Que ens ho expliquin

"Als mitjans de comunicació treiem la pols a conceptes oblidats com 'tripartit' o 'sociovergència'"

La composició del Parlament actual és la sorgida del 21 de desembre de 2017, una data políticament molt llunyana. En aquell moment, en plena aplicació de l'article 155, el context en què els ciutadans van prendre la decisió de dipositar una papereta o una altra era totalment diferent a l'actual. De fet, els electors van ser cridats pels partits independentistes a restituir el Govern deposat i va ser així com es va conformar l'actual majoria parlamentària, amb el lideratge de Carles Puigdemont com a emblema polític i estratègic. Es van mobilitzar els dos blocs electorals i -tot i la victòria de Ciutadans- l'independentisme es va legitimar encara més aconseguint la majoria amb una participació històrica de prop del vuitanta per cent.

Un any i mig més tard, el context és molt diferent. Els dos grans partits independentistes han abandonat l'estratègia de confrontació amb l'Estat -amb l'excepció del nucli més afí a Waterloo- i s'imposa el pragmatisme autonomista. ERC i JxCat han retornat a la competència ferotge per un mateix electorat i als mitjans de comunicació treiem la pols a conceptes oblidats com "tripartit" o "sociovergència". L'independentisme social ja no és capaç d'arrossegar els partits i ningú no sap què passarà -o, pitjor, si passarà alguna cosa- quan l'últim manifestant marxi de les mobilitzacions contra la sentència del Tribunal Suprem.

 

En aquestes condicions, és imprescindible convocar eleccions. No per buscar noves majories, sinó per afrontar una campanya electoral en què els partits hauran d'explicar-se molt i molt bé. El Parlament de la restitució ja no dona més de si i són els partits que han canviat d'estratègia els que han de convèncer els ciutadans de quins nous (o vells) horitzons els ofereixen.

 

Comentaris (13)
RT Fa 10 dies
Em tocat fons. Els nostres principals partits están en clau autonomista. Ens han enganyat. eSTAfadors de M. Anem a noves eleccions i votem a l'ANC.
només l'ANC ens pot treure d'aquest merder Fa 10 dies
Anem a noves eleccions, per sortir del neo-autonomisme d'ERC i els pactes de la vergonya de JXCAT+PSC155. VOTO PER L'ANC, continuadora histórica del Consell Nacional de Catalunya.
NI ERC, NI JXCAT NI LA CUP... Fa 10 dies
EL PACTE ENTRE JXCAT I PSC PER LA DIBA un autèntica barbaritat. Aquesta gent no ens representa. I l'hegemonia que tant volia ERC només per paralitzar el procés. Tampoc ens representa. I la CUP no té prou suport popular per portar-nos enlloc. Només la unió, fóra dels partits tradicionals ens pot dur a la independència: Que es presenti l'ANC amb membres de les 3 formacions!!!
NO a eleccions autonòmiques Fa 10 dies
Unes noves eleccions molt probablement faran que el PSOE governi a Catalunya i que l'Iceta sigui President. No servirien per a res de bo. Jo estic fart de votar i no serveix per a gaire res.
Daniel_Andreuenc Fa 10 dies
El mes trist es que ara l' estat ja sap que ha de fer. Repressió, presó i tothom es fara super autonomista. Ser un feixista espanyol es genial!
Reculada Fa 10 dies
Encara els hi falta fer pressident al carceler per a confirmar la reculada total. Temps al temps.
L'estratègia desencadenada per ERC que ha acabat assumint JxCat Fa 10 dies
Tot ve de la presó, totes les accions cap a l'autonomisme, des de l'espantada del Torrent no volent investir al Puigdemont ve de cercar l'indult als presos a qualsevol preu. Semblen ignorar que la natura del nacionalisme espanyol és com la d'un marit maltractador. Per les bones només s'aconsegueix més maltractes.
Marta Fa 10 dies
Res d'abstenir-se. S'ha d'anar a votar, però MAI als pocavergonyes que t'han enganyat. Segur que hi haurà alguna altra opció.
limpieza Fa 10 dies
ERC y PDCAT son lo mismo , lucha feroz por las poltronas de una autonomía de mierda , pero con sueldos de primera . los votantes han de decidir por la República Catalana o por una autonomía de mierda
La gent té memòria Fa 10 dies
El problema és que des de les eleccions municipals han decebut tanta gent amb les seves lluites i enganys que no és gens clar que acabi governant l'indigne PSC. La dignitat és un valor, sinó que li diguin a l'alcalde Ballart de Terrassa, que va dimitir quan el 155, i ara, fora del PSC, torna a manar a Terrassa. La gent té memòria, tot i que els partits polítics pensin que no.
JXcat no pot Fa 10 dies
deixar-se furtar la cartera per dos bandes de furtapatos.
Fat Boy Fa 10 dies
Es el moment que l'ANC es presenti a les eleccions i faci net d'aquest femer.
Maggg Fa 10 dies
Si es convoquen noves eleccions, jo m'abstindré. M'he cansat de tant teatre.
Sometent Fa 10 dies
Segurament t'has abstingut sempre. O has votat sempre en clau espanyola