Tant Iceta per a tan poc viatge

"Ara ja només queda l'epíleg en què el TC torni a prendre partit contra els independentistes, una vegada més"

L'episodi del nomenament de Miquel Iceta és un reflex claríssim, un més, de la paràlisi política que esclerotitza i cronifica el conflicte institucional entre Madrid i Barcelona. La seqüència és penosa; Pedro Sánchez decideix, pel seu compte, que el que més li convé és col·locar Miquel Iceta al Senat perquè si els independentistes el veten li arrodoneixen la campanya electoral contra la dreta. I si no, doncs li demostra a l'electorat espanyol que ja va domesticant la bèstia separatista. Sánchez sempre guanya.

 

A partir d'aquí, l'escenificació. ERC i JxCat, efectivament, veten la candidatura d'Iceta tot mirant-se de reüll a deu dies de les eleccions. I els socialistes sobreactuen la contrarietat mentre anuncien que porten el seu greuge al Tribunal Constitucional. Dit i fet tot això, ara ja només queda l'epíleg en què el TC torni a prendre partit contra els independentistes, una vegada més. I el PSOE recuperarà la marca del segell de goma del deep state.

 

 

Políticament, tot plegat equival a zero. Això sí, la campanya electoral del PSOE ha tingut un regal extra -també la del PSC- i ni ERC ni JxCat han pres mal. O sigui que som on érem, clavats.

 

Comentaris (7)
Otro trifachito en acción Fa 9 mesos
Trifachito trifachoide facha = JxCat + ERC + CUP
D'acord amb l'article. Fa 9 mesos
Ja era estrany que ERC afirmés immediatament que no el votaria. Junts encara ho estudiava i ells ja ho tenien decidit...quan estan explicant que volen diàleg sense línees vermelles amb el PSOE? Ja m'agradaria però poc creïble. Mentre, una persona com Forn, que porta tant temps com els altres a la presó i és candidat, gairebé no es veu. La pugna per Barcelona.
Turkia reloaded Fa 9 mesos
En els règims totalitaris, hom ha de vigilar molt com protesta per evitar prendre mal. Cí és on estem arribant a Espanya, on els drets bàsics són carn de fiscalia i hom no és conscient de ser titelles de l'IBEX. Vist de fora, el panorama és paorós, un PSOE mesquí i sense ideologia, un C's que és pura pantalla de l'statu quo econòmic, un PP falangista, uns Comuns apoltronats i aburgesats, un control exhaustiu de la informació que reben els espanyols, no fos cas...
Ganxet Fa 9 mesos
Sánchez és molt llest, sap el que vol i com aconseguir-ho i d'estar pràcticament deshauciat politicament a passat a ser Presidente. Iceta és el típic polític que representa tot el pitxor de la política, és adir, fer d'ella un "modus vivendi" de per vida fent en cada moment el moviment oportú que li serveixi per a les properes eleccions ja que això és l'única cosa important per ell. No té ni principis ni ideals. Per ell, els ciutadans només som els "tontos" útils.
El viaje no ha acabado Fa 9 mesos
Iceta puede ser senador. Para esto el Parlament no es soberano y ha cometido un acto arbitrario y censurable.
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT ..PUIGDEMONT CATALUNYA NO VOL A LA DRETA DE PUIGDEMONT ÉS UN FET ENCARA FAN MAL LES RETALLADES SOCIALS QUE HEU FET I FEU Fa 9 mesos
Si jo no fuera Mal Pensado ,que lo soy PENSARIA QUE PEDRO SANCHEZ a Sacrificado a MIQUEL ICETA . Para ver que arian E.R.C. y JXCAT . Ara ja sabe aque atenerse con los Independentistas , que no ajude A CATALUNYA hasta que no ha gan ELECCIONS CATALANES E.R.C. y JXCAT Que quieran o no las tenen que fer SI O SI ...TAL FARAN TAL SE TROBARAN ELS POLITICS INDEPENDENTISTAS Clar que si miren en Lupa ja pocs Indepen dentistas de veritat dintra E.R.C.
Espectador Fa 9 mesos
La trista realitat es que un personatge sòrdid com Iceta , hi hagin catalans que el votin . Mala peça al teler .