El somriure de Torra

"La política catalana -almenys des del punt de vista estrictament institucional- recupera una certa estabilitat, en espera del terrabastall que s'acosta a Madrid"

Contra pronòstic, tot indica que aquest 10N contribuirà a l'estabilitat del Govern català, sempre amb una mala salut de ferro. ERC ha guanyat amb claredat, però a menys municipis i amb menys vots que fa sis mesos. Un resultat que, combinat amb la inesperada remuntada de JxCat, afegirà un plus de prudència als partits que sostenen l'executiu de Quim Torra, un dels personatges més somrients de la nit. La CUP ha obtingut uns meritoris dos diputats, una novetat destacada, però insuficient per alterar seriosament l'ecosistema polític català. El paper discret dels comuns també pot incentivar un acord creuat per als pressupostos de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

Ciutadans encara és la primera força política del Parlament, però després de la debacle electoral que han patit ni tan sols ells tindran un interès real en avançar unes eleccions que els poden col·locar en la mateixa marginalitat en què han quedat a Madrid. Pel que fa al PSC, no han aconseguit posar en qüestió la victòria electoral d'ERC i tampoc no han pogut sumar cap diputat als dotze que van obtenir en les passades eleccions del mes d'abril. PP i Vox, des de la modèstia dels seus resultats, són els únics que poden estar interessats en repartir-se les despulles electorals de Ciutadans. Però la seva voluntat és molt poc rellevant, almenys a Catalunya.

 

En definitiva, la política catalana -almenys des del punt de vista estrictament institucional- recupera una certa estabilitat, en espera del terrabastall que s'acosta a Madrid. Paradoxes d'uns temps imprevisibles. També per a ells.

 

Comentaris (9)
no hem sabut Fa 2 mesos
valorar el President Torra, els de la CUP podrán anar en moto al Congrés, jo desde aqui proposso comprarlos-en una.
no sabem valorar Fa 2 mesos
el president Torra , els de la cup poden anar en moto al congrés, jo desde aqui proposso un crowdfunding per comprarlos-en una
Jordi (Català i Suís) Fa 2 mesos
Totes les mobilitzacions actuals serveixen com a entrenament per al jorn o jorns decisius on tot els sistema s'enfonsarà. Com va esdevenir amb l'URSS i com ha esdevingut amb Veneçuela - país en fallida que té les reserves més grans de petrol.li i d'or del món. Cal perseverar amb les mobilitzacions perquè l'expulsió de l'Ocupant Espanyol és a tocar.
Jordi (Català i Suís) Fa 2 mesos
Una crisi financera globlal esdevindrà properament. Pitjor que la del 2008. Serà l'oportunitat per fer fora els Espanyols de CAT. França anirà a la fallida així com quasi tota Europa. La Independència tindrà la seva oportunitat enmig de la catàstrofe. Només cal restar preparats perquè el control del territori serà possible en aquestes circunstàncies.
Josep M. Fa 2 mesos
Dedicat al altiu, mentider, españolero antiindependentista, Pedro Sánchez : BURRO !!!!
rkl Fa 2 mesos
SUPER BONS RESULTATS PER A L'INDEPENDENTISME! MICA EN MICA!!! I ESPAÑISTAN INGOBERNABLE! Q MÉS VOLEM!!! NI UN PAS ENRERE!!!
Adéu Fa 2 mesos
Molt bé l'anàlisi. Els votants de Cs han passat a Vox i europa ja els reconeix com a extrema dreta. Abans Rivera els camuflava rera l'ombra de Macron. Més val així.
Pepet de Vallmanya Fa 2 mesos
De mica en mica ... Torra els va torrant a tots ...
Si Fa 2 mesos
Goliat encara sorprès que després de les garrotades, David sigui viu i brandant la fona.