Policia sota sospita

"Mentre l’alarma i la indignació creixen en un moment d’especial sensibilitat es reprodueixen en cada ocasió noves actuacoins que malmeten la imatge del cos de la policia del paí

La revisió de les actuacions de la policia que han quedat registrades en múltiples proves gràfiques i audiovisuals els darrers dies han de ser investigades el més aviat possible. No es tracta d’iniciar una criminalització del cos de la policia catalana de forma generalitzada, simplement es tracta d’esclarir si alguns protocols no han funcionat adequadament bé. Són massa les denúncies que corren per les xarxes socials com per esperar a que passi tot per fer-ne un balanç. A banda, qui té la certesa que aquest cicle de mobilitzacions es clogui en un espai breu de temps? Què podria fer ara que aquesta mobilització que es viu deixés de ser permanent?

En canvi, les autoritats sembla que es prenguin el període de mobilitzacions com una febrada puntual. És el que sembla que es desprèn d’algunes declaracions del conseller de l’Interior, Miquel Buch. Mentre l’alarma i la indignació creixen en un moment d’especial sensibilitat es reprodueixen en cada ocasió noves actuacions que malmeten la imatge del cos de la policia del país.

 

Però no és només alguns aspectes puntuals d’actuacions controvertides dels Mossos que han de ser esclarides, també és necessari determinar la naturalesa de les actuacions de la Policia Nacional espanyola en territori català. Aquí però s’endevinen moltes dificultats perquè les autoritats catalanes tenen limitada la capacitat d’actuació, ni tan sols per moltes comissions d’investigació que es creïn al Parlament, mai es podrà entrar a investigar l’actuació d’un cos policial espanyol segurament, com tampoc en el seu moment s’ha pogut entrar a fons en l’aplicació del 155 perquè el Consell d’Estat ha defensat que ministres i autoritats superiors a la Generalitat no tenen perquè donar comptes a un parlament regional.

El Govern ha d'explorar totes les possibilitats de fiscalització de les tasques d'aquests cossos a Catalunya i aclarir també quina és la coordinació que tenen les diferents forces de seguretat que participen dels operatius actualment. En cas contrari, seguirà creixent l'animadversió d'una part de la ciutadania cap a la policia, una peça clau per a la seguretat del país.

 

Comentaris (9)
Miquel Fa 3 mesos
Lo seu es dimissio Buch i el nou fer neteja de manos i mossos. I Marlaska id. Pero tb tenien de mirar 1 octubre.. no el qe van fer donar medalles clar..
Jordi Estelada Fa 3 mesos
Estem a mercè d'un estat feixista i d'una Generalitat col'laboracionista o incapaç de fer res per defensar la ciutadania contra les agressions feixistes, vinguin d'on vinguin. Tristesa infinita.
Narcís ( llàstima del munt de Mossos i resta forana que són de llei així no combreguen gens ni mica amb allò que els hi manen fer o antidemocràtic del tot ! ) Fa 3 mesos
Els cossos de la força hi són per a " garantir la llibertat, la seguretat i la integritat de la població " ( per això aquesta els hi paga ) .. que no pas per obeir manaments contraris ni exercir ideologia de llurs protagonistes ! Conclusió : és prou clar que la de país veí n'és plena de faltes molt greus, greus i mateixes lleus ! PD : els Mossos no poden posar-se a l'alçada d'aquesta opressió i gens respecte .. malgrat l'ambient brut que desenvolupa l'altra !
Jaaass Fa 3 mesos
Tots els q critiqueu aqui un covards, q corrieu en direccio contraria a la policia q voleu destruir quan els atemptats de barcelona, catalunya sen va a la merda, madrid ja ens pasa la ma per la cara, i de seguir aixi estarem mes a prop d, extremadura q de qualsevol altra comunitat, seguir la vostra revolucio..... pero quant estigueu a la miseria no ploreu us l, eu guanyat a pols
Exiliado Fa 3 mesos
Es demasiado iluso esperar que se investigue a cualquier tipo de policía. Se reirán. las alcantarillas son su reino.
Conmovedor Fa 3 mesos
Tanta inocència conmou. Com a redactor i periodista no hauries donar lliçons sobre com han de ser les coses en un món ideal, sino investigar i denunciar per què no és així... Calla, ja t'ho dic jo: s'aplica la vella màxima medieval, mateu-los a tots que deu ja triarà els seus.
Angelblau Fa 3 mesos
Destitució immediata del Conseller Buch
Sergi Fa 3 mesos
"esperar A QUE passi" és una incorrecció per imitació del castellà. El correcte és "esperar QUE passi"
Es vuestra policia, macos. Fa 3 mesos
Y vuestro Govern. Y vuestra gent de pau. Lo mejor de cada casa.
Arxi Fa 3 mesos
La majoria, han sortit de guàrdia civil i nacionals, per cobrar més! És la nostra policia? Si alguns no saben ni parlar el català, ni fer la o amb un canuto..són infiltrats, que han vingut del pueblo perquè no serveixen per treballar.. depuració ja!! Buch o depuració o dimissió!