Sánchez ja pot dormir tranquil

"Sánchez ha fet passar pel tub a Podemos en el que fa referència a Catalunya, i potser és per això que, de sobte, el líder del PSOE sí que pot dormir tranquil"

“Amb Podemos al govern no dormiria a la nit, no estaria tranquil, com molts espanyols”, va assegurar fa menys de dos mesos Pedro Sánchez. Però es veu que les inquietuds i preocupacions li duren molt poc al líder del PSOE. No han calgut ni 48 hores perquè ell i Pablo Iglesias hagin signat un preacord per formar un govern de coalició després de les eleccions del passat diumenge. Però ara no ho tenen tan fàcil com després dels comicis del 28 d’abril, i caldrà veure on troben els socialistes les complicitats perquè el seu líder sigui investit president.

És evident que a Pedro Sánchez li ha sortit molt malament la jugada. Després de les eleccions del 28-A es va oposar frontalment a un pacte amb Podemos, i va fer declaracions contundents contra els de Pablo Iglesias -que no s’han aguantat ni sis mesos-. I ara, amb menys diputats tots dos partits i amb un impactant creixement de l’extrema dreta, sí que li sembla bé pactar amb els d’Iglesias. Això sí, ha aconseguit fer-los passar pel tub en el que fa referència a Catalunya. El document que tots dos líders han signat assenyala que es comprometen a “fomentar el diàleg a Catalunya" buscant "formules d'entesa i trobada sempre dins de la Constitució", així com a “garantir la convivència”. Cap rastre del referèndum que Unidas Podemos portava en el seu programa electoral.

 

L’independentisme tenia l’esperança que un pacte entre els socialistes i la formació morada portés al diàleg amb Catalunya i a la llibertat dels presos polítics. Però seria indispensable que els de Pablo Iglesias no s’abaixessin els pantalons. Potser és per això que, en menys de dos mesos, Sánchez ha passat de no poder dormir tranquil, a dormir acompanyat de la seva inquietud. Després d’haver dut Espanya a les quartes eleccions en quatre anys -i les segones dins d’un mateix any-; amb l’esquerra debilitada, i amb l’extrema dreta amb més força que mai al Congrés dels Diputats, Pedro Sánchez, de sobte, sí que pot dormir tranquil amb Podemos al govern.

 

Comentaris (9)
Josep Sierra Roca Fa 2 mesos
Tant sols els irresponsables que no tenen cap tipus de consciència ni moral, ni social, ni humana, com aquest humà`, dormen tranquils; i a més, deprecien els que sí en tenen.
Narcís ( aquest estat és irremeiable .. la maldat és l'única arma que té, l'única arma que fum servir ! ) Fa 2 mesos
Ras i curt : quin-a president-a espanyol-a tindrà prou coratge per ser contra l'estructura mafiosa de fa dècades ? PD : si no en són de coratjosos .. tot seguirà sent una falsedat, una farsanteria ( mitjançant interessats bastards i ignorants de por ) , tot plegat, un estat brivall !
ok gal Fa 2 mesos
Crec que no ha dit que ara dormirà bé o millor. El problema és la destresa o facilitat per mentir sense que els afecti la son. Per mentir, per organitzar el GAL policial, el GAL jurídic, el terrorisme d'estat, boicotejar referèndums, polítics electes, rebentar ulls, estafar... Té mèrit, i 9 milions ho valoren prou positivament.
Sisco Fa 2 mesos
Els Comuns des de un bon principi han jugat a la puta i la ramoneta perquè ells els importa una merda la Independència, per tant no es pot confia gens, son el de sempre uns "TRAÏDORS".
Podemos+Comuns, un fals partit pel dret a decidir Fa 2 mesos
Penso que aquest partit ha estat creat pels ricatxons per a canal.litzar els rebels, de manera que no vagin massa lluny i aixi evitar una veritable revolucio. Ja vam veure com la Colau va pactar amb C's, i ara Iglesias amb PSOE. Parlen de democràcia i dret a decidir, pero tenen limits clarissims en aquest tema, quan es toca els interessos de les "èlits" del poder. A veure si els electors desperten a aquesta realitat.
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CULER I CATALÀ EMPRENYAT ,, SI CULER EMPRENYAT PER QUE FA MOLTS ANYS QUE NO TENIN UNA CHAMPIONS QUE NO LA SABEN GUANYAR Fa 2 mesos
PEDRO SANCHES No dormira Tranquil duran 4 anys ( " SI DURAN 4 ANYS JUNTS ") Pero ara Pedro Sanches y el P.S.O.E. ESTAN CAGATS DE POR , O pacten fan acords amb PODEMOS ..O SE Suicidan si demanen ajuda al P.P. PEDRO SANCHES Segur que tira a la basura la roba que PABLO IGLESIAS atocado con el ABRAZO DEL OSO se dara una buena ducha .SE JUNTEN TARD PERDEN 10 DIPUTADOS . Que feren Treura a FRANCO DE SU DESCANSO No a dado VOTOS AL P.S.O.E. Como esperaban se l
Boris Fa 2 mesos
És que si en Sánchez hagués signat un sol parraf fent referència a l'autodeterminació l'haguessin fet fora avui mateix.
S'ha pres Fa 2 mesos
Diazepan
Carrasclet Fa 2 mesos
MOLTA CURA AMB ELS COMUNS-PODEMOS, LA DELACIÓ ESTÀ EN LA SEVA GENÈTICA No tenen principis, només dogmes. Son els successors de la NKVD i de la KGB. Seran els nostres adversaris més ferotges. No confiem gens ni mica en ells perquè ens delataran.