Romeva ofèn; Pemán, no

"A Nàpols, no un rei d'Espanya, sinó dos -pare i fill- van escoltar dempeus i amb total respecte l'himne espanyol en la versió de José María Pemán, poeta falangista i monàrquic"

Aquest diumenge, la ministra de Justícia va abandonar, de sobte, els actes en record dels milers de republicans morts als camps nazis perquè la directora de Memòria Democràtica de la Generalitat va recordar que la placa d'homenatge als antifranquistes deportats estava allà per decisió del conseller Raül Romeva, ara pres polític a Madrid. La ministra socialista va dir que havia marxat perquè les persones que van morir allà eren "lluitadors i defensors de la democràcia i la llibertat" i, en acabar, va posar un ram de flors sota la placa de la Generalitat dient que "això és per a tots els espanyols". Tot plegat, agosaradíssim, tenint en compte que la bandera que ella representa és contra la qual van lluitar tots aquells republicans durant la Guerra Civil i que l'estat del qual ella és ministra és hereu directe, via monàrquica, del que va col·laborar amb Hitler. Però, en fi, cadascú s'ofèn pel que li sembla.

 

Dos dies més tard, a Nàpols, no un rei d'Espanya, sinó dos -pare i fill- van escoltar dempeus i amb total respecte l'himne espanyol en la versió de José María Pemán, poeta falangista i monàrquic. La posada en escena tenia entitat perquè la "gloria a la Patria que supo seguir, sobre el azul del mar, el caminar del sol" va ser cantada per una nodrida coral infantil que ocupava la totalitat de l'escenari. Aplaudiment final i res, aviam què ens posen per dinar.

 

 

Queda clara la gradació dels sacrilegis. Romeva ofèn; Pemán, no. No els cal el trifachito.

 

Comentaris (9)
Les coses per el seu nom. Fa 9 mesos
El que li va molestar a la sra, es que les coses es diguin per el seu nom: Presos, perquè son a la presó, politics, perque son els politics elegits per el poble català. Lo contrari, politicos presos es un'altre cosa, son elements corruptes que roban i van a la presó, com ha pasat últimament els dirigents del P P i el PSOE.
Baldufa Fa 9 mesos
La retirada de la mòmia del valle de los caidos a l'agost de quin any?.
ganxó Fa 9 mesos
Ja m'agradaria a mi, poguer-li respondre .
Sembla que ningú no recorda l'incident a Australia, a la competició de la copa Davis Fa 9 mesos
Per error, es va tocar l'himne espanyol... republicà. Va haver un incident diplomàtic que va obligar a demanar oficialment disculpes a Espanya i els diaris de sempre en van dedicar titulars escandalitzats. És fàcil de trobar, poseu: himno de Riego copa Davis Australia i ja surt. Aquell error SI que va ofendre. Estem en mans de feixistes que cada cop dissimulen menys, aprofitant la poca memòria de la gent.
JordiP Fa 9 mesos
Em sembla que el problema és la ineficàcia dels serveis diplomàtics de Espanya, amb els calers que ens costa. En veure quin despiste hi ha pel món en el que respecta a Espanya, a partir del primer cop que es va produir un d'aquests errors, l'oficina de l'ambaixador hauria d'assegurar-s'hi SEMPRE de que tenen el disc o la partitura adient. A menys que els ambaixadors prefereixin l'himne de Pemán i facin veure que ells no saben res de res.
el teu Fa 9 mesos
"la bandera que ella representa és contra la qual van lluitar tots aquells republicans durant la Guerra Civil" ... como todo buen nazionalista y/o indepre, mezclando churras y merinas, claro todo ovejas ;)
Angelblau Fa 9 mesos
Com deia aquell ... es igual un falangista de dretes com un falangista d'esquerres.
El centre és la Spanish Falange? Fa 9 mesos
Més que res per un dels tadicionals lemes de falange: "Ni derechas ni izquierdas. Falange Española".
Mala argumentació, Cot Fa 9 mesos
Hi va haver una època en què si volies ser algú havies de fer-te falangista. Un exemple és Joan Fuster, el gran ideòleg del concepte "Països Catalans". Un altre exemple: tots aquells que van ser alcaldes a Espanya també van ser falangistes: pare de Lluís Llach, pare de Santiago Vidal, llarguisim etc.
REFLEXIU Fa 9 mesos
No sé que té a veure el que dius amb l'article... 🤔
Sense canvis Fa 9 mesos
No puc entendre com moltes persones no s'adonen de la realirat i encara que sortin perdent al votar-los continuen tenint la bena als ulls. La ignorància és agossarada.
Àngel Drach Fa 9 mesos
Si, exacte. I ahir la Sra. de Gispert va haver de tornar la creu de St. Jordi per haver tractat de porcs als que, dia sí i dia també ens, diuen nazis i altres barbaritats!.
No ofende Romeva. Ofende que la Generalitat aproveche un homenaje a las victimas del holocausto para hacer propaganda. Fa 9 mesos
Es una cuestión de respeto elemental. Y si el Sr Cot no lo percibe, tiene un buen problema. De manera que menos taparse las vergüenzas con Pemán y más decencia, por favor . Si no es demasiado pedir.
JordiP Fa 9 mesos
Sí, és clar. El respecte que va demostrar la ministra, és clar.
La placa i el monument havien estat promogudes per Romeva Fa 9 mesos
D'aquí que fos esmentat. Van morir molts espanyols (bona part d'ells eren catalans) en mans dels nazis. Companys mateix va ser detingut per la Gestapo. La incapacitat de dialogar vers Catalunya era la mateixa que ara. A canvi fa anys que ens diuen "nazis" als indepes. Qui falta al respecte a les víctimes? És el mateix exterminar un poble que demanar un referèndum? Si us plau!