'Todo es rebelión'

"Jordi Cuixart té raó quan preveu un escenari equivalent al de la lluita antifranquista per a després de les sentències"

L'Estat sentenciarà que els votants de l'U d'Octubre eren violents i condemnarà a molts anys de presó per això. I, en una altra baula de la mateixa cadena, Madrid ha enviat la Guàrcia Civil a Catalunya per detenir uns suposats terroristes encara que no hi hagi terrorisme. La gran arma de l'Estat espanyol és la mentida. El món sencer va veure com enviaven vaixells plens de gent armada i com agredien els ciutadans davant de les urnes. Però a ells -com tampoc a l'opinió pública espanyola- no els importa la veritat, sinó la manera de mantenir la jerarquia política i la concentració de poder a Madrid.

Jordi Cuixart té raó quan preveu un escenari equivalent al de la lluita antifranquista per a després de les sentències. El todo es rebelión substituirà el todo es ETA i és probable que l'estructura civil del catalanisme comenci a patir atacs de l'Estat fonamentats en mentides prefabricades. Com al País Basc, les entitats de cultura popular, de defensa de la llengua i els mitjans de comunicació fora del control de l'Estat formaran part de la diana de jutjes, fiscals i policies. I com al franquisme, les garanties jurídiques deixaran d'aplicar-se a depèn de qui.

 

S'acosten temps durs que exigiran resistència i unitat a la ciutadania d'aquest país. De moment, nou famílies més han entrat en un infern d'arbitrarietat i menyspreu. Nou més. Això quan les sentències ni tan sols han sortit.

 

Comentaris (10)
Prèvia Fa 5 mesos
Tots sabem analitzar molt bé el que ens cau a sobre pero sabem poc com sortir-ne sense lesions. Sis plau, alguna iniciativa factible. A part de tornar a votar, per suposat
Josep M. Fa 5 mesos
Prudència diuen uns, i altres diuen i si la G.C. tingués raó ? Senyors, que no vàreu veure el simulacre de judici ? que no vàreu detectar la gran mentida del De los Cobos ? Que no heu sentit a la reserva de la Arrimadas ? i al tal Alejandro Fernándes ? Ells ho tenen clar tot revolcant-se en la mentida i la calúmnia. I el ballarin de l'Iceta a enmudit ? Això és democràcia ? Au va, aneu-vos-en a pastar fang per no dir coses més gruixudes.
Angels F. Fa 5 mesos
a enterrador: cierre "sine die" del Parlament …. amb en Torrent de President del Parlament, això és impossible. I punt. I fins que no assimilarem bé el concepte no ens en sortirem. Vergonya ERC!
Eterno retorno de lo idéntico Fa 5 mesos
(1) Lo intentas (2) Te pillan (3) Dices que no es lo que parece (4) Torra baila y saca la pancarta.
Bon cop de falç Fa 5 mesos
Té confundes el bailarin es la mandonguilla sociata...el president Torra está a otro nivel, que tu no entenderias..
Oriol Fa 5 mesos
No entenc com pot quedar gent vivint a Catalunya i que no sigui independendista. Quin fàstic d'estat espanyol, corrupte i ple d'odi. Marxem d'una vegada. Visca Catalunya lliure!!!
Clar Fa 5 mesos
Es el panfeixisme i l‘odi contra Catalunya. Senzillament: Independència.
Al autor Fa 5 mesos
Da asco leerte. Ya lo último, blanquear la violencia y a los asesinos vascos. Estos de hoy estaban preparando algo chungo y lo sabemos todos. Que ganas tenéis de que muera gente ¡indeseables!
Jordi Centell Fa 5 mesos
Hola. Soy Jorge Centell. Soy independentista y no me escondo. Escribo con nombre y apellidos, Aún a riesgo de acabar en la cárcel con una acusación falsa. No, no quiero que nadie muera. No somos animales como vosotros. Es lo que nunca entenderéis o aceptaréis. Dejamos de ser bestias hace siglos.
Llaç groc Fa 5 mesos
Cuanta incultura y cuantas ganas de ha de daño por ser catalanes...el material que encontraron lo puede tener cualquier persona en casa, però el fascista, al que les encontraron un arsenal de armas, que queria matar a Sánchez...donde está? És que de estos nazis no hablais nunca lo muy españoles, no?
Pol Fa 5 mesos
A tu si que fa fàstic llegirte i et trobem sense voler-te trobar, si a tu et fa fàstic tens la solució de no llegir...
Pere IV Fa 5 mesos
Col.lapsem l'economía espanyola !! Com ? Manuel de Pedrolo ens ho diu a la novel.la "Acte de Violència"; ´"Es molt senzill; quedeu-vos a casa." És la forma més fàcil d'engegar una VAGA GENERAL INDEFINIDA que Ñ no podrà suportar. Només ens cal coordinar-nos per telèfon i fixar la data d'inici. Prou d'alimentar els nostres botxins !! Escampem-ho !! QUEDEM-NOS A CASA !! Podem perdre temporalment una feina de merda, però guanyarem la llibertat.
joanr Fa 5 mesos
Si no són capaços de fer una llista única independentista ERC-Jxcat-CUP...per bloquejar la governació d'Espanya haurem de concloure que són un traïdors al país. La proposta d'enterrador també seria una opció a estudiar.
enterrador Fa 5 mesos
trasladar de inmediato la Generalitat a Bruxelles o Genève, cierre "sine die " del Parlament por estar bajo coacciones, amenazas o ataque. con la máxima difusión mediática y lo mas importante declarar la Independencia.
@enterrador Fa 5 mesos
Se te han olvidado los dos huevos duros.
Marcos Fa 5 mesos
De que sirve un Parlament que no puede debatir sin miedo ? de que sirve tener inmunidad parlamentaria si el Estado represor se lo salta cuando quiere, de que sirve esa falsa democracia española ?