Suprem desastre

"L'impacte de la victòria judicial d'Oriol Junqueras ha deixat el nacionalisme espanyol sense més arguments que la creació d'un pol d'eurofòbia agressiva patrocinat per l'extrema dreta"

La sentència del Tribunal de Luxemburg implica una inflexió en el conflicte entre Catalunya i Espanya de conseqüències encara difícils de valorar, però de gran profunditat política i jurídica. Però, més enllà d'això, implica la primera punxada en la bombolla mediàtica en què viu l'opinió pública espanyola. A diferència de la ciutadania catalana o europea -que reben tota mena de missatges- la immensa majoria dels espanyols viuen en una apagada informativa que, en la pràctica, els impedeix formar-se un judici propi, al marge de les consignes dels altaveus de les elits madrilenyes que exerceixen un poder amb molt pocs límits. Per això l'impacte de la victòria judicial d'Oriol Junqueras ha deixat el nacionalisme espanyol sense més arguments que la creació d'un pol d'eurofòbia agressiva patrocinat per l'extrema dreta.

 

Després de dècades de catalanofòbia, d'insults constants, de desqualificació radical de l'independentisme, d'equiparació dels representants electes dels catalans a simples delinqüents... Ara resulta que serà el sistema espanyol el que haurà d'explicar a una opinió pública perplexa i desinformada que Llarena i Marchena no són herois judicials, sinó simples lacais del poder madrileny que no resisteixen el més mínim examen professional per part de la justícia internacional. I els grans mitjans de comunicació de Madrid tindran la feinada d'inventar-se alguna excusa que vagi més enllà de la conspiració judeo-masònica del No-Do.

 

 

Per si fos poc, els, diguem-ne, jutges espanyols encara han fet el ridícul afegit d'anunciar la inhabilitació del president Torra el mateix matí en què es feia pública la sentència del Tribunal de Luxemburg. El desastre és suprem.

 

Comentaris (18)
joanr Fa 2 mesos
Alguna infàmia es trauran del barret per continuar manipulant i mentint. Tenen una gran imaginació per negar la realitat que se'ls imposa de més enllà dels Pirineus. No compliran la resolució del Tribunal Europeu i intentaran segrestar Puigdemont i Comín. Junqueras el tenen en les seues urpes i no l'amollaran, són com gossos de presa.
Ramon Fa 2 mesos
Un espanyol ens argumenta que no hi ha conflicte entre Catalunya i Espanya perquè, agafeu-vos, no són quelcom homogeni! I es queda tan ample. Per eixa raó poc que deu haver-hi mai cap conflicte enlloc.
Suprem Victoria Fa 2 mesos
Ahora la justicia española enviará el suplicatorio para anular la inmunidad de Puigdemont y compañías. Será aceptada y ningún tribunal belga podrá rechazar la extradición. Puigdemont estará en la cárcel en menos de 6 meses. Es mucho más fácil el suplicatorio que la eurorden. Adeu
Gobierno de España Fa 2 mesos
No hay un conflicto entre Cataluña y España porque no son cosas homogéneas. En todo caso sería "el Govern de Cataluña con el Gobierno central"*. España es el todo y Cataluña, igual que cualquier otra comunidad autónoma, es la parte. Iugalmente y respetando la decisión, no creo que dejaran a un convicto violador francés (criminal) ser eurodiputado, por ejemplo.
casiopeo Fa 2 mesos
Aquesta es una victoria momentania perque a mig plaç els hi retiraran linmunitat europea i llavors no reireu tant colla dil.lusos
Ramon Fa 2 mesos
Es molt reconfortant i anima força, poder llegir que d'estupidesa extrema també n'hi ha en el costat unionista. Gràcies, "ciutadà del món".
Ramon Fa 2 mesos
La catalanofòbia ens farà lliures. O com a mínim ens hi ajuda.
Josep Sierra Roca Fa 2 mesos
Tot això està molt bé i dono validés al meu vot democràtic. Tan mateix, però, la lluita per la Llibertat, continua,
ciutada del mon Fa 2 mesos
per aun home de tercera via federalista e internacionalista com jo, dues coses, una acatar la sentencia europea i posar a oriol junqueras en llibertat com mes aviat millor, i dues hiperventilats n'hi ha enlloc unionistes e indepres estil,el espot, la bierge, o l'alexandre que odien al vei i anirian a la guerra i a matar espanyols si calgues per lo tant fanatics e hiperventilats n' hi ha per tot arreu.
Miquel Lopez Barrameda Fa 2 mesos
Barrientos, lamaldat i xuleriadels miserables espanyols, un cregut de cervell petit i discapacitat franquista, que fa aqui? Es creu Dios y nomes es un estraperlista de la justicia de la corrupcio total judicial. Visca la justicia porqueria del tsjc d'españa catolica. Torra gracies per retratar a aquest miserable golpista de la democracia . Pitjor que amb el Franco, escoria judicial
Barrientos inmundicia franquista de la dictadura franquista del felipe de franco Fa 2 mesos
Barrientos y sus pinchos fa la feina bruta dela Pocilga judicial de españa. TSJC expulsio de Catalunya per banda franquista no reciclada. Barrientos pura caradura franquusta, justicia de vergonya imperial. Es creu un dios el molt miserable llufa franquista amb una familia de vergonya.
ejPPañó, ejPPañó y ejPPañó Fa 2 mesos
A onde puedo pedíiiii la nasionalidazzz mongola ?
Pepet de Vallmanya Fa 2 mesos
Són uns Ñordos tots plegats ! I la PPuta UROPPa no sap si ficar-los-hi al cul, o llençar-los a la seva PPròPPia claveguera ...
Spaniards Go Home Fa 2 mesos
Empresa de Cretins, Reserva de Retardats i Pestilència. Què fem els Catalans encara sotmesos a aquesta purriassa ?
Joan Fa 2 mesos
Avui els unionistes hiperventilats que senyoregen aquest espai d'opinió estan engripats?
Raimon de Penyafort Fa 2 mesos
No cridis el mal temps Joan , no trigaran a sortir de sota les pedres humides on estan instal.lats , com a llimacs llefiscosos que son .
Jaume (Poble Sec) Fa 2 mesos
Patètic. Si jo fos espanyol, estaria molt emprenyat.
Jordi Comasobirana Fa 2 mesos
Spain is pain. Castilla desprecia cuanto ignora. Són orgullosos, malvats, cretins i gens donats a l'autocrítica. És el pòsit de la Inquisició, la Contrarreforma i la manca de cultura. Tot això els converteix en un país de miserables, d'aquí el franquisme sociològic que arrossegaran pels segles dels segles. I després tenim els comuns que encara creuen que espanyistan es pot reformar!! (es pot ser més burro?)
Monarquía bananera de ejpaNistan Fa 2 mesos
Capital Ankara. LA VERGONYA D'EUROPA!!!