El rellotge republicà va ràpid

"Per ara només el PSOE ha rescabalat els seus interessos -la investidura efectiva de Pedro Sánchez, que era l'objectiu fonamental- sense que hi hagi ni un sol indici de reorientació"

S'ha completat el nombrós govern de coalició que presidirà Pedro Sánchez i, almenys en els noms, no hi ha cap gest visible cap a ERC. És més, el PSC ha vist reduïda la seva aportació a un únic ministre, Salvador Illa, que s'ocuparà del Ministeri de Sanitat, una àrea transferida a les comunitats autònomes amb ben poc marge de maniobra polític. L'única excepció ressenyable -a proposta d'Ada Colau- és Manuel Castells, un intel·lectual prestigiós i amb un discurs compatible amb el de l'independentisme, però amb la incògnita de calibrar quina pot ser la influència real d'un independent que es responsabilitzarà del Ministeri d'Universitats.

 

Per ara només el PSOE ha rescabalat els seus interessos -la investidura efectiva de Pedro Sánchez, que era l'objectiu fonamental- sense que hi hagi ni un sol indici de reorientació cap a una fase de menys agressivitat contra l'independentisme i les institucions catalanes en general. És més, la pressió del govern espanyol sobre el Parlament Europeu ha aconseguit que David Sassoli reconegui la decisió del Tribunal Suprem espanyol en el sentit de desposseir Oriol Junqueras del seu escó d'europarlamentari. I això es deu a la hiperactivitat política i diplomàtica activada des de Madrid per l'actual govern del PSOE.

 

 

ERC necessita algun actiu que justifiqui la implicació d'una part fonamental de l'independentisme en la governabilitat espanyola. I l'ha de poder exhibir ràpidament. Se suposa que els negociadors republicans eren conscients de què el rellotge correrà en contra dels seus interessos electorals. I la incomoditat dels electors sempre és superior a la paciència dels dirigents.

 

Comentaris (8)
Ramon Fa 1 mes
"Hiperventilat, prrrrt! Deep State, prrrrt! Corrupgència, prrrrt! Gesticulacions, prrrt!". Quina creieu que serà la propera paraula que faran aprendre als lloros?
Doctor Strangelove Fa 1 mes
Article prescindible que no diu res de res. Als únics que pot interessar són els del "Camamilla Party", hiperventilats de JxCat que ara se'ns han tornat independentistes de cop i volta. En fi, de conversos el món n'és ple. Doc.
Kingunxul Fa 1 mes
Que vida más patética tienen [email protected] que esconden sus fustraciones divagando en un medio que ni siquiera respetan.
Ramon Fa 1 mes
En "ciutadà del món" és una molt bona jugada de l'independentisme. Un personatge fals, però que ens serveix per donar a l'unionisme una imatge d'estupidesa sens parió.
ciutada del mon Fa 1 mes
que passa cot que no em publiqueu, el fet de que estes subvencionat pels que pensan lo mateix que tu, puxi i la titella torra, i curiosament penses el mateix que ells no es dolent, es nomes sospitos i un fet. lo que es dolent es no publicar lo que jo escric salutacions.
dirigido al que icrepa al autor Fa 1 mes
muchacho no hay mas ciego que el que no quiere ver, este es tu caso, o bien que eres un poco corto en entendederas
Fat Boy Fa 1 mes
S'han clavat un tret al peu, per variar. Temps al temps.
Al autor Fa 1 mes
Claro que sí...inventando realidades paralelas. Vaya mierda de artículo.