El ratolí financer català

"No comptaven amb la nova normativa de pagament PS2 i openbanking que, des de 2017, obre un espai bancari europeu"

L'Estat està en guerra econòmica contra Catalunya. També ho està contra molts altres territoris, però aquestes batalles ja les ha guanyat, engreixant Madrid i desertitzant l'anomenada "Espanya buidada". A Catalunya, amb una estructura moderna i exportadora, Madrid aplica una estratègia més agressiva, forçada al màxim a partir de 2017 amb un a por ellos econòmic que va encapçalar Felip de Borbó en persona. L'última jugada de pòquer financer és la fusió entre la Caixa i Bankia, deixant així les nòmines, els estalvis i els comptes de tots els consumidors i les empreses d'aquest país en mans de l'elit políticofuncionarial madrilenya.

Però no comptaven amb la nova normativa de pagament PS2 i openbanking que, des de 2017, obre un espai bancari europeu. Això permet a qualsevol entitat operar lliurement, sense les limitacions i el control del Banc d'Espanya. És aquesta escletxa la que porten temps estudiant els impulsors d'Onze Banc Català. Hi han treballat a fons i ja estan en condicions de començar a activar les rondes de finançament. Les primeres dades són més que optimistes, fins el punt que aquesta mateixa setmana es coneixeran més actius de l'entitat, així com -molt important- el nom dels experts que dirigiran el banc. La confiança vindrà per aquí.

 

Els vells paquiderms financers contra el ratolí digital català. La batalla serà apassionant, a vida o mort, i tots estem convidats a guanyar-la.

 

 

 

Comentaris