El PSOE ni oblida ni perdona

"Ells, com la dreta, confien cegament en la via repressiva com a forma de liquidar la dissidència. Això sí, amb un llenguatge endolcit"

El PSOE ha tancat definitivament la porta a una llei d'amnistia per als presos polítics i exiliats perquè, en paraules de Miquel Iceta, això significaria “oblidar” els fets de l’1-O. Els socialistes no volen suportar la brutal pressió que exerciria la dreta espanyola en aquest supòsit, però aquesta raó és secundària. Ells, com la dreta, confien cegament en la via repressiva com a forma de liquidar la dissidència. Ni oblit ni perdó. Això sí, amb un llenguatge i una escenificació més amable que tornarà a oferir el peix al cove madrileny, aquesta vegada a ERC. Un retorn pacífic i endolcit a l'autonomisme, però d'urnes ni parlar-ne. En resum, el PSOE pretén tancar boques pactant quotes de poder regional. I si no és així, ho haurà de demostrar. 

Per oferir alguna cosa a la taula de negociació, el PSOE ha ideat una fórmula per alleugerir la sentència del Suprem. Fins aquí, sembla esperançador per a les víctimes de la repressió: reformar el codi penal per endolcir el delicte de sedició –i endurir el de rebel·lió- per tal que els líders independentistes vegin reduïda la seva pena.

 

Però hi ha un gran perill: que en paral·lel, per aconseguir el necessari suport del PP al Congrés es torni a tipificar com a delicte l’organització d’un referèndum, despenalitzat per Zapatero l’any 1995. El pla del PSOE pot ser pervers i nociu per a l’independentisme si aquest no fa un front comú per evitar-ho. Pedro Sánchez va prometre en campanya reformar el codi penal perquè el delicte de rebel·lió no requerís violència...

Amb tot plegat, en les properes setmanes es posarà en marxa la taula de negociació entre el govern espanyol i el català. Una font de conflicte entre JxCAT i ERC que Madrid intentarà aprofitar novament. Cal asseure’s-hi, però essent conscients que no serà una negociació d’igual a igual. En una banda hi ha un govern parlamentàriament dèbil, però amb totes les armes d’un Estat disponibles i amb molt poc a perdre, i a l’altra, un independentisme afeblit per les pugnes internes i sense una estratègia definida.

 

