La prepotència del PSOE

"La jugada de rebre gratuïtament els suports necessaris per investir Pedro Sánchez amb la promesa d’un diàleg post-investidura no hauria de funcionar"

El ministre Jose Luis Ábalos s’equivoca, i torna a menystenir l’independentisme. Amb una gran prepotència, el dirigent socialista ha avisat ERC que “sense investidura no hi haurà possibilitat pel diàleg” a Catalunya. Sorprèn l’ordre dels factors. No hauria de ser l’inrevés? No serà que sense diàleg no hi haurà investidura? Doncs no. Ábalos té molt clar què diu, i en les seves paraules hi ha la clau del que realment pensen al PSOE. Pels socialistes, primer la investidura, i després, si s’escau, el diàleg. Així les coses, queda clar que el seu objectiu és aconseguir el suport d’ERC a canvi de res.

Però amb l’ordre de factors que proposa Ábalos no pot ser. Els republicans no poden acceptar-ho, perquè el sobiranisme català ja ha après -després d’anys de fer el ximple- que no es pot refiar de les promeses dels partits i dirigents espanyols. Primer el diàleg, i després, si és el cas, la investidura. Convé que l’independentisme ho tingui clar, però també seria necessari que ho entenguessin a can PSOE. La jugada de rebre gratuïtament els suports necessaris per investir Pedro Sánchez amb la promesa d’un diàleg post-investidura no hauria de funcionar.

 

I aquesta prepotència socialista encara va més enllà. Ábalos també ha convidat els republicans a “aprofitar l’oportunitat d’encarar el conflicte”. “De convivència, o polític, que cadascú li digui com vulgui, però és un conflicte”, ha afegit. Així, queda clar que per a ells, és irrellevant la realitat de la naturalesa de les coses. Que l’independentisme s’estova perquè el PSOE comenci a definir-ho com a “conflicte polític”? Doncs endavant. Però per pura estratègia política. Res més.

ERC té l’obligació de fer front a aquesta actitud. Hi assumir-hi totes les conseqüències. I, si ho fa, és possible que derivi en una situació en la que molt probablement tothom hi té a perdre. Pels socialistes és obvi, perquè Pedro Sánchez no seria president i, per tant, perdrien el govern. Però l’independentisme també sap que pitjor seria un govern de les dretes, o la incertesa d’unes noves eleccions. Tot i així, a vegades cal dignitat i coherència.  

 

Comentaris (17)
Elia Fa 2 mesos
Es pensen que som imbècils, el ordre dels factors, en aquest cas, si que altera el producte...primer diàleg i totes les concessions signades! i després investidura, si cal...que sincerament, tots són iguals..psoe, pp, vox, c's...per tant que s'ho facin...
Inconcrecions Fa 2 mesos
És que el missatge de " Seure i parlar " ja queda curt. Parlar de què ara mateix? Aquesta és la qüestió. Com que és una insinuació, el contrari ho pot interpretar com li convé. El mateix passa amb "Ho tornarem a fer". Què tornarem a fer?
Joan Fa 2 mesos
Un minim estudi si us plau. Evalueu el que diu l'Ábalos i contrasteu-ho amb la realitat de com han anat històricament, els suports de l'esquerra catalana a l'espanyola, Companys i Negrin inclosos en situació de guerra. Recordeu els suports a la situació de repressió directa de l'Iceta i el PSOE. Ara us diran, que entregueu Espanya al feixisme. Vaja, al PP-Vox, C'S-Vox, Psoe-Vox.... Tenen un problema i volen que els hi sol.lucioneu. Tenen la cara de ciment armat.
Fat Boy Fa 2 mesos
Negociar amb espanyols es sempre igual, es diguin Sanchez, Azaña o Franco.
Joan Grau Mateu Fa 2 mesos
Una cosa no fallarà mai. Els espanols es compottaran com espanols. Això ens fa ésser esperançats
Comuns,la crosta de PPSoE. Fa 2 mesos
Ábalos con su cara de croquetas y carajillo ya paga. PPSoE- mafia franquista del régimen del 78.
Pitxolí Fa 2 mesos
«La jugada de rebre gratuïtament els suports necessaris per investir Pedro Sánchez amb la promesa d’un diàleg post-investidura no hauria de funcionar». Això només pot "funcionar" si ERC no respecta els seus votants; si ERC és un partit de vividors de l'independentisme alié.
L'OBSERVADOR ASTORAT Fa 2 mesos
"OS HARÉ UNA PROPUESTA,......, QUE NO ES PODRÉIS RECHAZAR" / Va dir el "capo de capi" Vito Corleone a el El Padrino
Pau Fa 2 mesos
ERC s'ha fotut en un merder descomunal. Tant si fa una cosa com un'altra com a mínim acabarà enmerdada. El cas es que arrossega cap al merder la part més consistent (numèricament) de l'independentisme. Fa segles que els catalans intentem pactar amb Espanya, i així ens va. No aprenem mai.
Tela Fa 2 mesos
No és veritat que un govern del psoe sigui el menys dolent que un de vox o del pp o cs. I tampoc hauriem de pensar amb el menys dolent, podent bloquejar un estat totalitari com al que ens enfrontem. Hi ha coses que a espanya no canvien amb els governs.
Lleida Fa 2 mesos
Sempre per endavant la dignitat del poble !!!! Que hi ha molta diferència entre en Franco, abas,cal O en Sánchez?!!!
jakob Fa 2 mesos
No confieu amb el Psoe. Tibeu la corda al maxim fins a la fi.
Gerard de sarria Fa 2 mesos
Tan se val. S ho passaran pel forro. Quina credibilitat tenen aquests de ponent?
Spelunca Fa 2 mesos
Aquests sociates han d'entendre d'una vegada, que si no hi ha dialeg i solucions per al presos, no tindran investidura i aixó es el final del Chanches i per extensio del PSOE
Ull Fa 2 mesos
"Sempre" cal dignitat i coherència!
No Fa 2 mesos
Primer es parla i si s'esta d'acord es tanca el tracta pero mai es tanca cap tracta sense parlar.
Negres investint el KKK per donar estabilitat a Alabama Fa 2 mesos
"l’independentisme també sap que pitjor seria un govern de les dretes, o la incertesa d’unes noves eleccions", Perdona, però no cola. Això seria el pitjor per als partits col·laboracionistes, que són tots. Per a l'independentisme seria el millor escenari. Fa temps que tenim l'enemic a casa: la Catalunya autonòmica sense cap autonomia. Negres obeint i respectant el KKK.