La soledat de Madrid

"Els eurodiputats espanyols s'han quedat sols intentant impedir que s'apliqués la sentència i, en la pràctica, els focus s'han orientat a la reacció espanyola"

Al marge de la formació de govern a Madrid, Espanya té un problema gravíssim en el front europeu. S'ho han jugat tot en el front polític i institucional per fer valdre la seva influència i tancar-li totes les portes a l'independentisme català, menystenint el flanc judicial. Les elits madrilenyes pensen (pensaven?) que els tribunals europeus són com els espanyols i que, per tant, en qualsevol cas prevaldria la raó d'estat per sobre dels drets cívics i la democràcia. I, de fet, aquesta estratègia ha semblat funcionar, mal que bé, al llarg d'aquests últims dos anys en què la diplomàcia espanyola havia aconseguit impedir que Puigdemont i Comin entressin al Parlament Europeu, ni que fos a la cafeteria. A l'Europarlament, PSOE, PP i C's han actuat coordinadament i amb una gran agressivitat respecte a qualsevol instància que mostrés la més mínima comprensió pels arguments dels catalans.

 

Però, de cop, el Tribunal de Luxemburg ha obert una gran via d'aigua donant la raó als advocats de Junqueras. I a Madrid s'obre un dilema inèdit i políticament dramàtic. Els eurodiputats espanyols s'han quedat sols intentant impedir que s'apliqués la sentència i, en la pràctica, els focus s'han orientat a la reacció espanyola. A Europa creix la sensació que Espanya és un estat obcecat, incapaç de reaccionar dintre dels paràmetres habituals de les democràcies sorgides de la derrota del feixisme als camps de batalla de la Segona Guerra Mundial. El dubte que plana sobre si el Tribunal Suprem espanyol obeirà, o no, la sentència de Luxemburg ja empeny el sistema espanyol cap a l'equiparació amb Turquia. L'estratègia espanyola s'ha enfonsat i no hi ha pla B.

 

 

Espanya està històricament acostumada a represaliar Catalunya, però des del segle XVII que ja no té potència suficient per enfrontar-se a Europa. 2020 començarà amb Puigdemont i Comin entrant per la porta principal del ple del dia 13 de gener. Catalunya té pocs amics, d'acord, però Espanya s'està quedant sola.

 

Comentaris (3)
Exiliado Fa 1 mes
Han cambiado un 155 por un 135.
Sisco Fa 1 mes
Es el tarannà de Ñ comprant i fent de "trileros" amb tothom, creien que a Europa funcionava com ells han fet tota la vida, i ara els hi ha caigut un gerro d´aigua freda, però no aprendran, perquè continuen amb les seves consignes de sempre "Mas vale barcos sin onra, que onra sin barcos"
Erc monarquia absoluta de l'Emperador cristià Junqueras Fa 1 mes
La monarquia absolutista de Rey Junqueras, el rei Sol d'erc, ha convertit el partit en una parroquia franquista.copetista d'adoració del rei. Nazional.socialisme, monarquia i catolicisme papista es la Biblia del princep maquiavelic oriolet el Dios celestial. Catalunya cristiana i creient adora el nou mesies enciat pel Dios de Franco per salvar España. 3 parenostres i 2 avemaries per enlairar el Rey junqueras, el salvador d'españa ctistiana i reconduir als heretges independentistes. VIVA EL RE
Ironic Fa 1 mes
Es ironic el comentari que anomena Rey a Junquereas quant ESPANYA te una MONARQUIA recuperada pel DICTADOR FRANCO. Per ser DICTADOR FRANCO que te una FUNDACIÓ ACTUALMENT a la seva MEMORIA que rep UN DINERAL PUBLIC DELS IMPOSTOS DE TOTS ELS ESPANYOLS. Ironic anomenar a Junqueras REY quant a diferencia de L'ACTUAL REY DE ESPANYA FELIPE VI Junqueras a estat escollit DEMOCRATICAMENT. Mentre el REY FELIPE VI CAP ESPANYOL LA ESCOLLIT DEMOCRATICAMENT. Curios anomenar als INDEPES FRANQUISTES quant A L'
Herodes tarda, i dependentisme montillesc del gal i del sanchez.heil Fa 1 mes
Realment erc es una secta religiosa d'adoracio al nen oriol el nou mesies enviat per l'herodes sanchez i els seus infanticides del gal. Tardá, memoria del feixista montilla el nou macia de tarda i la ronya franquista.constitucional d'erc, cagadero oficial de felipe 6 d'erc.españa.una