El test de Badalona

"PSC i comuns hauran de decantar-se entre donar suport a Dolors Sabater o a Garcia Albiol, independentisme d'esquerres o dreta espanyolista"

Costa ben poc de deduir que l'equip de govern de l'Ajuntament de Badalona coneixia de sobres els problemes d'addicció de l'alcalde Álex Pastor i això, d'entrada, deixa en molt mal lloc tant al PSC com als seus aliats de Badalona en Comú Podem. Prioritzar les quotes de poder partidista per damunt de la capacitat real de l'alcalde no només és una irresponsabilitat sinó, sobretot, una immoralitat política que, a més, ha de ser sostinguda en el temps per un silenci còmplice, emparentat amb l'omertà siciliana. Abans anar fent amb un alcalde que beu massa que arriscar-se a perdre el poder. 

Aquesta actuació és un argument suficient de censura política a ambdós partits, que han d'afrontar les responsabilitats polítiques que es deriven del seu comportament irresponsablement partidista. I el model d'aliances d'una ciutat de més de dos-cents mil habitants, la quarta de Catalunya, no és una qüestió -només- local, i menys encara quan ha estat un laboratori permanent de fórmules polítiques que, posteriorment, s'han traslladat a l'àmbit nacional.

 

Això vol dir que PSC i comuns hauran de decantar-se entre donar suport a Dolors Sabater com a alcaldessa o permetre, per via directa o indirecta, que Albiol i el PP recuperin el control d'una ciutat de la importància de Badalona. Dreta o esquerra. Espanyolisme o independentisme. I aquí és on quedarà clar i retratat la manera en què les seccions locals dels socis de la Moncloa ens mostren la seva jerarquia de valors.

 

Comentaris