Amb el president, a totes

"La Junta Electoral Central (JEC) de Madrid s'ha permès el luxe -i la provocació- de destituir el 131è president de la Generalitat per una infracció banal"

La desvergonya ve de lluny, però ara s'exhibeix de forma impúdica. Política pornogràfica. Una entitat administrativa com la Junta Electoral Central (JEC) de Madrid s'ha permès el luxe -i la provocació- de destituir el 131è president de la Generalitat per una infracció banal, després d'un judici bananer i a partir d'un recurs de la dreta extrema i l'extrema dreta. Una vegada més -i en són majoria al llarg de la Història- la presidència de la Generalitat s'ha vist arrasada i humiliada per la força de l'Estat espanyol i des del menyspreu més abjecte a la ciutadania d'aquesta vella nació d'Europa que es diu Catalunya.

 

Les conseqüències d'aquest gest antidemocràtic, impossible de justificar, són incalculables a hores d'ara. Però està clar que som en un moment d'emergència nacional que requereix una resposta unitària i contundent. El Parlament de Catalunya es juga la credibilitat d'un país sencer i haurà de plantar cara a aquesta arbitrarietat, siguin quines siguin les temences individuals i de partit. La JEC s'ha de trobar un mur. I això interpel·la a JxCat, ERC i la CUP, en primer lloc, però també als comuns, el PSC i a qualsevol organització o persona que, simplement, consideri que l'actual Estatut encara serveix d'alguna cosa.

 

 

Quim Torra és, amb tota la legitimitat parlamentària, el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya. És en aquests moments de màxima responsabilitat històrica que una nació demostra que ho és.

 

 

 

Comentaris (13)
Doctor Strangelove Fa 1 mes
Quan poses en un càrrec com aquest al primer que passa pel carrer, passen aquestes coses. La culpa nomé és nostra, dels catalans per haver caigut en aquesta miserable mediocritat. Doc.
Anna Fa 1 mes
No farem res. Ho acceptarem tot i qui dia passa, any empeny.
Josep Sierra Roca Fa 1 mes
Espanya els posa, espanya els treu.
Exiliado Fa 1 mes
Éstas son algunas de las consecuencias de estar desunidos.
JordiP Fa 1 mes
Si permetem que organismes estatals, sense les competències necessàries, es posin a putinejar els nostres càrrecs i institucions legals, constitucionals i democràtiques, ja la hem cagat del tot. Perquè la majoria de polítics i votants espanyols ho trobaran molt bé. És clar, només es tracta de "poner a los catalanufos en el lugar que les corresponde". Ara bé: avui ataquen uns, però demà atacaran qui els vingui en gana. Volen demostrar que la pretesa autonomia demanada, negociada i gua
Maria Fa 1 mes
Tinc els meus dubtes de que el Parlament, en una gran majoria, jo ratifiqui. Hauria de ser així, però! Endavant amb el President!
Prer IV Fa 1 mes
Ja fa deu anys i els dos últims en especial, que la POLÍTICA a Catalunya (així, amb majúscules) es fa al carrer, i és al carrer on conquerirem la nostra llibertat. Què més esperem a perdre?
Pepet de Vallmanya Fa 1 mes
Ui ! ERC i la cuPP ! Merda !
i SEGUIM! Fa 1 mes
Jo no en sento pas humiliada, eh. Com a integrant del poble català encara em sento més forta!
i SEGUIM! Tot es comença a precipitar. Ho tenien preparat, per això han enviat més exèrcit! Fa 1 mes
Ens prenen el nostre MHP i al Junqueras li conculquen els sus drets. Ja ni som al nivell autonomista. I ERC a l'altre costat de la història. Segur que us esmicolareu i Cs semblarà majoria absoluta. Com ens hem de veure.
Jo Fa 1 mes
Quasi la meitat del Parlament de Catalunya està format per partits polítics anticatalans (PP, PSOE, Ciudadanos), igual passa amb la població que viu aquí. És el problema més greu que tenim. I més si els que som catalans i els nostres representants polítics no sabem estar units. Sense unió ens destrossaran, perquè tenim l'enemic a fora i a dins.
Pau Fa 1 mes
Ahora resulta que los enemigos del pueblo catalán somos los que trabajamos y vivimos aquí,por no ser independentistas,no serás tú el enemigo.
joanr Fa 1 mes
Hem d'esperar que l'acord d'ERC i PSOE és paper mullat i en conseqüència ERC votarà NO a la investidura.
joan de canyamars Fa 1 mes
Evident, es tan fàcil com no fer cas al que diu aqueste organisme (que no representa a ningú , vull dir que només representa el nacionalisme espanyol). Aixi doncs ni cas al que diguin aquesta gent.