Retirada en desordre

"La retirada de la unilateralitat es fa en desordre i la manca de diàleg és notòria"

El campi qui pugui en el què han entrat els partits independentistes és tan anàrquic que, en absència de qualsevol idea estratègica, es dediquen a especular sobre la data de les eleccions anticipades i en quin moment els convé més a cadascun d'ells. La retirada de la unilateralitat es fa en desordre i la manca de diàleg és tan notòria que aquets dilluns ERC i JxCat se l'han passat debatent sobre l'obvietat de què qui dissol el Parlament és el president de la Generalitat i l'evidència que el Govern és de coalició i que, per tant, els dos partits hauran de parlar sobre la data de les eleccions. La CUP, ni això. Han donat la legislatura per acabada i, com sempre, van a la seva.

 

De la seva banda, les entitats també pateixen una notable desorientació estratègica. L'ANC combat, sense èxit, els pactes amb el PSC i es manté, gairebé en solitari, en els paràmetres de la unilateralitat. Dues posicions resistencials que amenacen la centralitat i la cohesió interna de l'entitat que presideix Elisenda Paluzie i que, de moment, han generat poques novetats, almenys de cara a la Diada 2019. Òmnium, que semblava més a prop dels partits, és possible que es desplaci seguint el ritme i les propostes del -creixent- lideratge social de Jordi Cuixart.

 

 

Entrem, per tant, en un espai temporal de reflexió. Pot haver-hi una proposta o cinc, que fins i tot es contradiguin. Però els ciutadans hem d'exigir que els programes siguin clars i que no es convoquin eleccions fins que sapiguem, amb claredat, quines estratègies són les que se sotmeten a les urnes.

 

Comentaris (13)
Fedor Fa 7 mesos
Continuo tan independentista com sempre he sigut però el meu problema actual és que m'emprenya tornar a votar a Junts després del que ha passat a la Diputació però encara em repugna més votar ERC. Difícil solució perquè jo vull votar de totes totes.
"Entrem, per tant, en un espai temporal de reflexió" Fa 7 mesos
¿Espacio temporal? Si se hubiera reflexionado antes no habríamos llegado a esta situación grotesca y patética.
federalista Fa 7 mesos
res tot es mentida , al vell pais de tractoria tambe anomenat condadets catalans del nord, a tabarnia som espanyols es clar i molt, a tractoria jajajajajajaaj jo que se ,en fi els porcs osonencs i el fuet tarradellas la empresa mes important de tractoria pareix que tambe volen seguir a espanya i a europa.
Sempre Fa 7 mesos
Convocarà el molt honorable President i jo passi el que passi amb els polítics o les institucions votaré SEMPRE UN ESTAT PROPI. O.sigui que ja podeu anar dient, opinant i fent teatre. Res, jo a la meva i cada dia més.
David Fa 7 mesos
Tot apunta a un nou tripartit PSOE-Podemos-ERC.
Groc Fa 7 mesos
Ramon ets un faxista camuflat
Pues que dice Torrita .... Fa 7 mesos
..... que de elecciones nada de nada. Que las encuestas muestran que a JxCat le va como el culo y que quien convoca elecciones es él. Claro, que igual lo inhabilitan dentro de nada y cambia todo.
Votar amb el nas tapat Fa 7 mesos
Cal recordar que els partits deien unes coses als seus programes que no han complert ni de casualitat. Se'ls ha de votar sempre, atès que la nostra força és el nostre vot, que mai ha d'anar als del 155, que tant de mal han fet i fan, però des d'ara mateix s'ha d'exigir als partits sobiranistes que compleixin tot el que prometen o que no ho prometin.
A disfrutar lo votado Fa 7 mesos
Ajo y agua, como en el caso de que quienes no los votamos. País, que diría Forges.
Pues Fa 7 mesos
iros preparando porque no pienso votar esta vez, aunque ganen los fascistas. Ya espabilareis, idiotas.
Reflexió? Fa 7 mesos
Les cúpules d'erc pdcat i cup son a punt de petar justament per no haver complert el programa. Son l'últim escull per la independència. Que deixin pas a la gent valenta dels seus partits i/o que es passi el relleu a les organitzacións.
Ramon Fa 7 mesos
No vull que Mas i Puigdemont guanyin ERC. No, no vull que els guanyin. Vull que els destrossin.
Ramon Fa 7 mesos
Sigui per traïdoria, sigui per estupidesa, ERC ha estat en tot moment al servei de l'enemic. I la CUP la majoria de les vegades.