Salvar Espanya de si mateixa?

"El socialisme espanyol continua falcat en l'amenaça de la dreta extrema/extrema dreta, com si l'independentisme català tingués l'obligació de salvar Espanya de si mateixa"

Tant el PSOE com el seu entorn mediàtic estan encarant la negociació de la investidura com si ERC no tingués el president del partit tancat a la presó ni la secretària general hagués hagut de marxar a l'exili. Pedro Sánchez i els seus, a més, exigeixen als republicans una negociació d'un autonomisme explícit quan el que està en joc és l'hegemonia dins de l'independentisme, amb JxCat i la CUP còmodament instal·lats en el no a tot. En el fons el socialisme espanyol continua falcat en l'amenaça de la dreta extrema/extrema dreta, com si l'independentisme català tingués l'obligació de salvar Espanya de si mateixa.

 

ERC té un paper dificilíssim i necessita que sigui el Govern qui s'assegui amb els que volen governar a Madrid. Perquè, en cas contrari, corre el risc de veure com li passa de llarg, una vegada més, l'oportunitat d'accedir a la presidència de la Generalitat. Però no es pot obligar als republicans a assumir, per si sols, el pes d'una investidura a canvi de res, més encara quan un possible fracàs dels pressupostos o una inhabilitació ràpida del president Torra poden accelerar les eleccions catalanes.

 

 

En qualsevol cas, l'amenaça d'unes terceres eleccions espanyoles és ben real, amb tot el que tindria de crisi sistèmica. El PSOE i el deep state han de calibrar si és més perillós per a ells obrir una negociació amb els independentistes o bé entrar de ple en l'esclerosi política del règim del 78. A ERC no se li pot demanar que se suïcidi electoralment per salvar Espanya.

 

Comentaris (15)
Pero qué vais a salvar vosotros, almas de cántaro? Fa 1 mes
Bastante tienen los pobres indepes con intentar salir del pantano del Procés tirándose de los pelos.
Andreuenc_Dani Fa 1 mes
A Espanya que la salvin els espanyols. Esquerra ja sabrà el que fa...ells mateixos.
Kadra Fa 1 mes
No cola, res no els impedeix fer la grossekoalition PPPSOE sense cap problema, excepte el desgast electoral posterior dels 2 partits. Si altres països ho han fet no hi ha cap excusa per que a Espanya no ho pugui fer. I pel que fa a Catalunya no hi canviaria gaire cosa. ERC no es sacrificaria ni tan sols per Espanya, que tampoc ho hauria de fer, sino pels interessos electorals del bipartidisme.
Ramon Fa 1 mes
Jordi Pujol va fer massa de la necessitat, virtut. Aquesta és la primera i principal crítica que li faria. Enlloc de reconèixer l'evident feblesa nacional, demogràfica, política de Catalunya, la disfressava de causes regeneracionistes espanyoles que òbviament no les comprava ningú allà però que sempre hi havia burros que se les creien aquí.
Cristopher Fa 1 mes
Ja fa massa que intentem salvar España: que se salvin ells solets! I si no volen democràcia, em sembla molt bé: no tenim cap dret a obligar-los a tenir-ne!! Però nosaltres sí que la volem; que no ens emprenyin més i ens deixin en pau. Res a negociar amb presos i exiliats, amb lleis mordassa social i digital vigents. La independència de impossible ha passat a ser necessària! Ja veurem què pot més: si l'impossible o la necessitat...
Rosa Fa 1 mes
El punt de no retorn ja fa dies que l'hem passat.
Ramon Fa 1 mes
O sigui que ERC li fa el joc miserable, complaent i aprofitat a la guerra bruta d'Espanya contra Convergència però ara frisa per sumar amb el partit més corrupte d'Europa. O sigui que unitat independentista per escombrar a les eleccions, no, això mai, però ara sí que volen que els faci costat JxCat per posar-li el cul als sociates del 155 a canvi de res, no fos cas que ho paguessin car electoralment. Puja aquí dalt i veuràs ta mare com fila, ERC!
Ramon Fa 1 mes
Espanya ens salvarà d'ERC.
Ramon Fa 1 mes
Quina barra, quin morro, quines penques, quina indecència, que ara zara ERC vulgui unitats per posar-li de franc en cul en pompa al socites.
Doctor Strangelove Fa 1 mes
I aquest ha de ser el pacte, investir al senyor Sánchez i aquí a les properes eleccions fer un bipartit amb el PSC (no m'imagino un tripartit amb els comunistes comuns) i començar a fer coses efectives per Catalunya i deixar-nos d'escenificacions que no ens porten enlloc, bé sí, a uns els porten a la presó i als altres a cruspir-se musclos tot el dia. En fi, comencem a fer rutllar Catalunya, començant per fer rutllar Espanya. Doc.
APAÑAMELAPELA Fa 1 mes
BotiflERC salvarà espanya de si mateixa i començarà el seu suïcidi polític, estan càvant la seva pròpia tomba i arrossegant a tot el poble.
Francesc Fa 1 mes
Efectivament, no es pot demanar a ERC que se sacrifiqui per salvar Espanya. Però tampoc a JxC ni a la CUP, esclar. Perquè el fet objectiu és que ni Espanya ni la gran majoria dels espanyols volen ser salvats ni per Catalunya ni pels catalans. El problema d'ERC és que amb tal de governar a Catalunya, no l'importa tornar als tranquils i bons temps de recollir engrunes bo i cridant allò de peix al cove.
Miren Fa 1 mes
Al.lucino que un periodista digui això. ERC que continuament ens està recordant la seva història sembla que ja s'hauria pogut apendre la lliçò. Espanya, els espanyols, senzillament no volen ser salvats pels catalans.
No choice Fa 1 mes
Erc + jxcat + cup + gover exili = independència.
Fat Boy Fa 1 mes
El que no s'enten es que fa erc parlant amb un senyor que no esta en condicions d'oferir res tangible i que no esta disposat a oferir-ho quan hi estigui.
enricsvh Fa 1 mes
Ja s'ho faran !!