Unes (poques) setmanes que ho poden capgirar tot

"Les pròximes setmanes seran decisives per comprovar quina serà l'orientació i el desenllaç de les batalles jurídiques internacionals"

El nou president del Parlament Europeu ha hagut de rendir-se a l'evidència i ha anunciat que es redactarà "una llei electoral comuna" i que l'Eurocambra "està preparada" per aplicar la sentència sobre el cas d'Oriol Junqueras. David Sassoli no tenia altra opció, perquè si qualsevol estat pot demanar el requisit que li sembli perquè un electe adquireixi la condició de diputat, aleshores és que la ciutadania europea no existeix. I si això és així, què fan tots aquests edificis plens de gent a Brussel·les? És més, per quina raó hi ha d'haver un Europarlament amb president i tot?

 

Les pròximes setmanes seran decisives per comprovar quina serà l'orientació i el desenllaç de les batalles jurídiques internacionals que ha protagonitzat l'exili català. Per ara, els indicadors són optimistes i hi ha motius per pensar que l'Estat espanyol pot patir unes quantes derrotes consecutives que deixarien el sistema judicial espanyol anivellat al de Turquia. Si fracassa la tercera onada d'euroordres i Carles Puigdemont adquireix immunitat parlamentària el tauler de joc patirà una sotragada espectacular.

 

 

Si tot això es confirma, aquesta vegada seran els sistemes judicials europeus els que contribuiran a desestabilitzar, encara més, l'equilibri precari del règim espanyol. Les alertes estan a punt de sonar.

 

 

 

Comentaris (8)
Pepet de Vallmanya Fa 1 mes
Però ejPpaña no és Turfqiía ????? Si fins i tot el PEDROGAN i el CERDOGAN semblen, si és que no ho són , germans de mare !!!
Gerard de sarria Fa 1 mes
Fins que això passi estarà tot paralitzat a las Cortès. ERC tindra problemes. Mai una hegemonia electoral haurà tingut tan poc poder efectiu
La nova CiU Fa 1 mes
A mi el que em fa por és l'actitud submisa d'ERC i dels seus votants.
Especulador Fa 1 mes
Tot depen de menys de la meitat del poble catalá y només de menys de la meitat del poble catalá. Europa ja s'ha pronunciat contra la secessió d'aquesta minoria.
GOMBAU Fa 1 mes
I com saps tu entabanador que soms menys de la meitat? s'ha fet un referèndum? i com que no el -el referèndum - observa els resultats de la darrera contesa electoral mira el "tant per cent" que te l'independentisme, el que te l'unionisme i el que te nen els comuns i llavors m'ho expliques! OK?
Espectador Fa 1 mes
Tot depen del poble catalá y només del poble catalá .Europa no fará res .
joaquim griell Fa 1 mes
si la sentència és favorable a Puigdemon i a Comin serà un gran pas per ensorrar les competències dels Estats i enfortir la UE
Ho tenim a tocar! Fa 1 mes
18 meses.
Clar Fa 1 mes
L’europeta dels estats amiguets pot quedar en entredit arran del conflicte català degut als corruptes i hipòcrites estatistes de la desunió. Els anglesos se’n riuran molt