Ressuscitar el virus

"Diuen, des de l'Estat, que no tenen la sensació que el retorn a la feina impliqui augmentar la transmissió del coronavirus. Perdoni? Hi ha algú al volant?"

Un absolut despropòsit, una impertinència més en aquest Via Crucis al que ens han acostumat des de Madrid. Hem assistit atònits als disbarats de les darreres compareixences de membres del govern espanyol i de responsables de diverses àrees que gestionen la crisi del coronavirus a l’Estat. El primer el propi vicepresident espanyol, Pablo Iglesias, qui en una entrevista reconeixia que l’executiu de Pedro Sánchez no estava “preparat” per la pandèmia. Tota una declaració d’intencions per generar confiança entre els ciutadans... Però és que ni ho havia previst, ni s’ha preparat. El govern espanyol va reaccionar tard, i encara ara ignora els criteris científics d’experts com Oriol Mitjà o Antoni Trilla -aquest últim ha assegurat que no se’ls ha consultat per l’aixecament del confinament-, i d’organitzacions internacionals com l’OMS.

A Pablo Iglesias l’ha seguit la cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, María José Sierra, qui en plena roda de premsa ha assegurat que no tenen “la sensació” -"sensació”!!!!!- que el retorn a la feina després del decret de confinament total impliqui “augmentar” la transmissió del coronavirus. Perdoni? Hi ha algú al volant? Aquesta senyora de debò està negant una evidència? No hi ha absolutament cap expert en epidemiologia que defensi aquesta “sensació”. I tot això per no parlar del fet que volen que els treballadors tornin a les seves feines, però en canvi, els nens no poden anar a les escoles, ni convé deixar-los amb els avis. Solució, senyors del govern espanyol?

 

Tot això no els importa el més mínim. La improvisació i els estirabots són constants. I tot això mentre ignoren per complet les contínues peticions del president de la Generalitat per tal que, si volen rebaixar el confinament a l’Estat ho facin, però que permetin mantenir el confinament estricte a Catalunya i, per tant, tenir-la tancada. Però així les coses, no és d’estranyar que els morts a Espanya ja superin els 15.000. I el que ens queda... Si continuen sense fer cas als experts i prioritzant l’economia per sobre de la vida, al govern espanyol són capaços de fer miracles i ressuscitar la virulència del virus.

 

Comentaris