La resposta sempre és el 155

"El diàleg és impossible. Està demostrat que ni lliri a la mà ni revolució dels somriures serveixen per res"

L’aval del PSC de Miquel Iceta a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per part del govern espanyol, liderat per Pedro Sánchez, desdibuixa encara més el que havia estat i significat aquest partit a Catalunya. “Si es produeix un trencament amb la legalitat, el govern d'Espanya està obligat a contemplar i aplicar si arriba el cas les mesures que permeten el retorn a la normalitat", ha dit aquesta setmana Iceta, per deixar ben clar poc després que “ni hi haurà amnistia ni hi haurà autodeterminació”.

Ja no queda ningú amb caretes. PP, VOX i Cs mai no n’han portat; el PSOE que no descarta de nou l’aplicació del 155 o de la Llei de Seguretat Nacional; el rei Felip VI que, a través dels seus col·laboradors, ha fet saber al diari ‘El Español’ que “si ha de tornar a parlar, parlarà”; i el PSC que no és res més que una simple sucursal del PSOE a Catalunya. I potser, de tot, això és precisament el que més sorprèn. Que un partit històric com el PSC, amb una certa personalitat pròpia, hagi acabat així. Una llàstima que algú astut i intel·ligent com Iceta hagi acabat convertint-se en la veu del seu amo.

 

Així les coses, amb aquest front a cinc -PP, Vox, Cs, PSOE/PSC i Felip VI- és obvi que el diàleg és impossible. Està demostrat que ni lliri a la mà ni  revolució dels somriures serveixen per res. A l'altra banda no hi ha ningú disposat a escoltar. La resposta sempre és el 155. Des de VOX al PSC. Per això ara toca passar a l’acció, de manera pausada, unitària i intel·ligent. Confiar que efectivament hi ha una resposta unitària i de país contra les sentències que estan a punt d’arribar, i respondre-hi amb determinació.

 

Comentaris (4)
portuguez Fa 3 mesos
Ao contrário da Catalunha, não há partidos nem ideologias em Castela, há apenas castelhanos no poder desde o genocidio de 36/39 que recusam direitos nacionais às demais nações espanholas, e para quem a paz reside apenas na sujeição silenciosa destas à castelhanização galopante sob o rótulo da seita Hespanha. A História mostra que em Castela a única cultura é e sempre foi a violência impositiva. Todo o castelhano é um guarda civil intrínseco... Castela, a última monarquia abso
Bon cop de falç Fa 3 mesos
El "preparao" amenaça amb parlar...ja sabem que és una tòtila, i sabem el que dirà per no perdre la poltrona, sabem que aquesta poltrona, la té gràcies al dictador..en fí, que s'ho pot estalviar, perquè cada vegada que el veig a ell o a la seva potuleia, canviem de canal...
Aurembiaix d'Urgell Fa 3 mesos
El que em sorpren es que la Núria Parlón segueixi en aquest miserable partit. En fi, son les servituts de tenir una menjadora "otorgada" per el partit.
Fart de CATANYOL Fa 3 mesos
"així les coses" és un calc del castellà (https://bit.ly/2IDfzZP). Per introduir una frase que complementa allò que s'ha dit fins llavors s'utilitza "així doncs" o "arribats a aquest punt", "en conclusió", "en conseqüència", "en darrer terme", "en definitiva".
Sí sí, que diferencia Fa 3 mesos
Como que en español no se utiliza nunca: "así pues", "llegados a este punto", "en consecuencia" o "en último término". Y sobre todo el diferentísimo "en definitiva" catalán del "en definitiva" español.