Tant Iceta per a tan poc viatge

"Ara ja només queda l'epíleg en què el TC torni a prendre partit contra els independentistes, una vegada més"

L'episodi del nomenament de Miquel Iceta és un reflex claríssim, un més, de la paràlisi política que esclerotitza i cronifica el conflicte institucional entre Madrid i Barcelona. La seqüència és penosa; Pedro Sánchez decideix, pel seu compte, que el que més li convé és col·locar Miquel Iceta al Senat perquè si els independentistes el veten li arrodoneixen la campanya electoral contra la dreta. I si no, doncs li demostra a l'electorat espanyol que ja va domesticant la bèstia separatista. Sánchez sempre guanya.

 

A partir d'aquí, l'escenificació. ERC i JxCat, efectivament, veten la candidatura d'Iceta tot mirant-se de reüll a deu dies de les eleccions. I els socialistes sobreactuen la contrarietat mentre anuncien que porten el seu greuge al Tribunal Constitucional. Dit i fet tot això, ara ja només queda l'epíleg en què el TC torni a prendre partit contra els independentistes, una vegada més. I el PSOE recuperarà la marca del segell de goma del deep state.

 

 

Políticament, tot plegat equival a zero. Això sí, la campanya electoral del PSOE ha tingut un regal extra -també la del PSC- i ni ERC ni JxCat han pres mal. O sigui que som on érem, clavats.

 

Comentaris