El problema borbònic

"Va ser premonitori que l'any 2007 dotzenes de policies es dediquessin a escorcollar centenars de quioscos comissant exemplars d'una portada d'El Jueves"

Felip de Borbó és, a hores d'ara, un problema greu per a convivència a Catalunya. El conflicte ve de lluny, com la seva nissaga familiar, però el seu discurs de l'U d'Octubre deixa bloquejat, amb pany i forrellat, el règim del 78, negant-li la possibilitat d'evolució que exigeixen uns nous temps més influenciats per la comunicació global que pels límits i convencions derivats del pactes amb el franquisme tardà. Vist amb la perspectiva dels anys, va ser premonitori que l'any 2007 dotzenes de policies es dediquessin a escorcollar centenars de quioscos comissant exemplars d'una portada d'El Jueves. Només van aconseguir dues coses; que la caricatura donés la volta al món i que ara es cotitzi a cinquanta euros, però va quedar clar que l'autoritarisme del sistema estava molt per damunt de la possibilitat de ridícul.

 

Aquest tancament tan agressiu del règim polític de Madrid no ha fet més que incrementar el rebuig de capes cada vegada més majoritàries de la societat catalana. Per això avui les forces polítiques que representen a la majoria dels ciutadans d'aquest país deixaran els seus escons buits en senyal de protesta durant l'acte formal d'inici de la legislatura que protagonitza el rei de l'única Espanya possible. En aquest sentit, és significatiu que els diputats i senadors de JxCat (juntament als d'ERC i la CUP) s'hagin afegit a la dissidència quan fa només quatre anys -en aquell moment encara com a PDeCat- van assistir al discurs borbònic.

 

 

De moment, Podemos ha iniciat una tímida acceptació monàrquica. Veurem fins on arriba, tot i que els indicis que emet la casa reial espanyola són de clara hostilitat respecte al vicepresident Iglesias i els seus ministres. En qualsevol cas, el problema de la monarquia continua afectant i infectant la política i, sobretot, la societat catalana que va ser agredida l'actubre de 2017.

 

Comentaris (8)
Coronavirud Fa 17 dies
Avui el coronavirus ha entrat al Congreso. Molts s'han salvat del contacte no entrant a la sala de transmissió.
Narcís ( verament allò fet el 3-O .. retrata bé l" alta representivitat ' d'aquest estat , retrata bé allò que és aquest estat, tot plegat, país veí ! ) Fa 17 dies
Un rei que surt a parlar ( amenaçar ) contra part de ciutadans escudant-se en la força de baixa estofa tot esperant la raspallada/ ensabonada dels fàctics de torn .. serà rei d'allò seu, serà rei d' interessats espuris i rei per a ser al museu del Prado que no pas mai rei de ningú, mai rei de res ! PD : àrbitre ? moderador ? símbol de quina mena d' unitat .. permanència ?
Lkkjjkknsj!aknxmn Fa 17 dies
Quina llastima haver de mantenir aquest personatge tota la seva descendència i ascendència . En ple segle XXI , els Ñols no s'adonen de que els borbons són un mal negoci i no únicament econòmic ? Només ho veiem els catalans ?
Tripartit borbonic d'esquerra por la gracia de Dios, colau, icetai jh queras Fa 17 dies
Tripartit i aragones opus.dei, que Felipe us beneixi
Toi preparao Fa 17 dies
Està clar que els feixistes van preparar bé al noiet. El que encara no sap mitja espanya, és que també és un problema per a ells. I greu.
Joan Fa 17 dies
El Comuns festejant amb la monarquia i el règim del 78. Aquests son els revolucionaris?
Victor Fa 17 dies
Estic segur que els Comuns no accepten Felipe VI, i molts votants del PSC tampoc. De manera que , sí. El rebuig és massiu a Catalunya.
Pepet de Vallmanya Fa 17 dies
Esteu parlant del coronavirus Ñordo ?
Arnau Fa 17 dies
Aviat tindrem la vacuna contra el "coronavirus ñordo"