Comentaris (19)
Ramon Fa 11 dies
Però sí, d'acord, d'acord, ens heu convençut, renunciarem a la llibertat de Catalunya perquè el partit que va intentar impulsar les loteries catalanes tenia procediments de finançament si fa no fa com els que tenien els partits que van sabotejar les loteries catalanes.
Ramon Fa 11 dies
Volen fer-nos creure que el seu odi al nacionalisme català és perquè ells són molt contraris a la corrupció però és hipocresia pura. Primera perquè, per corruptes, ells i ben cofois que s'hi estan en el seu femer. I segona i principal perquè l'odi a Convergència no era per es finançava sinó pel que feia... o pel que intentava fer contra una Espanya personificada en sociates i palanganers, cosa que ni l'oblidarem ni la perdonarem mai.
Zapatero l’any 1995? Fa 11 dies
No és simplement un error. És l'estil indepe: no comprovar res, no verificar, colar qualsevol cosa. I li diuen periodisme.
Ramon Fa 11 dies
La pròpia gestió de les corrupcions és pura corrupció. Obren o tanquen dossiers en funció de l'interès polític. Mira que tranquil campa darrerament Duran i les seves restes d'UDC!
Ramon Fa 11 dies
El tresorer despitat amb la màfia sociata no va trobar ningú de Catalunya que donés publicitat al femer dit FILESA. Va haver d'anar a Madrid, perquè allà hi ha ha algun mitjà que no està sota control sociata. Però el més gros és que això encara passa ara. Als mitjans de Catalunya, ni mitja paraula de la corrupció dels del tripartit. I la Fiscalia ja no diguem.
Ramon Fa 11 dies
VOX, un partit democràtic? No, jo no diria que VOX és un partit democràtic. Més democràtic que Podemos, això per descomptat. Tampoc no costa gaire. Però democràtic, democràtic, no. D'entrada perquè és un partit espanyol i Espanya no és una democràcia. Però no és aquesta, l'única raó.
Ramon Fa 11 dies
Algú s'imagina la plana major convergent acompanyant el tresorer sentenciat per finançament il·legal? Algú s'imagina que, després de quatre dies de presó, el posessin a formar els nous militants? Coses així són inimaginables que les hagués pogut fer mai Convergència? Per honestedat? No, per honestedat no ho sé. Simplement pel desgast polític i mediàtic que haurien sofert.
Ramon Fa 11 dies
La impunitat, i consegüentment la corrupció a l'engròs ha set per damunt de tot cosa de les esquerres sucursalistes o sigui d'Espanya així com de qui li ha fet el joc en tot moment a aquestes esquerres sucursalistes o sigui a Espanya. Convergènia ha pagat cost polític per casos que potser ni a Finlàndia filen tan prim. En canvi, la impunitat sociata i per extensió la dels seus palanganers ha estat la norma... fins i tot durant el procés.
Ramon Fa 11 dies
Convergència ha estat des del minut 1, encara més en governar la Generalitat i d'una manera ja ferotge en arribar els sociates a la Moncloa, en el punt de mira preferent per no dir únic de tots els poders de l'estat començant per la Fiscalia i acabant amb l'espai mediàtic. Tot el que en els sociates ha set impunitat, en el nacionalisme català ha set acarnissament. Des de fa 40 anys.
Ramon Fa 11 dies
A aquestes alçades, sabatot, ja hauries d'haver notat que procuro ser molt precís. Jo ho he dit que Convergència sigui el partit més net de Catalunya sinó el més net dels sistèmics. És a dir, dels que tenen poder, que n'han tingut o que n'han set alternativa. D'aquests, per descomptadíssim, que Convergència n'és i de llarg el més net de tots. Bàsicament perquè no ha tingut l'opció de no ser-ho.
Ramon Fa 11 dies
Més que en les vies de finançament, la diferència fonamental entre els nacionalistes catalans i els enemics de la nació catalana ha estat en la impunitat. Fins i tot ara, amb tot el que ha passat, els mitjans de Catalunya, ja no diguem la Fiscalia, passa olímpicament de les corrupcions dels del tripartit.
Ramon Fa 11 dies
Els catalans decents, exactament quins són? Els de FILESA, el GAL, els ERES i els pellones? Els finançats per aiaol·làs xiïtes i narcosatrapies chavistes? O tal vegada els dels regidors pederastes, consellers contrabandistes i informes de dues pàgines sobre musclos a 11.999 euros? Convergència és el partit més net del sistema polític actual. Entre d'altres raons perquè havia de ser-ho per força.
Ramon el convergent corrupte i amb un tres per cent d'intel.ligencia Fa 11 dies
Afirmar que Convergència és el partit més netde Catalunya és com dir que Vox és un partit democràtic. Cada dia més inútil Ramon
Ramon Fa 11 dies
Sí, és clar, el mal l'han fet a tots els catalans, el mal l'han fet a Catalunya, però només en som conscients els nacionalistes catalans. I per això només nosaltres, només els nacionalistes catalans, no ho oblidarem ni perdonarem mai.
Angelblau Fa 11 dies
I els venuts de ER donant suport al PPSOE.
Doctor Strangelove Fa 11 dies
I els catalans descenes mai oblidarem ni perdonarem els quaranta anys de robatori continuat i indiscriminat dels del tres per cent.
Narcís ( de partits que volen amagar l'existència de nacions .. que volen fer i desfer al seu antull amb el que ens pertany .. que mai per mai diuen la veritat d'allò aportat per Catalunya a aquest estat .. qui pot esperar-ne res ? ) Fa 11 dies
PSOE .. qui és .. aquell del GAL ? aquell de càrrecs que no trepitjaren quasi ni la presó ( sent d'anys ) ? aquell àdhuc amb indultats per mateix PP ? . . . . . aquell que anà del bracet amb partit pervers fora mida contra Catalunya ? aquell que s'omplí de barruts sinó directament fatxes que no pas esquerrans ? aquell que té barons sembradors de zitzània contra allò català sinó directament al seu secretari general ? aquell . . . . . . . . . . . . . . . .
Josep Sierra Roca Fa 11 dies
De fet, el PSOE el primer que ha de perdonar és a sí mateix per tot el mal que ha fet als catalans.
enterrador Fa 11 dies
ERC ha cometido un error catastrófico en el análisis político, investidura ..¿a cambio de que ..?, el PSOE comparte exactamente los mismos argumentos que el PP, formas diferentes , fondo el mismo. ¿Oriol Junqueras está en condiciones de liderar ERC ? ¿síndrome de Estocolmo? ¿ERC camino del abismo al igual que Unió de Durán i Lleida?
Ramon Fa 11 dies
Els nacionalistes catalans tampoc no oblidarem ni perdonarem mai tot el mal que durant 40 anys li han fet els sociates a Catalunya.