Amb la porra, per Espanya

"L''a por ellos' és tan natural en els policies espanyols que ni tan sols se'ls acudeix que els milions de persones a qui combaten són ciutadans amb dret"

La prova ens la faciliten ells mateixos, per si encara calia. Policies del CNP fent-se abraçades en sèrie amb els manifestants espanyolistes de diumenge passat mentre aquests criden "esta es nuestra policía!" i un d'ells -en aparença el que comanda el desplegament- acostant-se al micròfon d'un reporter francès per assegurar que "sí, és clar" que donen suport als antiindependentistes i que ells no són mai violents. Una seqüència entre Berlanga i Santiago Segura, si no fos que aquesta gent van armats i són capaços de fer molt de mal.

Un simple cop d'ull al video deixa ben clar que l'acusació real contra l'actuació dels Mossos, sobretot durant la jornada de l'U d'Octubre, és que no van actuar com una policia política, com una força de xoc antiindependentista. Els Mossos van treballar professionalment, evitant ferir els ciutadans i mantenint la pau al carrer. La policia catalana, fins i tot en una situació de màxima pressió, va evitar saltar-se tots els límits, al contrari del CNP i la Guàrdia Civil, que van prioritzar el "todo por la patria" que guia l'actuació dels uniformats espanyols, amb democràcia i sense.

 

L'"a por ellos" és tan natural en els policies espanyols que ni tan sols se'ls acudeix que els milions de persones a qui combaten, amb la porra a la mà i la pistola al cinturó, són ciutadans amb drets. És una policia ètnica, que lluita per la seva causa colonial. Uns enviats de l'Estat que diuen que no peguen perquè ens peguen a nosaltres.

 

 

Comentaris