El relat es desmunta

"Aquest ‘anar fent’ de l'Estat, sense preocupar-se del continu desprestigi que produeix a la seva imatge, és una estratègia que només pot funcionar a curt i mitjà termini"

És possible que a Espanya li sigui igual. Que no l’importi fins a quin punt està fent el ridícul a nivell internacional. Però tard o d’hora, això passarà factura a l’Estat. Només per posar l’exemple d’un dia concret. Aquest dimarts, 26 de novembre. L’Advocat General del Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha defensat que Espanya no pot reclamar l’extradició de Valtònyc. A més, la Comissió de Llibertats i Drets Civils del Parlament Europeu ha rebutjat debatre la inclusió dels CDR al llistat d’organitzacions terroristes, tal i com havia demanat VOX. I, per acabar, Estrasburg ha condemnat Espanya per no admetre recursos d’empara de presos d’ETA. I tot això en un només 24 hores. 

El problema amb què es troba l’Estat és que jugant a l’exterior no té la llibertat de qui actua sense límits i se sent impune i guanyador. A fora no compren aquesta manera de funcionar i d’interpretar les lleis com més convé als poders de l'Estat, fins i tot saltant-se els drets i llibertats dels ciutadans. Europa és qui desmunta el relat espanyol. Tot i això, sí que és cert -i cal ser-ne molt conscient- que mentre la vulneració de llibertats es produeixi dins d’Espanya, no importa ni interessa a ningú, ni tampoc cap institució o país sortirà a expressar la seva queixa o desaprovació envers la repressió continuada i desmesurada que exerceix l’Estat.

 

Però diferent és que siguin països o institucions europees les que hagin de perpetrar aquestes injustícies i vulneracions. Per aquí ja no passen, i, per sorpresa de l'Estat, actuen com si de països democràtics i del segle XXI es tractés. Que Espanya té una justícia díficilment homologable a la d'altres països europeus ja ho sabem. Però aquest ‘anar fent’ de l'Estat, sense preocupar-se del continu desprestigi que es produeix a la seva imatge, és una estratègia que pot funcionar a curt i mitjà termini, però impossible de sostenir indefinidament. I, a la llarga, això passa factura. Serà tard -molt i massa, segurament- però l'Estat rebentarà. I per quan això passi Catalunya estarà carregada de raons, i preparada, per reivindicar-se i marxar.

 

Comentaris (11)
A. Del Pino. Fa 1 mes
Algunos no se acuerdan de la frase dicha por Alfonso Guerra, "NOS HEMOS CEPILLADO A LOS CATALANES ". esto fue en el 2010, después de que el Tribunal Constitucional se cargara lo aprobado por el Parlament y por el Parlamento español. Todo tiene un porque. A
Santo Job Fa 1 mes
Els espanyols encara tenim crédit per pagar unes quantes més d´aquestes facturetes. De moment anem bé, Govern rebel a presó o fugint, recolzament internacional monolític, el partit majoritari a Catalunya acceptant el marc jurídic, la CUP al Congres espanyol, les fogueres apagades, les barricades desmuntades, les infraestructures sota control, el poble majoritàriament unit enfront del separatisme, i els funcionaris armats al nostre bàndol. Ei, però que si, que guanyeu i que ho tenia a t
Cadascú té el seu relat Fa 1 mes
El relat secessionista ja es va desmuntar després de la pseudo-DUI: cap nació la va recolzar, no hi havia estructures d'estat, les grans empreses s'anaven de Catalunya en massa, no hi ha unitat secesionsta, el Parlament no funciona, i més. La parròquia creient nega totes les evidències.
Edgar Fa 1 mes
D'acord... La mal anomenada "justícia" d'Espanya mai no resisteix la prova del cotó europeu. Els tribunals europeus són lents però inexorables. L'exercici de la dictadura judicial contra Catalunya té els dies comptats (encara que potser seràn molts per als que creiem en la veritable justícia). Per cert... els comentaris negatius a l'article fan pena per la manca d'argumentacions; només insulten.
Justament Fa 1 mes
Ès així. Per això he aprovat des de l'inici la decisió de l'exil.li combatent. La impunitat de l'estat s'ha comprovat del tot des de les agressions de l'1-O i més des de la sentències del judici. Ara bé, no sabem si a la UE li convindrà fer esmenes importants a Ñ. Manen els interessos econòmics?
Qui riu el darrer, riu millor Fa 1 mes
Tot suma i quan la suma de totes aquestes ara potser "petites" victòries sumin en una ben grossa, ja veurem com n'eren d'importants! Una gota vessa el got i trenca la presa...
Cromanon Fa 1 mes
Spain es demostra que no es un estat democràtic ni te separació de poders. Te segrestada la democràcia de sempre, no tans sols els mitjans de comunicació son plurals, estan supeditats als poders de l’estat
enricsvh Fa 1 mes
Totalment d'acord. Quant de temps pots forçar una nació que vol marxar de un estat hostil, estant en un entorn democràtic ? Espanya no sedueix, ja no més pot oferir repressió i aixó un cop ho veu la gent, ja es el final.
Dunia Fa 1 mes
Vaja merda d'article... no saben ni situar les provincies gallegues i van donant lliçons de per que rebentarà l'estat... lectura per coeficients baixos i feixistes...
Arxi Fa 1 mes
El article és per gent amb un nivell de comprensió, no cal que t'esforcis, no va per tú!
¡Esto está hecho!!! Fa 1 mes
En 18 meses, a más tardar.
A la autora Fa 1 mes
Por muuuuuuchas ganas que tenga usted, el Estado no "reventará". ¿Que se ha creído? . Los casos que cita, son cuestiones aisladas que no le importan a nadie, ni tienen relevancia para la opinión general. Me parece que la que al final "reventará" es usted...de asco.
Bon cop de falç Fa 1 mes
Resposta de un ñordo, que no sap ni de què parla,. però que ha de saltar com qualsevol xuleta de bar...