El rei que va despullat a Catalunya

"Catalunya és un país on Felip VIè i la seva família tenen el suport d'un 21,6 per cent dels ciutadans, un de cada cinc"

L'acte de promoció borbònica que es produirà a Barcelona dilluns vinent no és una simple concessió de premis, és una advertència al conjunt de la societat catalana, molt allunyada de la llagoteria monàrquica tradicional. Catalunya és un país on Felip VIè i la seva família tenen el suport d'un 21,6 per cent dels ciutadans, un de cada cinc, -segons l'última enquesta del principal diari digital de Madrid- o sigui que aquest desembarcament, a manca de populatxo que exhibir, té una clara intencionat intimidatòria. No els importa el nivell d'acceptació de la monarquia a Catalunya, que fa temps que és residual, el que els preocupa és que es visualitzi i quedi constància del sotmetiment.

Sembla que l'acte inclourà unes paraules d'Elionor de Borbó en català. I potser fan com a Astúries i hi posen uns quants nens vestits de pastorets i pubilles que remarquin el vasallatge obligat dels súbdits catalans. Tot plegat, un ritual que deixarà més clara que mai la distància infinita de l'hereu de l'hereu de Franco i la seva hereva amb una societat que viu el règim del 78 amb sensació d'asfíxia.

 

Esperem que sigui possible protestar per aquest acte imperatiu amb llibertat i civisme. Un 74% de republicans tenen el dret i l'obligació cívica de fer-se notar.

 

Comentaris