Puigdemont i Junqueras, la tomba de l’Estat

"Davant d’un Estat amb el que no hi ha res a fer, l’única opció és amplificar el conflicte i fer-lo present en l’àmbit europeu i internacional"

El 26 de maig l’independentisme torna a afrontar un nou repte: el d’aconseguir una alta participació en les eleccions europees i municipals, fent que l’opció sobiranista sigui la guanyadora. Ara ja tenen clar que la prioritat en qualsevol comici és votar independència, tal i com es va demostrar en les eleccions espanyoles del passat 28 d’abril, quan ERC va ser el partit més votat a Catalunya. Però aquestes europees són especialment importants, perquè en aquests comicis qui s’ho juga tot és la democràcia.

 

Després d’un llarg estira-i-arronsa -patètic, per cert-, finalment Carles Puigdemont podrà ser candidat, juntament amb Toni Comín i Clara Ponsatí. Tres exiliats catalans, candidats al Parlament Europeu. Però no només això: també un pres polític, com Oriol Junqueras, podria ser escollit eurodiputat. Si això passés, el revés a l’Estat seria de dimensions considerables. No només perquè, de nou, els catalans haurien deixat clar què volen -tot i que això a Madrid l’importa ben poc-, sinó perquè traslladaria el problema a Europa -encara una mica més-.

 

 

I davant d’un Estat amb el que no hi ha res a fer, que reprimeix o que en el millor dels casos parla constantment de diàleg però que no el practica, l’única opció és amplificar el conflicte i fer-lo present en l’àmbit europeu i internacional. Malgrat que la situació sigui totalment injusta, i encara que un pateixi l’exili allunyat dels seus i l’altre estigui injustament empresonat i, per tant, privat de llibertat, tots dos polítics independentistes són la tomba de l’Estat. Amb cada pas arbitrari, incrementen el ridícul i, al final, és Espanya qui acaba quedant en evidència. 

 

Comentaris (10)
Nerea Fa 6 mesos
Junqueras i esquerra no, ells van del braçet de l'estat.
Junqueras no es la tomba de l’estat es el resucitador de l’estat. El que hi colabora perqué es mantinguii Fa 6 mesos
No feu pasar gat per llebre.
TXELL Fa 6 mesos
TAHARRUSH , LA TUMULTUOSA MANADA MUSULMANA .
Ser un veritable problema Fa 6 mesos
No n'hi ha prou amb denunciar la situació. Ja em vist que a Europa els és igual. Cal ser un problema, una font de forta inestabilitat.
Ens en sortirem. Fa 6 mesos
Per ser tomba de l'estatpodritespanol, cal que les cúpules dels seus partits no facin cas dels Rubalcaves de torn. En això estem .
Ho veurem Fa 6 mesos
Seran la timba d'edoana si els seus partits deixen de fer cas als Rubalcaves de torn.
Sixtus Fa 6 mesos
Hem de tornar als temps de Roger de Flor, si senyor
David Fa 6 mesos
L'articulista ho vol veure de forma molt optimista. Per desgràcia la realitat és una altra. L'estat ha doblegat el moviment independentista amb relativament poc esforç.
Tela Fa 6 mesos
Marata pascal i sergi sol en son colaboradors dels rubalcaves de torn.
Telissima Fa 6 mesos
Gràcies a la Pascal i en Junqueres que fan cas a en Rubalcava. Però ni així ens podran aturar.
tots dos polítics independentistes són la tomba de l’Estat ..... Fa 6 mesos
.... català.
Narcís Fa 6 mesos
El que més gràcia fum és que quan parlen de polítics traspassats .. diuen ' sirvió a su país ' ( quan és obvi que d' història, llengua i cultura catalana que formà/ conformà aquest estat .. no només no volen saber-hi res que si poguessin la feien desaparèixer ! ) ! Conclusió : l' eixida és Europa i .. ho serà a nostre MHP Puigdemont i, esperem, al Govern que il·legalment, il·lícita i il·legítima fou suplantat !
Casiopeo Fa 6 mesos
No se cap a on ens porta aixo que dius nerea ,mes enlla de fer de cat un circ politic amb domadors i saltimbanquis ...