Puigdemont, l’enemic més incòmode

"L'Estat no pot suportar tenir Puigdemont fora del seu abast i no poder actuar sobre ell amb la impunitat que els caracteritza"

"Puigdemont, a prisión". Aquest és el crit que més vegades he escoltat repetir en els mítings durant aquestes dues setmanes que he passat a Madrid cobrint la campanya de les eleccions espanyoles. És una mena de mantra que repeteixen sense parar els simpatitzants de VOX, per exemple, que van arribar a ser més de 20.000 en el míting final del partit d’extrema dreta a la plaça Colón de la capital espanyola. Poden arribar a cantar-ho fins a cinc vegades en un acte que dura una hora. Carles Puigdemont és, per a l’Estat, el principal enemic a batre. No poden suportar tenir-lo fora de les seves fronteres i, per tant, del seu control, i no poder actuar sobre ell amb la impunitat que els caracteritza.

 

Puigdemont s’ha convertit en una obsessió per a Madrid, i també en un mal de cap que desemboca en una gran impotència que no saben pair. El veto de la Junta Electoral Central (JEC) al president a l’exili -i als consellers Antoni Comín i Clara Ponsatí- perquè no es puguin presentar a les eleccions europees demostra com de malament ho porta Madrid. Als presos polítics els tenen controlats, a les seves presons; i pensen que amb tota aquesta repressió han escarmentat els catalans. Però Puigdemont se’ls escapa. No hi poden fer res, i tots els seus esforços se centren en tallar-li la veu per, al final, aconseguir esborrar-lo del mapa.

 

 

Però no se’n surten. I se n’adonen. Per això cada vegada recorren amb més  facilitat a l’arbitrarietat. Ara, vist el ridícul internacional al que s’exposaven, la Fiscalia ha portat la contrària a la JEC i demana que Puigdemont, Comín i Ponsatí sí que es puguin presentar a les europees. Puigdemont els porta de cap. El president a l’exili és el seu enemic més incòmode. Ha entrat fins el fons de les clavegueres i ha tocat aquest cor podrit que té l’Estat. I, amb tot això, els ha posat en evidència. Però en aquesta operació d’Estat contra Puigdemont hi perdem tots. I el silenci no és una opció pels demòcrates. Perquè la democràcia i la llibertat seran sempre nostres; mentre que la repressió i l’arbitrarietat seran sempre seves. 

 

Comentaris (9)
Narcís Fa 8 mesos
Clar i català ! PD : no van contra el MHP Puigdemont .. verament van contra la veritat, el bé, la raó i el dret que posa en evidència la falsedat, la fatxenderia, la maldat i absència de qualsevulla democràcia d' aquest estat, estat aixopluc de país veí botxí violador de nostre territori !
jalfe Fa 8 mesos
Obviament el vot a Puigdemont és una protecció democràtica contra els comportaments autoritaris de l'estat en el present i , especialment, en el futur, es sigui o no independentista. Més clar, l'aigua!.
A veure que faran. Fa 8 mesos
I caldrà veure què fa erc, cup, i pdcat ara inútils al parlament espanol. Continuaràn aprofitant la repressió contra el President, o faràn pinya?
DAMNATIO MEMORIAE Fa 8 mesos
Puigdemont és l'únic candidat que pot fer mal de veritat al règim del 78. Per això el volen sotmetre a la "damnatio memoriae", la pena màxima que imposava l'Imperi Romà als seus enemics públics més perillosos. Junqueras és el candidat principal de l'Aliança Lliure Europea (ALE); falta, per raons ben òbvies, a tots els debats dels Spitzenkandidaten del Parlament Europeu, i ni se'n parla. Tots els democràtes i sobiranistes, començant pels votants d'ERC, haurien de reconèixer que l'ú
TSSO Fa 8 mesos
Que ningú es faci il·lusions, que els que són a la presó NO els veureu al faristol del Congreso. Si el MHP Puigdemont treu suficients vots sí que el podrem veure al parlament europeu i l'estat espanyol passant vergonya a Europa. Si surt el Junqueras tampoc el veureu ni a Madrid ni a Brussel·les, el tenen a la presó simplement
Fregui Fa 8 mesos
Del tot excel·lent i evident. Llastima que no tothom (des nostres) ho tingui tant clar a l'hora de votar.
Sm82 Fa 8 mesos
Completament d,acord amb gombau al 1000%100 En puigdemont serà la seva tumba
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT Fa 8 mesos
La Estat Espanyol es ben TONTO , si vol dejar en RIDICULO AL TEU ENEMIC Deja lo haga el mismo .SI me refereixo EL ESTAT ESPANYOL a fer tot el posible per que els Presos Politics de E.R.C. Poguin fer Mitines y debats desde la Presó . Con han fet a les Eleccions Espanyoles faixin el mateix a les Municipals y Europeas JA Que es torni a Veure EL FRACÁS DE PUIGDEMONT i de JXCAT .. Seria molt PITJOR No es pogues presentar a les Eleccions PUIGDEMONT Despres po
Gombau Fa 8 mesos
Excel·lent article, que comparteixo al 100%. Resideixo fora del Pincipat, però tinc molt clar que votaré la candidatura del President Puigdemont. I espero que una gran majoria de catalans s'adonin que aquest és el vot que fa més mal a l'Estat despòtic i, doncs, el vot més útil per Catalunya.