Sociojuntència o neotripartit, vostè tria

"L'elecció de Núria Marin posa el punt i final simbòlic al que, vist el judici del Suprem, va ser un periode d'acceleració política sense efectivitat institucional"

Una de les convencions més repetides en l'època del procés era que les diputacions -aleshores bàsicament en mans de les forces independentistes- eren les institucions que havien d'assegurar la suficiència financera en un context en què la Generalitat patia la intervenció i fiscalització dels homes de negre de Madrid. Les quatre diputacions es caracteritzen per tenir diners disponibles, fins el punt que la de Barcelona s'acosta a un pressupost de mil milions anuals. De fet, és l'únic moment en què a aquestes institucions se'ls ha atorgat un paper "nacional", almenys des de l'època de Prat de la Riba.

 

En aquest sentit, l'elecció de Núria Marin posa el punt i final simbòlic al que, vist el judici del Suprem, va ser un periode d'acceleració política sense efectivitat institucional. Els partits han fugit d'aquella casella sense avisar les pròpies bases electorals, amb la ciutadania assistint, perplexa, a un vodevil en què ERC i JxCat entren i surten de les portes i passadissos intentant que l'altre no vegi que li fa el salt amb el PSC. Els socialistes catalans han recuperat la iniciativa política mentre els presos continuen tancats; els exiliats es preparen per refer les seves vides lluny de Catalunya; la repressió judicial es dedica a eixamplar la seva taca i la Guàrdia Civil continua entrant i sortint de les institucions catalanes entre la indiferència general.

 

 

Així les coses, en les pròximes eleccions els electors independentistes tindran l'opció de triar entre la sociojuntència i el neotripartit. I, en qualsevol cas, a Madrid a fer passadissos. No queda clar si la Ramoneta està a l'exili o a la presó, el que sabem segur és que ha tornat la puta.

 

Comentaris (5)
Fat Boy Fa 7 mesos
A les properes em sembla que triare el sofa.
Ramon Fa 7 mesos
Qui critica l'anomenada "política de la puta i la Ramoneta" i la refereix a Jordi Pujol en concret o a Convergència en general, una de dues, o bé és estúpid o bé és un miserable. Estúpid si no se n'adona que la política -la vida, de fet-, va precisament d'això gairebé sempre i en qualsevol circumstància. Miserable si té la barra de criticar que s'aconseguís poc després d'haver tibat en sentit contrari o sigui votant PSC o Iniciativa.
Gsrmont Fa 7 mesos
Amb els pressupostos es fan inversions per l'as que es paguen comissions..
Pako Jones Menda Fa 7 mesos
Y un mundo, sin comisión, es un mundo, sin ilusión.
La puta retornada Fa 7 mesos
Ja ho va augurar el gran Tremosa: “Mas, Junqueras, Forcadell i la puta que els va parir”.
Infiero que para el Sr Cot “otorgar un papel nacional” a una institución consiste en vaciar su caja para pagar caprichos del político indepe de turno. Fa 7 mesos
La Ramoneta ha dejado paso a Luis Candelas, que ilusión.