifranquista per a després de les sentències"

L'Estat sentenciarà que els votants de l'U d'Octubre eren violents i condemnarà a molts anys de presó per això. I, en una altra baula de la mateixa cadena, Madrid ha enviat la Guàrcia Civil a Catalunya per detenir uns suposats terroristes encara que no hi hagi terrorisme. La gran arma de l'Estat espanyol és la mentida. El món sencer va veure com enviaven vaixells plens de gent armada i com agredien els ciutadans davant de les urnes. Però a ells -com tampoc a l'opinió pública espanyola- no els importa la veritat, sinó la manera de mantenir la jerarquia política i la concentració de poder a Madrid.

Jordi Cuixart té raó quan preveu un escenari equivalent al de la lluita antifranquista per a després de les sentències. El todo es rebelión substituirà el todo es ETA i és probable que l'estructura civil del catalanisme comenci a patir atacs de l'Estat fonamentats en mentides prefabricades. Com al País Basc, les entitats de cultura popular, de defensa de la llengua i els mitjans de comunicació fora del control de l'Estat formaran part de la diana de jutjes, fiscals i policies. I com al franquisme, les garanties jurídiques deixaran d'aplicar-se a depèn de qui.

 

S'acosten temps durs que exigiran resistència i unitat a la ciutadania d'aquest país. De moment, nou famílies més han entrat en un infern d'arbitrarietat i menyspreu. Nou més. Això quan les sentències ni tan sols han sortit.

 

Comentaris