Segur que tomba

"El sobiranisme s’haurà de carregar de fermesa i, sobretot, d’intel·ligència política i unitat. Ja no hi ha excuses, ni segons oportunitats"

No hi ha cap altra sensació possible que no sigui la de la incredulitat i la indignació. Després de la detenció dels set CDR per part de la Guàrdia Civil i que el jutge hagi decretat per a ells presó incondicional, l’Estat ja s’ha tret del tot la màscara. La repressió s’accentua, ara que queden pocs dies perquè surti la sentència de l’1-O, i l’objectiu és clar: atemorir l’independentisme perquè les mobilitzacions que es preveuen arreu de Catalunya siguin descafeïnades.

La insistència d’institucions i partits espanyols en equiparar independentisme amb violència i terrorisme posa la plantilla basca damunt la taula. Ja s’està aplicant, i tot sembla indicar que anirà a més. Repressió desmesurada que encara no ha arribat al seu punt àlgid. No resulta impossible creure que s’acabi amb un 155 més dur encara i amb la il·legalització dels partits independentistes, i tot això amb gent a la presó i a l’exili.

 

L’Estat està anant massa lluny. El problema és que se sent absolutament impune. No té límits. I, davant d’això, el sobiranisme s’haurà de carregar de fermesa i, sobretot, d’intel·ligència política i unitat. Ja no hi ha excuses, ni segons oportunitats possibles. “Si estirem tots, ella caurà i molt de temps no pot durar, segur que tomba, tomba, tomba ben corcada deu ser ja”. Amén, Lluís Llach.

 

Comentaris (10)
Jordi Sitges Fa 4 mesos
Molt encertat l’article. Vergonyós i difícil de creure el que está fent Pedro Sanchez i el PSOE. I aquí a casa el PSC-PSOE volent-ne treure profit polític!! Fregant la misèria moral.
Narcís ( no ens hi volen .. doncs res, ens n'anem i tururut viola ! Ah, no, el territori/ terra, sí, i els rendiments, més encara , i això hi té un nom ! ) Fa 4 mesos
És obvi de ser un estat gens ni mica polític i, menys encara, democràtic, ensems amb ni mica honorable, ço és, només sap fer servir el vessament .. per què no la fa servir amb països propers d'allò més torracollons àdhuc amb ' visita germanor ' del manaia d' aquest estat ! PD : què valents amb població pacífica, desarmada i antisanguinolenta .. i quina gràcia .. volen anul·lar autonomia catalana i deixar les de ses regions o/ i comarques que no sabien ni el significat d'autonomia
joanr Fa 4 mesos
ERC reaccionarà? Ho dubte molt. Aragonès diu que somriguem...Passaran a la història com el partit botifler.
Josep Sierra Roca Fa 4 mesos
I tant que la repressió anirà a més aquests dies, i sempre. Necessiten, desesperadament, la violència que, per altra banda, sempre han exercit al llarg de la història, per poder aplicar, als catalans, el seu violent 155. Tots aquests partits del 155, i la majoria d’aquells que els hi donen suport, són humans violents que desprecien qualsevol Principi, Valor i Dret Humà; una autèntica lacra de la Humanitat en la seva lluita per la pau i la convivència amb justícia social per tothom.
Lo único que " segur que tomaba" es tu trabajo. Fa 4 mesos
Con el nuevo 155, (apesebradas fanáticas como tú), suerte tendrás si puedes escribir el menú del día en el casal de Salses.
Duna Fa 4 mesos
Tu tranquilo,a nosotros no nos preocupa, cuando salimos a Europa a trabajar tenemos trabajos cualifidados, no como los ñoles garrulos como tú, que en Europa solo podeis ir a fregar escaleras..
Català emprenyat Fa 4 mesos
Pobre noi, no ha sabut ni escriure "tomba". I això que només ho havia de copiar de dalt. No m'estranya que vulguis el 155, només tens possibilitats de procrear si et rebaixen una mica la competència.
Marta prats geli Fa 4 mesos
Aquest missatge del que es fotin es ofensiu i sobretot de menyspreu cap a qui ara mateix des de la preso no es pot defensar. S,ha de treure rapidament.
Totalment d'accord Fa 4 mesos
Aqui no tenim armes, pero tenim astucia i intel.ligència. Tenim cervells de premi Nobel. Quan aconseguim unir-nos, fem coses increïbles com l'1-O. El dia que creiem en nosaltres, i dintre del nostre cap ens considerem independents, res no podrà aturar-nos. Hem de creure en nosaltres, realment, desenvolupar la intel.ligència politica pero sobretot l'economica: tothom sap que son els diners que mouen la politica. La guerra economica és una arma més eficaç que la guerra militar. Si milio
JQ Fa 4 mesos
De veritat creieu que ho fan per descafeinar? Perquè sembla que el que busquen es la confrontació violenta, els ja saben que no ens quedarem asseguts, i el que necessiten es violència per poder actuar mes impunement, no caiguem en la trampa, seny i rauja, però mai violència.
No exagere, señoría. Fa 4 mesos
Coincido con Vd que los ñoles podrían haber dejado a su suerte a nuestros patriotas, para que reventaran en paz sus cocinas mientas intentan desentrañar los misterios de la tarta de fertilizante. Pero aún no hemos ensanchado la base y no podemos permitirnos que nuestros queridos votantes vuelen por los aires.
Hi ha més sensacions Nerea Fa 4 mesos
Tranquil·litat i que es fotin els tords CDR.