Que es posin les piles

"Que entitats i partits s’asseguin i consensuïn què ha de fer aquest país quan els nostres líders polítics i civils siguin injustament condemnats per fer allò que nosaltres els vam encomanar"

“Descartat un govern espanyol que ens consideri interlocutor per a pactar un referèndum, tan sols ens queda la confrontació democràtica i pacífica en defensa de la llibertat, els drets civils i polítics, i el dret d’autodeterminació”. Aquestes paraules del president Quim Torra, pronunciades durant la seva intervenció a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), han posat encara més de manifest -si és possible- les discrepàncies entre JxCat i ERC i, per tant, la falta absoluta d’unitat estratègica.

Després d'un judici esperpèntic al Suprem i a pocs mesos que es coneguin les sentències per l’1-O, republicans i postconvergents tornen a escenificar que ni es parlen ni s’entenen. Mentre Oriol Junqueras i Pere Aragonès són més proclius al pacte amb l’Estat i a no rebutjar un avançament electoral com a resposta a la sentència; Carles Puigdemont i Quim Torra rebutgen aquesta possibilitat i aposten per la “confrontació democràtica” amb Madrid. Així les coses, la manca d’acord sobre quina resposta cal donar a les condemnes al presos polítics és evident.  

 

I aquesta discrepància sobre com respondre a la sentència és, en realitat, la part visible d’un problema més greu: la falta de consens en un full de ruta independentista unitari. Aquest és un luxe que el sobiranisme no es pot permetre, i que ni tan sols és just amb la situació que viuen els presos i els exiliats. La ciutadania no ho entén i demana que entitats i partits s’asseguin i consensuïn què ha de fer aquest país quan els nostres líders polítics i civils siguin injustament condemnats per fer allò que nosaltres els vam encomanar. Que es posin les piles d’una vegada.

 

Comentaris (6)
Remei Fa 5 mesos
Los catalanes solo respetan la violencia .
Marc Fa 6 mesos
"Pacte amb l'estat", vet aquí l'enganyifa o l'error còsmic; aquest estat franquista i criminal no negociarà mai dels mais res de res. Per tant, ens n'hem de desempallegar el més ràpid possible, i pidolant clemència i almoïnes queda vist que no s'aconseguirà pas. Visca Catalunya Lliure! Donec Perficiam! //*//
Ricard Fa 6 mesos
españa sin Catalunya no es nada tan solo miseria y franquismo Catalunya sin españa sera prospera y democrática a que jo de borregos españolistas anticatalanes
MTR Fa 6 mesos
El TEDH ha dicho, en Mayo, que los dirigentes independentistas pusieron en riesgo la seguridad y el orden constitucional y violentaron los derechos y libertades de los demás.
Yo no les encomiende que hicieran ninguna de las memeces que han hecho y siguen haciendo. Fa 6 mesos
Que yo recuerde, al menos.
Jaume Fa 6 mesos
Yo sí, y estoy muy seguro de que lo hice, lo hago y lo haré, pero claro según tú el gobierno no tiene que hacer lo que millones le han pedido que haga ... haztelo mirar por un psicólogo "de pago, claro" por que tu no has dicho que en la S.S. tenga que haber Psicólogos y Psiquiatras, el fascismo tiene cura, pero lo 1º es reconocer que se está enfermo, cosa que ya imagino que tu no .....
Narcís ( si esp. és ampla és Castella i, a més, no ens hi volen .. per què no ens deixen estar i ens obliguen ser amb ells ? La resposta cau pel seu propi pes ! ) Fa 6 mesos
Si Catalunya demana democràticament, pacífica i pro els DDHH ( així també col·lectius/ nacionals ) .. qui és aquest estat per a negar-s'hi, per a fer-se el desentès i, allò pitjor, fer ús de la força bruta, animal, sanguinolenta, tot plegat, assassina ? PD : és obvi no n'és cap d'estat que sí un fatxenda que amaga un delinqüent de la pitjor estofa pro estatus espuri de no pocs amb el suport de massa curts de gambals o/ i analfabets o/ i interessats d'allò ben passejats !