Amb la porra, per Espanya

"L''a por ellos' és tan natural en els policies espanyols que ni tan sols se'ls acudeix que els milions de persones a qui combaten són ciutadans amb dret"

La prova ens la faciliten ells mateixos, per si encara calia. Policies del CNP fent-se abraçades en sèrie amb els manifestants espanyolistes de diumenge passat mentre aquests criden "esta es nuestra policía!" i un d'ells -en aparença el que comanda el desplegament- acostant-se al micròfon d'un reporter francès per assegurar que "sí, és clar" que donen suport als antiindependentistes i que ells no són mai violents. Una seqüència entre Berlanga i Santiago Segura, si no fos que aquesta gent van armats i són capaços de fer molt de mal.

Un simple cop d'ull al video deixa ben clar que l'acusació real contra l'actuació dels Mossos, sobretot durant la jornada de l'U d'Octubre, és que no van actuar com una policia política, com una força de xoc antiindependentista. Els Mossos van treballar professionalment, evitant ferir els ciutadans i mantenint la pau al carrer. La policia catalana, fins i tot en una situació de màxima pressió, va evitar saltar-se tots els límits, al contrari del CNP i la Guàrdia Civil, que van prioritzar el "todo por la patria" que guia l'actuació dels uniformats espanyols, amb democràcia i sense.

 

L'"a por ellos" és tan natural en els policies espanyols que ni tan sols se'ls acudeix que els milions de persones a qui combaten, amb la porra a la mà i la pistola al cinturó, són ciutadans amb drets. És una policia ètnica, que lluita per la seva causa colonial. Uns enviats de l'Estat que diuen que no peguen perquè ens peguen a nosaltres.

 

 

Comentaris (11)
Josep Sierra Roca Fa 3 mesos
De fet, són "selvatges" a sou d'un estat "selvatge" (ambdós per allò de la llei del més fort, la llei de la selva) tal com és el "reino de españa"
federalista Fa 3 mesos
be salvador segueix amb el monotema ademes qui paga mana, oi salvador, i tots sabem a tu qui et paga, jajajajajaaj inda indapandenchia pel 2784.
Me autoinculpo de la represión policial! Fa 3 mesos
Y me autoinculpo de los errores gramaticales y ortográficos de El Mon. Mi autoinculpación, como diría Quico Sallés, constituye un gesto de enorme calado político que pone literalmente patas arriba la biosfera independentista. Modestia aparte, claro.
Exiliado Fa 3 mesos
Las alcantarillas del estado son del estado. Hay que respetar el derecho de propiedad. Por cierto, ¿Quién es el jefe del estado?. ¡Ah pues eso, de tal palo tal astilla!
Lisa Fa 3 mesos
Si el Santiago Segura, fa un altra Torrente, ja sap a on anar a buscar als protagonistes...
Amb la porra, per Espanya Fa 3 mesos
Veig que t'agraden els títols divertits de pel·lícules, Cot. Et recomano d'altres: Mujeres Al Borde De Un Ataque De Miembros, Tetanic, Don Cipote De La Mancha, Ensalada De Pepino En Colegio Femenino, etc.
JoanT... Fa 3 mesos
No es todo per la patria...es todo para ganarnos la vida
Deshumanització Fa 3 mesos
Al marge dels policies, satisfets en el paper de sicaris, amoina molt la deshumanització de la classe política espanyola que projecten vers milions de ciutadans que reclamen drets i dignitat. Convertir en culpable tot un col'lectiu social és quelcom molt fosc dins la història.
Apartheid espanyol Fa 3 mesos
El llibre blanc del PP és un manual de segregació social d'una minoria. En un estat democràtic els seus impulsors haurien d'estar rendint comptes a la justícia. I si Espanya no hagués podrit els mecanismes europeus, Europa actuaria igual que contra la Sudàfrica de l'apartheid.
D'aquí Fa 3 mesos
Molt bé! Demà un altre article titulat: Amb les pedres i les boles d'acer, per Catalunya
MTI Fa 3 mesos
Uhhhh... No, no estic gens d'acord. Però és un article d'opinió, així que es respecta i llestos.
Molt d'acord Fa 3 mesos
L'has clavat, Salvador