El rei que va despullat a Catalunya

"Catalunya és un país on Felip VIè i la seva família tenen el suport d'un 21,6 per cent dels ciutadans, un de cada cinc"

L'acte de promoció borbònica que es produirà a Barcelona dilluns vinent no és una simple concessió de premis, és una advertència al conjunt de la societat catalana, molt allunyada de la llagoteria monàrquica tradicional. Catalunya és un país on Felip VIè i la seva família tenen el suport d'un 21,6 per cent dels ciutadans, un de cada cinc, -segons l'última enquesta del principal diari digital de Madrid- o sigui que aquest desembarcament, a manca de populatxo que exhibir, té una clara intencionat intimidatòria. No els importa el nivell d'acceptació de la monarquia a Catalunya, que fa temps que és residual, el que els preocupa és que es visualitzi i quedi constància del sotmetiment.

Sembla que l'acte inclourà unes paraules d'Elionor de Borbó en català. I potser fan com a Astúries i hi posen uns quants nens vestits de pastorets i pubilles que remarquin el vasallatge obligat dels súbdits catalans. Tot plegat, un ritual que deixarà més clara que mai la distància infinita de l'hereu de l'hereu de Franco i la seva hereva amb una societat que viu el règim del 78 amb sensació d'asfíxia.

 

Esperem que sigui possible protestar per aquest acte imperatiu amb llibertat i civisme. Un 74% de republicans tenen el dret i l'obligació cívica de fer-se notar.

 

Comentaris (5)
muratana Fa 3 mesos
Aviam si aprenem matematiques, 100 - 21,6 = 78,4% de republicans
Pep Fa 3 mesos
No necessariament. Potser hi que no és monàrquic ni republicà.
Josep Sierra Roca Fa 3 mesos
Home, despullat tampoc hi va aquest humà... ve a Catalunya ben vestit d’una “armadura” guerrera de l’edat mitjana.
Ni cas Fa 3 mesos
Ni caso . Ni personas ni medios.
Portuguez Fa 3 mesos
Como é que este homem pode dizer-se rei d'Hespanha, juridicamente nascida apenas no sc. XIX como um travesti para Castella. Enquanto tal é Filipe I d'Hespanha, Filipe II II d'Aragão, e é apenas como rei de Castella que se pode dizer Filipe VI... tão claro como água.
"una clara intencionat intimidatòria" Fa 3 mesos
No creo. Seguro que el Borbón comeniños se limitará a quemar contenedores, cortar carreteras y lanzar adoquines, en ejercicio de su libertad de expresión.
Jordi Fa 3 mesos
Ja ho fa enviant les les hordes de policies mercenaris. Robant, com son pare a tots el ciutadans. I per sobre de tot, som República, i no necessitem cap rei.